A TEK kiszabadította a 14 hónapja Szíriában elrabolt magyar túszokat című közleménye szerint “a Terrorelhárítási Központ több mint egyéves, megfeszített munkája sikerrel járt, így a 2012 áprilisában elrabolt két magyar állampolgár a mai napon kiszabadult”.“A túszok sértetlenek, a körülményekhez képest jó fizikai és mentális állapotban vannak” – tudatta a TEK. A két magyar állampolgárságú férfit Szíria északkeleti részéről hurcolták el ismeretlen fegyveresek 14 hónappal ezelőtt. A Terrorelhárítási Központ (TEK) védelme alatt állnak a Szíriában kiszabadított magyar túszok, de még nincsenek biztonságos helyen – tudatta szerdán a TEK Társadalmi Kapcsolatok osztályának vezetője MTI-vel. Fodor Gergely ezzel indokolta, hogy további információkat nem nyújthat a tavaly áprilisban elrabolt magyarok kiszabadításáról.

Forrás: dehir.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SLAakku
Névtelen írta...

Csatlakozom az elottem szolohoz. A Sziriaban mukodo ceg anno 20 eve kezdet kint dolgozni. Adozasi okokbol surun voltak nev cserek. Cipruso cegkent volt bejelentve sokaig. A koolajkutatos dolgozok dolgoztak kint kint kapva fizetest majd itthon a minibal bert. 1999 vagy 2000 -ben minden kintdolgozot elkudtek a koolajtol fizetes elkuli szabadsagra majd kesobb megszuntettek a munkaviszonyukat otthon a KV-nel termeszetesen kint tovabra is dolgoztak a fiuk. TB & EU jaralek meg sporolva) Valoban a ceg Omani es MB neven fut de gyakorlatilag az Omani tuljdonos eggyaltalan nem koordinalja a ceget ezt a Remeczki fele tarsasag vegzi otthonrol ami meg par eve Szolnokrol tortent most mar Cegledi a ceg! Szerintem Omanban Mohammed Barwani nem is tudja hogy elraboltak ket magyart Sziriabn. Az meg mar teljesen uj hogy a fiuk most egy Libanoni munkakozvetito cegen keresztul vannak kint. Rengetek szakember elhagyta mar a ceget mert valoban a nemzetkozi fizetesekhez kepest csak a negyedet keresik kint. Illetve a ceg mindig ugyelt arra hogy sokan ne tanuljanak meg angolul. Viszont valoban a Sziriai valalkozas egy nagyon jol szervezet , jo korulmenyeket biztosito ceg volt es teljesen biztonsagos korulmenyek kozott lehetett kint dolgozni. Egyebkent van Egy masik ceg is kint amely Egyiptomi es Valve & Tools neven fut ahol ugyan csak sok magyar van volt kint. Az infok biztosak en is dolgoztam 8 evet Sziriaban majd 6 evet Omanban az MB Holdingnal. Termeszetesen ez a vedekezes jelemzo Remeczki urhoz mert bevan ijedve hogy sokat kell majd fizetni. Probalja feltunteni hogy az Omani tuladonost nem erdekli a dolgozok sorsa rajta ugy sem tudjak behajtani a kovetelest ill a koltsegeket. Remelem a fiuk szerencsesen elokerulnek hisz minkettot ismerem sot az eggyikkel igen szoros jo kapcsolatot apoltam.
8:00 de.
SLAakku
Ha a Terrorelhárítási Központ (TEK) nem lábatlankodik ott már régen elengedték volna a tuszokat. A TEK megjelenése azt a reményt adta az elrablóknak, hogy sikerül váltságdijat kapniuk mivel igy volt tárgyalópartner.

Kiszabaditásról egyébként szó sincs nem tudom mit ért ezalatt a Terrorelhárítási Központ (TEK)? Jó hogy ép bőrrel meguszták.
turul72
Ez is csak egy alibi Pintérnek, hogy védje a TEK-et, és sokadszorra bizonygassa, mekkora szükség van rájuk.
Mivel idehaza már egy tyúktolvajhoz is őket hívják (egy kis piár sosem árt), kellett már egy "komoly akció".
SLAakku
@turul72: El voltak ott mint a befőtt.
SLAakku
"fu...rinka2013-06-20

ezek a palik, akiket kiszabadítottak eléggé jó bőrben vannak...ahhoz képest hogy milyen sanyarú volt a helyzetük...mellesleg abban is kétségem van hogy elrabolták őket...bármit...BÁRMIT eltudok képzelni ettől kormányról!!! Ha logikusan végig gondoljuk...ha én emberrabló lennék...és egy ilyen háborús övezetben vagyok...hol érne meg két szürke alkalmazott hogy hurcolásszam őket??? hónapokon keresztül??? Ezeknek a paliknak a kérdése sem igaz...nem hogy ők kapcsolatok és pénz nélkül a világ bármelyik országába is ilyen akciót végrehajtsanak... a cigánysorra nem mernek bemenni csukja nélkül és egyedül...akkor miről is beszélünk?"
SLAakku
A Terrorelhárítási Központ (TEK) eddigi leghosszabb túszszabadító akciója volt a szíriai, amelynek során 14 hónapnyi tárgyalás és egyezkedés után sikerült hazahozni két "Szíriában elrabolt magyart. A TEK hétfőn nagy vonalakban beszámolt arról, hogyan épült fel az akció, amelynek a végén váltságdíjfizetés nélkül szabadultak ki a túszok. Arról azonban nem árultak el részleteket, hogy hány terrorelhárító utazott ki az ügy érdekében Szíriába, hogyan és kikkel zajlottak a tárgyalások, illetve hogy mit ígértek, mit adtak a velük kapcsolatban álló szíriai szervezeteknek a segítségért."

www.origo.hu/itthon/20130620-kulfoldi-tusztargyalo-velemenye-a-sziriaban-tuszul-ejtett-magyarok-kiszabaditasarol.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.