A dohánytermékek árusításával kapcsolatban fogadott el népszavazási kezdeményezést az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfői ülésén. A testület által hitelesített kérdés azt célozza, hogy a dohányboltokban csak dohánytermékeket lehessen árusítani.

Ha az OVB most meghozott határozatával szemben nem érkezik jogorvoslati kérelem, akkor elindulhat az aláírásgyűjtés. Ahhoz, hogy a kérdésben népszavazást lehessen tartani, 200 ezer támogató aláírásra van szükség.

A hitelesített népszavazási kezdeményezés így szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés úgy módosítsa a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról szóló és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvényt, hogy a dohányboltban csak dohányterméket lehessen forgalmazni?".

Az OVB az ülésen egy az ország Európai Uniós tagságát érintő kezdeményezésről is határoztak. A testület egyhangúlag utasította el egy magánszemély kezdeményezését, amely így szólt: "Akarja-e, hogy Magyarország kilépjen az Európai Unióból?"

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Legyen is! ott árulják ezután is, ahol eddig lehetett vásárolni, a Fideszesek akik nyertek trafik pályázaton, azok menjenek legelni.Nekik emelnék a hasznot, a kisboltosoknak nem!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sport50
majd gyors írnak valami új törvényt,hogy ne lehessen!!mi az nekik???
mátmar
Arról kellene inkább népszavazást tartani, hogy Tűnjenek el és vissza se jöhessenek.Vagy arról, hogy a bécsi Néppárti Kongresszuson (osztrák küldött szerint) ahol a saját pártcsaládja marasztalta el Kedves Vezetőnket nem keresztény szellemisége miatt, a népszavazás dönthessen arról kit akar vezetőnek.Majdnem egy évvel megrövidítenék ezt a kínszenvedést.
valakiaki
Azt kell megkérdezni inkább:
"Akarja-e ön, hogy a trafikokhoz hasonlóan az ön üzletét, boltját, vállalkozását, életterét, ingó és ingatlan vagyonát a fideszesek szó nélkül, egyik napról a másikra elvehessék és szétoszthassák maguk között?"
Mert itt erről van szó!
Nakimaga
Megint ködösítés folyik,mert arról kellene népszavazás,hogy 1 kézben ,csak 1 trafik lehessen !
human
Én aláírom és gyűjteni is fogom. A 200 ezer biztos meg lesz. Emlékezzetek csak Seres Mária, aki közel 600 000 hiteles aláírást gyűjtött. Ott az volta kérdés, hogy akarjuk-e, hogy a képviselők csak számla ellenében kapják meg költségtérítéseiket. Persze népszavazás nem lett, mert a tisztelt genyaház átnevezte a költségtérítés szót valami másra és így nullázta a népszavazási kezdeményezést. Ezt persze most is megtehetik, ha merik.
Mindettől függetlenül gyűjteni kell az aláírásokat, mert ha nem leszünk aktívak, majd azt mondják, hogy a nép támogatja az eredeti elképzelést. Ezt akarjuk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.