Az Index információi szerint az V. kerület vezetése nem nézi jó szemmel fővárosi vendéglátóhelyek jó hírét veszélyeztető Frizzante működését, és megpróbál megszabadulni a borozó-étteremtől.

Rogán Antal polgármester az étteremnek helyet adó ingatlan tulajdonosával kezdeményezett tárgyalást annak érdekében, hogy mondja fel a vendéglátóhely bérleti szerződését. Úgy tudjuk, hogy a tulajdonos elfogadta a kerületi vezetők érveit, és jelezte, megteszi a megfelelő lépéseket a bérlővel szemben.

Az Origo szerint több turista csalásról és agresszív behajtásról számolt be, az ügyvezető szerint viszont elengedik azt, aki nem tud fizetni. Három felesért 18 ezer forintot, egy kis üveges sörért 3500-at, egy pohár borra 12 ezret számláztak a budapesti Frizzante étteremben egy horvát turistának - az összesen 51 ezer forintos számláról készült képet kevesebb már több mint 31 ezren osztották meg a Facebookon.

Kováts Sándor Attila, az étterem ügyvezetője szerint szó sincs csalásról, egyszerűen ilyenek az árak. „Az ajtón is kint vannak az árak, arról nem tehetek, ha nem tudják, amikor fél tizenegykor bejönnek, és keresztbe áll a szemük. Drága a környék, magasak a bérleti díjak, majdnem 500 ezer forint. Ráadásul be kell fizetni az adókat, forgalom pedig nem nagyon van, ennél nem lehet olcsóbban megúszni" - mondta az Origónak.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Nem mai keletű probléma ez! Valamikor a 90-es években itthon volt a bátyám a nejével. Asszonya szerette volna látni a szülei házát valahol a Balaton partján. Ebből az apropóból országos kirándulás... Délre felértünk a Budai Várba, ahol bezengte a nagyasszony, hogy éhes. Pffff, mondom, valami olcsóbb helyre is időzíthette volna a pocakját, de legyen, be egy étterembe, valami pince-helység volt, az ajtón az árakkal, a színvonal magas, de fizethető. Mondtam a tesónak, csak angol, kíváncsi vagyok a végkifejletre... Bejött! Az étlap angol részéből rendeltünk, a társalgási nyelv is csak angol volt. Megkajáltunk, kértük a számlát, kaptuk a fecnit! Szem keresztbe! Dátum, oda vissza beleszámolva! Hát régen hallottam a tesómat ilyen ízesen káromkodni MAGYARUL! Volt is riadalom, futott a pincér, hogy jaj rossz papírt hozott, meg összekeverte... Volt rajtunk kívül vagy két asztal vendégük, de ők még javában ettek... Aztán lányos zavaromban, valahogy kiesett a zsebemből az igazolványom, amit a pincér nagyon kedvesen visszaadott, elfehéredett és azzal a lendülettel be is futott a főnökhöz. Emlékeim szerint nem kellett kifizetni az ebédet, pedig a minőséggel és a mennyiséggel semmi gond nem volt. :-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ila51
@lópicigáspár: :)))) na és mit írt az igazolványod ?
lópicigáspár
@ila51: Személyi igazolvány. :-))))) A többit meg nem mondom meg! :-))
Mobil123
@lópicigáspár: Fogadjunk nem véletlen eset ki az igazolvány? :-))))) Te kis sumák:-))
lópicigáspár
@Mobil123: Alapból vagyok ilyen kétbalkezes! :-)))
kkalman
Rogán Tóni most igyekszik megszabadulni Kovács úrtól, de semmi pánik, magyarok vagyunk.
Kovács úr két sarokkal arrébb nyit egy másik piáldát, a helyére meg jön egy másik "úr", aki pont olyan pofátlan árakat alkalmaz, mit az elődje.
Vagy pofátlanabbakat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.