Szeptembertől azoknak, akik befogadó szülőnek jelentkeznek, ötszáz órás tanfolyamon kell részt venniük - írta csütörtöki számában a Magyar Hírlap. A lap szerint az eddigi tananyag jogi, pedagógiai, pszichológiai ismeretekkel bővül, s a szülőket alaposabban felkészítik a speciális nevelést igénylő gyermekekkel való foglalkozásra is. Fülöpné Erdő Mária, a főiskola rektora a lapnak elmondta, jelentős változás, hogy a képzés már ötszáz órás lesz, míg eddig a nem hivatásos nevelőszülőknek hatvan, a hivatásosoknak pedig háromszáz óra volt. A tanfolyam OKJ-s szakképesítést ad majd. A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet nemrég 5,3 milliárd forintnyi uniós pénzt nyert el, amelynek egy részét a nevelőszülők képzésére fordítják, együttműködve az Apor Vilmos Katolikus Főiskolával.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nakimaga
"5,3 milliárd forintnyi uniós pénzt nyert el, "
Ez a lényeg,lecsapolni amit még lehet !
Nakimaga
"5,3 milliárd forintnyi uniós pénzt nyert el, "
Ez a lényeg,lecsapolni amit még lehet !
Darthon1
@Nakimaga: így igaz, ezért képezték egy időben halomra a kosárfonó kisiparosokat is. Röhejes volt, amikor fiatal túlbuzgó tanárképzős majmok tanították az öreg cigányasszonyt kosarat fonni. Az utóbbinak már a dédöregannya is ezt csinálta, csak a havi minimálbért kitevő fizetésért ment el a tanfolyamra. Az előbbiek közül pedig az idealisták próbáltak valamit csinálni, a realisták felvették a háromszázezer forintos ruhapénzt és eljöttek a feleségem varrodájába ötvenért ruhát csináltatni. Oszt mindenki jól járt, csak az állam és rajta keresztül a polgárok nem. Később módosult a rendszer, elszámolták a ruhapénzt, de ruhát adtak, amit egy " baráti " cég csinált meg. Nos azt is hozzánk hozták a végén javítani, mert elszabták és úgy állt rajtuk mint azon a bizonyos tehénen. Én már csak azt nem értem, illetve dehogy nem, hogy miért kell ezen a formaruhán erőlködni ennyire. A többszázezer forintos fizetésükből tellne rendes ruhára, egyszerűen elő kellene írni nekik ! Itt ebben az országban mindenki csak sápolni akar, meg lefölözni, a tisztességes munkának már nincs becsülete.
Dr plágium
És a gyermeket váró tizenéves lányoknak miért nem kell?
Ariana
Nyilván el kell rettenteni a népet a nevelőszülőségtől. Sajátot szüjjél, b*meg, attól növekszik a népesség.
Dr plágium
@Ariana: Igen, és azok a gyerekek akik nem kellenek a szüleiknek majd mehetnek az utcára...mert az állam megakarja szüntetni a gyerekotthonokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.