Tízmilliárd forintos nagyságrendű pluszbevételt hozhat a költségvetésnek a bányajáradék Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által bejelentett emelése. Erre szükség is lehet, miután a kormányzati rezsicsökkentés játszott közre abban, hogy apadt a bányajáradék-bevétel - írja a Napi.hu.

A szénhidrogén-mezőkön kitermelt kőolaj és földgáz esetében a bányajáradék általános mértéke 12-ről 16 százalékra emelkedik. A Napi.hu úgy tudja, hogy a döntéssel a kormány saját korábbi rezsicsökkentési intézkedéseinek negatív költségvetési hatását igyekszik ellentételezni.

A bányajáradék törvényben rögzített képlete szerint ugyanis az elvonás mértékét a hatósági fogyasztói árak is befolyásolják, vagyis alacsonyabb tarifák mellett az állam bevételei is mérséklődnek.

A lakossági és kisvállalati közszolgáltatások kormány általi árcsökkentése érzékelhetően lefelé módosíthatta tehát a járadékbevételeket, ezt szándékozik kompenzálni most a kabinet.

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mekkelek
Gratulálok az agyatlan dilettáns popularista pártunknak és vezírünknek. Csak a birkák gondolhatták hogy a rezsicsökkentés "ingyen" lesz, a gonosz multik kárára
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tootsy
@marlin: Hagyd a csudaba, Kedves, ezeket a gyomorfekelyeseket az ecet tartositja, amit magukbol arasztanak... O ott lesz a posztjan, mert az elvtarsai akkora hatszelet biztositanak neki, mint egy tornado,... Hisz ismered a mondast (ez a fideSS-nel is muxik): "Elvtars, segitsd a lebukottakat!"...:o)) Lehet, hogy a koznep is megsinyli majd a valasztasokat, meg a szerepcseret is, de legalabb nem fog hosszutavon belerokkanni.
Tootsy
@entero: Sorry, I'm a stupid woman! I liked you accidentally . Never ever again!...:o))
adsl70
@Dr plágium: Van akinek ez még sajnos újdonság. Orbán csak a gazdagokat és a nagyon gazdagokat támogatja.
entero
@Tootsy: Szerinted mennyire érdekel, hogy véletlenül nyomtál like - ot, és soha többet nem fogsz? Jaj, mi is lesz most velem...:-)) Egyébként magyarul írjál, mert szerintem itt a kommentelők tetemes része maximum az anyanyelvén tud, és még azon sem tökéletesen mindenki. Egyébként meg sem gyomorfekélyes, sem hátszéllel támogatott nem vagyok, de ennek semmi jelentősége. Azt meg, hogy mennyire sínylik meg majd az emberek, ha nyerne Bajnai, még homály fedi.
Tootsy
@entero: Latod, latod,... Tudsz Te angolul is,... Csak ezt akartam tudni,...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.