Ahogy a híreket olvassuk, a Fidesznek, és vezérének igencsak szüksége lesz lehívni az újabb ellenségkép-tartalékokat. Az Európai Unió például mégsem teljesen esett hasra a matolcsyzmus, és annak orbáni tálalása előtt. Világossá tették, hogy a tartós hiányfedezetet illető kétségeik alapján, végtelen sajnálattal bár, de nem érzik magukat meggyőzve. A gazdasági szabadságharc mellett azonban a morális küzdelmek terén is lejtőre került Orbán Viktor politikája. Miközben Rogán Antal legutóbbi megszólalása után tulajdonképpen az általános szerepavar is kinéz. Ráadásul egyre kevésbé lehet a hagyományos ellenségképekben gondolkodni, mivel agyonbeszélték, kiüresítették az idők során.

A gazdasági lejtőt talán kár nagyon ecsetelni, mivel Varga Mihály legújabb csomagja kapcsán beszélnek mostanában eleget róla. Az ellenségkép is készen áll, hiszen a megszorításokért egyértelműen csak az EU lehet a felelős. Ahhoz az adóprésnek, az elszabott különadóknak, a piaci munkabérekhez képest rabszolgaszinten fizetett közmunkaprogramoknak miért is lenne köze. A Vezér zsenijét nem kezdheti ki a kritika. Az úgy van jól, ahogy kommunikálják. Aki nem hiszi, az kérdezze meg orvosát, vagy gyógyszerészét. Illetve a szemészét, akitől megrendelheti a kötelezően előírt, Fidesz-konform rózsaszín szemüveget. Azzal világosan láthatja majd azt, amit Rogán Antal is segít megvilágítani. Már annak a hadjáratnak a szünetében, amit Kövér László lát. Mert ő egy látó. Ott is látja a hadszínteret, ahol különben talán nem is lenne.

De mit is mond a Fidesz frakcióvezetője? A haditudósítás szerint azt, hogy „a baloldali kormányok minden alkalommal feltették a kezüket, amikor a nagyvállalati érdek a családok érdekével ütközött, és a bankok mellé álltak". Holott, mint tudjuk a történelmi példák alapján a tőkekoncentrálódás melletti kiállás, a kizsákmányolás fokozása általában a jobboldal szokása. A baloldal szokta a népérdeket, a dolgozókat képviselni. Rogán Antal tehát lefektette Turul-hon unortodox jobboldaliságát azzal, hogy véleménye szerint itt még az oldalak is fordítva vannak. A baloldal áll ki a tőkekoncentrálás mellett, és ők, a jobboldali konzervatívvá vedlett liberálisból öregedett fiatal demokraták állnak ki a tömegek oldalán. Ami persze, látva az adópolitikát, az oligarchikus tőkekoncentrációt, a trafik-korrupciót, a hatalom kisajátítását, nem igaz ugyan, de Rogán, és alighanem a vezére szerint jól hangzik. Márpedig, ha jól hangzik, akkor mondani köll. Ahogy szavalták anno a 2006-os gumilövedékezés mantráját is.

Ami alól most ugyancsak sikerült kihúzni a morális szőnyeget. Nem mintha korábban sok morális alapja lett volna a TV-székház felgyújtásának, de az ugyebár már régen volt. A mantra maradhatott volna még attól. Bár azért némileg gyengíthette volna már az azeri orgyilkos kiadatásának botránya is. Mert már akkor felmerülhetett volna, hogy a külföldiek politikai indíttatású erőszak-tevékenysége miért elfogadhatóbb Orbán Viktornak, mint a hazai. Akiben akkor maradt volna kétség, a más szemében oly szívesen szálkaként látott kettős mércét illetően annak megérkezett a felmentő sereg. Németh Zsoltnak, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkárának személyében. Szerinte ugyanis teljesen rendben levő a török kormány brutális fellépése a tüntetőkkel szemben. Igaz, Németh Zsolt volt az, akinek az azeri fogolymutyi kapcsán is kijutott az a szerep, hogy nagyrabecsülését fejezze ki a bakui vezetés felé. Ez azonban mit sem változtat azon, hogy a Fidesz, a trafik-ügyletek után a külpolitikában lendületet vett a lejtőn.

Az említett ellenségképek kapcsán természetesen örökérvényűként leporolható az, hogy világ-összeesküvés zajlik, melynek célpontja Orbán Viktor, akinek zsenialitását nem érti meg az arra méltatlan nagyvilág. Nagyjából ebbe a vonulatba illik bele az a „leleplezés", melynek alapján Viviane Reding is felzárkózott a lejárató-kampány csapatába. A kilógó lólábak úgysem zavarják a híveket. Főleg akkor nem, ha legkomolyabban egy olyan párt látszik venni az ügyet, ahol az alapideológia amúgy is hitelvi. A KDNP döntött ugyanis úgy, alighanem egy kormányzati munkamegosztás alapján, hogy feljelent. Elvégre egy hit-dogmákon edzett pártkatonákból álló csapatot nem érdekelnek olyan apróságok, hogy először talán az állítást kellene hitelt érdemlően valószínűsíteni az alapul szolgáló tudósítást illetően. Ellenkező esetben a KDNP feljelentése nem más, mint a koncepciós perek korának előhírnöke. Amikor iratnak valakivel egy meg nem nevezett, és meg nem erősített forrásra hivatkozó tudósítást, amit senki meg nem tud erősíteni, és a bizonytalan forrás miatt cáfolni is értelmetlen. Majd erre hivatkozva beperelik azt, akit nevesíteni kértek a „tudósításban". Biztosítva azt, hogy a választások környékén kicsit kivonják a forgalomból.

A Párt(ok?), és a kormány tehát elindult azon a lejtőn, melynek vége annak idején a mai Terror-háza helyét is magába foglalta. Rogán Antalnak meg kellene szólni, hogy ezen a lejtőn a bolsevik baloldal és nem a konzervatív jobboldal szokott csúszkálni.

Andrew_s

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Nem lenne baj, ha az eddigi ellenség kifakultak, nem keresne magának újabbakat. De úgy tűnik, nem tud ellenség nélkül élni. Erre a célra sikerült megnyerni az örményeket a külpolitikában, mikor kiadta az azeri baltást.
Itthon eközben lehet, hogy pezsgővel koccint, hogy Magyarország kikerült a túlzott deficit eljárás alól, azaz, sikerült "legyőzni" az Uniót, a z egyik legnagyobb "ellenséget". A másik, IMF, még várat magára, de azt is "lesöpri" a színről, miközben az országot porig rombolja. Vagy már porig rombolta?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nauta
@coyote3: Nem lesz,hanem már van!! Az idióta csóti paraszttal együtt!!
A Tündik bündije
@coyote3: Nyugi, van már új ellenség. Pataki Békemenet Atiska már belengette az embereket kefélgető földönkívüliek sztoriját. Egy-két nap, és jön a hír, hogy Bajnait látták egy UFO-ban...
SLAakku
@A Tündik bündije: Széles Gábor kormányközeli nagyvállalkozó tudatosan szivárogtat információkat a facebookon a készülő energiacelláról. Az üzletember szerint az energiacella feltalálói egyszer majd Nobel-díjat is kaphatnak, ő azonban nincs ezek között, feladata csakis a gyártás. A nagyvállalkozó eközben más találmányokon is ügyködik.

"Célunk az is, hogy a projekt mellé álljon több ország kormánya is, és szinte egyszerre jelentse be három-négy ország miniszterelnöke, hogy ez fontos a számukra, illetve az Európai Unió országai számára"

Vannak itt csodák és csudák!
SLAakku
@szablyafűrész: szablyafűrész
Jó az írás !

Valóban gondok vannak a Fidesz-tanyán és ez ellentmondásos kommunikációjukban is megjelenik.

1/ nagy arc - rezsicsökkentés !
2/ ennek hatására közvél. kut. eredmények besöprése.
3/ Bajnai népszerűségének kis mértékű, de emelkedése.
3/ Varga féle "kiigazítás"
4/ a rezsicsökkentési benedvesedés ennek hatására csökken,
5/ További rezsicsökk. várható az ősszel.
6/ Egyértelműen igazolható, hogy a rezsicsökkentés a korábban elvont pénzből megy.

Kifogyott a fegyverraktár !

7/ KAPITULÁCIÓ ! Nem maradt más, mint az "eredmények" dogmatikus ismétlése !

Bocs de csak ismetelni tudlak.
SLAakku
"Di...ópá...r

Egy velejéig romlott diktatúra megfékezésére jogos lehet bármiféle külföldi segítséget adni és elfogadni.
Az elmúlt száz év történelme erről is szól."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.