Horribilis árakról szóló számla fényképe terjed a Facebookon, de az érintett étterem ügyvezetője szerint náluk ilyenek az árak, így is alig jönnek ki a kevés vendég miatt - írja az Origo.

A lap szerint több turista csalásról és agresszív behajtásról számolt be, az ügyvezető szerint viszont elengedik azt, aki nem tud fizetni. Három felesért 18 ezer forintot, egy kis üveges sörért 3500-at, egy pohár borra 12 ezret számláztak a budapesti Frizzante étteremben egy horvát turistának - az összesen 51 ezer forintos számláról készült képet kevesebb már több mint 31 ezren osztották meg a Facebookon.

Kováts Sándor Attila, az étterem ügyvezetője szerint szó sincs csalásról, egyszerűen ilyenek az árak. „Az ajtón is kint vannak az árak, arról nem tehetek, ha nem tudják, amikor fél tizenegykor bejönnek, és keresztbe áll a szemük. Drága a környék, magasak a bérleti díjak, majdnem 500 ezer forint. Ráadásul be kell fizetni az adókat, forgalom pedig nem nagyon van, ennél nem lehet olcsóbban megúszni" - mondta az Origónak.

Részletek az origo cikkében >>>

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
De nem veri át úgy az embereket mint a bankok. Van gondolom itallap,étlap, mindenki megnézheti.Dönthet marad vagy megy.
A bank meg 20 ezer ft-ra havonta rátesz 12 ezer kamatot. Azt meg állami segédlettel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
És az ilyen emberek öregbítik a magyarok hírnevét :(
Igen valóban nem kötelező bemenni, de ha már valakik bemennek nem kellene ennyire lenyúlni őket, a forgalomnak is jót tenne, ha olcsóbb árakkal szolgálna. Azonkívül ne hasonlítsa az üzletét egy Hugo Bosshoz. Ugyanis az egy márka, bárhol vesszük meg mindenhol drága. Na de a sör, bor, vagy a pálinka beszerzési ára egyforma a köpködősnek, és a lokálnak is.
rokker33
Azta 6000 forint egy feles dalfakasztó birs pálinka?Abból fél litert veszek vagy 2 liter 52 fokos házi szilvát :D A Kóla az elég olcsó vagy az csak 1 decire vonatkozik ?
Azért elég gusztustalan árak még ha Budapesten is van akkor is!Egy putri város nem laknék ott még ha fizetnének akkor se miért adják ennyiért vagy csak a külföldieknek ilyen drága?!
Hellcat
Az árak kezdenek szintre állni, a fizetések még nem...
űrbán
2 "adag" red bull 4000 :)
Egy hamisítatlan orbaista vendéglátó egység :D
A Tündik bündije
Azért azt tisztázzuk; akinek nem futja rá, az nem járjon étterembe, vagy egyen olcsóbb helyen. Törvény nálunk nem határozza meg, mennyiért lehet értékesíteni az enni vagy innivalót.
Ebédeltem már a párizsi Chez Clement nevű étteremben a Montparnasse-on. Korántsem olyan híres, mint például a Le Jules Verne az Eiffel-toronyban, ennek ellenére egy ebéd nem jön ki 100 euró alatt. De mondhatnám a Cactus Blue-t Londonban, ahol egy pohár bor sincs 15-20 font alatt. Mindezt csak azért írom, hogy ne "turistacsapdázzunk" egyből.
világlátó
Remélem gyorsan bezárják ezt a kocsmát, bár amúgy is fekete listára került máris. Ha egy brazil cukorgyáros téved ebbe a kocsmába, talán még a szeme sem rebben, de éppen egy horvát turistával tették ezt, ennek beláthatatlan következményei lehetnek.Én máris levontam a szükséges következtetést, szabály legyen minden turista számára, hogy előbb tájékozódjon az árakról, azután rendeljen bármit is. A hazai vendéglátás amúgy is állandó kritika tárgya, különösen a szezonális vendéglátó helyeken.Ha ezen nem tudnak változtatni, komoly kihatással kell számolni a turizmus terén. Aki 55 - 60 nap alatt akarja megkeresni az egész évi jövedelmét, mással próbálkozzék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.