Rossz hírünk van: a 2014. március 15-én életbe lépő Polgári törvénykönyv (Ptk.) végleg kicsinálja a sajtófotót. Meg a fotózást úgy általában. Csak ne tessenek fényképezgetni. Az új szabályozás szerint a fotósnak nemcsak a kép közzétételéhez, hanem már magához a kattintáshoz is engedélyt kell kérnie, ami konkrétan ellehetetlenít minden fotóst, profit és amatőrt, aki nem Orbán Viktor vagy Gyurcsány Ferenc árvízi hőstetteit szeretné megörökíteni. A szakma és a szólásszabadságjogi harcosok azon szoktak a leginkább fennakadni, tegyük hozzá, joggal, hogy Magyarországon az intézkedő rendőrt ezentúl sem lehet fényképezni (eddig sem lehetett), pedig a rendőr az államhatalom képviselője, és mihez fűződnie több közérdek, mint ahhoz, hogy az államhatalom képviselőjét felelősségre lehessen vonni? Szokták emlegetni, hogy ekkora idiotizmust csak az azerbajdzsáni törvénykezésbe sikerült beépíteni, de a rendőrfotó csak a jéghegy csúcsa. Onnantól, hogy az új Ptk. életbe lép, szinte senkit nem...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Zolee75
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sííva
@Dr.luigilongo60: Nem vitatom, hogy vannak olyanok akik ezt csinálták, csinálják. Ezek egy része szerintem fizetett ember akinek a tömeg felbújtása a dolga. Viszont vannak olyanok is akiknek már nincs semmi lehetőségük a kilátástalan helyzetük javítására csak ez. Ezt nem lehet elválasztani egymástól pedig két különböző okból teszik. Mint látható másként nem lehet megváltoztatni a helyzetet. Azt nem értem még, hogy az emberek a választott képviselőkön miért nem kérik számon a lehetetlen törvények megszavazását!
Dr.luigilongo60
@Sííva: Most képzeld magad elé, mikor egy fitymaszos képviselő lakossági fórumára odatéved egy-két elégedetlen ember és a fejére olvassa a bűneit.
Egy normális (országban) demokráciában ez elmegy de nálunk?
GeoCravker
A címlapról:
"Van valami obszcén is abban, hogy a sajtószabadságot is célként megfogalmazó forradalom elindulásának napján fog életbe lépni az újfajta cenzúra."
Sííva
@Dr.luigilongo60: Nem hiszem, hogy a választókerületében csak egy-két ember elégedetlen a "munkájukkal". :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.