A becslések szerint százezer tonna alma maradt a fán az idei értékesítési nehézségek miatt.

Forrás: jaszon.hu
Feltöltő: eszaon
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zsolti
@Master: az orosz piac az ördögtől való :) sőt minden külföldi piac; csak akkor nem, ha ők olcsón adnak nekünk valamit, tőlünk viszont drágán vesznek.

amúgy kéne valami felhomályosító kampány, ami elmondaná végre ezeknek a drága jó embereknek, hogy
a) NEM, nem vagyunk mezőgazdasági ország, régen lehet, hogy azok voltunk, de most nem.
b) NEM, nem kell feltétlenül azt csinálnod, ami már a szüleidnek sem ment.

kevesebb teátrális dinnyeborogató, szezonálisan feleszmélő, majd pánikbaeső gazda lenne. ellenben csinálnának mást, amihez értenek, amire jobban van kereslet...
Evikati
Lenne kereslet a magyar mezőgazdasági termékekre, ha kevesebb import gyümölcs, zöldség jönne be a multikhoz. Én jogosnak tartom a gazdák akcióit. Vidéken mi a fenét csináljon egy gazda, aki ebbe nőtt bele, ezzel foglalkozik mióta él.
Az én nagyszüleimnek nagyon is ment a gazdálkodás, szép áruért szép pénzt kaptak és az mindig biztosította az egész család jó megélhetését. Nem lehet minden faluban és községben gyárakat, üzemeket működtetni, ha nincs megfelelő képzés, beruházás.
Valamiből nekik is élni (jól élni) kell!
Egyre kevesebb magyar terméket tudok vásárolni, pedig mindig azt keresem, még ha drágább is mint a nagy bevásárló központokban kapható külföldi, szép, ám ízében, zamatában rosszabb termékek.
Master
Érdekes, hogy jönnek a megoldások, míg a "nagyok" semmit nem tesznek.
------------
"NEM, nem vagyunk mezőgazdasági ország"

ÖÖÖ.. hát szerinten azok vagyunk. Amúgy sok jó dolgot leírtál, pl.: "nem kell feltétlenül azt csinálnod, ami már a szüleidnek sem ment."

Amúgy az zavar még, hogy van föld, kap pénzt, jön a fagy, fagykár pénzt kérnek, jön az aszály, akkor azért kér, kevés van belőle, akkor azért, ha sok - és így olcsó - akkor azért, jön a jégeső, akkor azért... kapnak gázolajtámogatást, meg sok-sok mindent. Biztos nem lehet könnyű nekik se, de én soha nem kapok támogatást, ha kevés a termelés, vagy nagy a kínálat...
zsolti
@Master: földrajzilag már csak, szóval olyan lapos, rántotthús forma, meg jó a föld is, az oké, de ha egyszer nem hatékony...

meg az azért az kicsit durva, mikor a 15-20 milliós traktorokkal mennek útlezárni, hogy milyen rossz a gazdáknak. gondolkodott volna előre. hogy annak az árát mikorra fogja tudni kitermelni.

ez a fagykár, jégkár, aszály meg maga a vicc. mióta világ a világ tudjuk, hogy télen általában hideg szokott lenni, nyáron meg meleg. kettő közt bármi. minden vállakozás kockázatokkal jár...
eszaon
Akármilyen szemszögből nézzük, a végeredmény ugyanaz: SZOMORÚ :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.