Vendégenként és naponta húsz forint díjat szedhetnének a belvárosi szórakozóhelyektől az önkormányzatok az alapján a törvényjavaslat alapján, amelyet Rogán Anrtal nyújt be hamarosan a parlamentnek - írja a hvg.hu.

A lap szerint még a pénteki napon benyújtják a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amely rendezni hivatott a budapesti belvárosi szórakozóhelyek éjszakai nyitva tartását - jelentette be Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, az V. kerület polgármestere egy újságíróknak tartott háttérbeszélgetésen. A javaslat lényege, hogy a világörökségi területen lévő, éjfél után is nyitva tartó vendéglátóhelyek - várhatóan augusztustól - úgynevezett felügyeleti díjat fizetnek majd az önkormányzatnak, amelyet köztisztasági és közbiztonsági feladatok finanszírozására kell fordítani.

A felügyeleti díj naponta és vendégenként húsz forint lesz, vagyis egy háromszáz fő befogadására képes szórakozóhelynek havonta nagyjából 180 ezer forintot kell fizetniük. Rogán Antal szerint pontatlan lenne a díjat romkocsmaadónak nevezni, mert az célhoz kötött lesz, nem szabadon felhasználható. A beszedett pénzt az önkormányzatok szerinte többek közt arra költhetik, hogy több járőr kiküldését kérjék a rendőrségtől.

Részletek a hvg.hu cikkében >>>

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Ezt nem gondolta komolyan ez a Tóni, hogy ez az adó majd a intenzív takarításra fog menni. Jó lesz az majd valamelyik havernak.
Még szerencse, hogy a kormány ilyen vállalkozásbarát, és nem veri agyon a vállalkozókat a különböző adókkal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lenhardtibolya
@gabrella: Éppen ezért volna jó megoldás a persely... Jobban járnának vele, mintha valamiféle "kirendelt" ellenőr számolgatja a vendégeket, vagy megsaccolják a forgalmat...
gabrella
@lenhardtibolya: Ekkora örökséget is csak fidesz találhat ki! Adófizető vállalkozást még így sarcolni?
Hozzá nemértésre vall.
mariaberta
Rogán is egyre újabb és újabb adókivetésen töri a fejét. Nem kellene egy kicsit lassítani?
Egy nap majd arra ébredünk, hogy a levegő vételt is megadóztatnák. Éljenek a Rogánok és társaik, nem folytatom, mert az nem lenne hízelgő reá nézve
excep
ehhez értenek adó adó hátán takarodjanak a büdös francba azzal az elmebajos hatalom mániás orbánal együtt
lajospapa
Végül is az ötlet jó, és bele lehet kalkulálni a számlákba, nem kell félteni a vendéglátósokat és a vendégeket sem. Azt ugyanis el lehet dönteni megyek-e ilyen szórakozó helyre vagy nem, azt kevésbé, hogy fizetek e sárga csekken, veszek e fel fizetést a bankból, veszek-e kenyeret, húst, tejet. Ez mind adózik, nem is akárhogyan. És ne mondja senki, hogy ezekre nincs "hárítva".
kukac50
Nem lesznek adó bevezetések és nem lesznek megszorítások ezt ígérte a Fidesz.
ezzel ellentétbe bevezették a kizsákmányoló feudalizmust.
Demokráciát eltörölték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.