A szombat délutáni 2 órás adatok szerint meghaladta a Duna vízszintje Budapesten a 2006-ben mért eddigi legmagasabb, 860 centiméteres értéket; a folyó vízszintje jelenleg 861 centiméter a fővárosban a Belügyminisztérium Vízügyi Főigazgatóság adatai szerint.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: 895 centiméter körül várják a Duna tetőzését hétfőn, jelenlegi állás szerint 930 centiméteres vízállásig meg tudják védeni a fővárost.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Másik
@nusika: Mit? Kit?

"Habár felül a gálya,s alul a víznek árja,azért a VÍZ az úr!" :)
Vasárnapiiskolás
Újabb sikertörténet.A fidesz alatt dölt meg a rekord.Magyarország jobban teljesít:-)
Manhattan
Részlet a Fidesz 1998-as választási ígéreteiből:

"18. GÁTAT A GÁTNAK!

Semmi szükség a múltból jól ismert, haszontalan, ámde temérdek közpénzt felemésztő gigantikus állami beruházásokra. Melyik józan család akarna egy több százmilliárd forintos gát építéséhez negyedmillió forinttal hozzájárulni, miközben saját lakásának megépítésére, megvásárlására sem igen tellik.

A kormány Nagymarosnál és/vagy Pilismarótnál ismét duzzasztógátakat akar építeni. Ez a Dunát és természeti környezetét elcsúfítja és tönkreteszi. Vajon a polgárok, a családok erre akarják költeni a pénzt, amelyért keményen megdolgoztak?

A közösség pénzét, adóforintjainkat nem haszontalan állami beruházásokra, inkább a családok jólétének elősegítésére, a meglévő esélyegyenlőtlenségek kiküszöbölésére, az oktatás, az egészségügy gondjainak megoldására kell fordítani. A Fidesz a polgárok többségével együtt ma is nemet mond a dunai erőmű pazarló, ésszerűtlen és elavult tervére."

MAGYARORSZÁG MEGÚJUL...
Másik
@Manhattan: Bocs ez nem a védelmi gátakról szól szerintem, hanem a Bős-Nagymarosi erőműről.
Van annak köze ahhoz, hogy kiönt-e a Duna árvíz idején?
Nem értek hozzá, ezért kérdem.
hallgatag
Eddigi " rekord " 860 cm...a mostani 861 cm...Na magyarázza el valaki, a hömpölygó, rohanó habzó árviznél ki és hol méri ezt az egy cm-t ??? Még a mai technikai eszközökkel is hihetetlennek tartom !!!De jobb lesz, ha csak 660 centi lesz !!! Kivánom az ott élöknek, mielöbb !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.