A Fővárosi Törvényszék május második felében hiánypótlásra visszaadta a hivatalos nevén Együtt 2014 Választói Szövetség Párt bejegyzési kérelmét. A bíróság ugyan a harmincnapos törvényi határidőt jelentősen túllépve majd hetven nap után bocsátotta ki a végzését, maga a döntés azonban (noha egyes elemei jogilag vitathatóak) belül van a jogállami kereteken.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
"A bíróság jogilag aggályosnak látta a Szövetség szó használatát a névben, mert az szerinte csak az egyesületek és alapítványok szövetségére használható, a természetes személyek által alapított pártra nem. Önmagában ez a kifogás jogilag helytálló is lehetne – ha nem jegyezte volna be aggálytalanul, tartalmilag ugyanilyen jogszabályi környezetben 2003-ban a bíróság a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség nevét."
SLAakku
Együtt – a Korszakváltók Pártja elnevezésre módosította nevét, szándéka szerint ideiglenesen, Bajnai Gordon pártja.
Hellcat
Szerintem csak próbálták késleltetni az elkerülhetetlent..."A bíróság ugyan a harmincnapos törvényi határidőt jelentősen túllépve majd hetven nap után bocsátotta ki a végzését"
SLAakku
@Hellcat: Nagyon csípi a szemüket Bajnai.
coni
Bajnaitól nagyon félnek mert ismeri az oligarchák gyengéit és tudják ha Bajnain múlik vége a mindent átszövő korrupciónak. Ezért csoda, hogy 70 nap után egyáltalán reagáltak és nem foglalták alkotmányba, hogy Bajnai nem alapíthat pártot.
nemkati
@Hellcat: Minden dötés, az MTVA, a bíróságok, az NMHH, és sorolhatnám azokat a hatóságokat, amik ma 100 %-ig Fidesz fennhatóság alatt állnak, a válaszaikat, a döntéseiket vagy a törvényesen előírt határidő utolsó napján, vagy azután hozzák meg, várva, hogy a 2/3-os kormány közben hozzon valamilyen újabb törvényt vagy jogszabályt, ami alapján az ellenzéki vagy akár civil kérelmet negatívan bírálhassák el. 3 éve folyamatosan folyik minden ellenzéki gondolat eltaposása.

Kéri László mondta minak Kálmán Olgának, hogy érthetetlen, miért tűri a nép fásultan, amit a mostani hatalom tesz az országgal. Leginkább a kevés maradék állami vagyon elrablását, szétlopását egymás közötti szétosztását, vagy a jogállamiság sárba tiprását. És amíg 20 millió forintos korrupció miatt évek óta megy a mocsokhadjárat, addig a több milliárdos, "törvényessé" tett lopásokat közömbösen bámuljuk.

Megérdemeljük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.