A Hoffmann Rózsa vezette köznevelési államtitkárság arra szólította fel pénteken a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-t, hogy július 31-ről augusztus 15-re módosítsa a könyvek árának kiegyenlítéséhez megküldött csekkek befizetési határidejét. A döntésről az iskolák is tájékoztatást kapnak.

Az első tanítási napra minden gyermek kezébe veheti tankönyveit - írta pénteki közleményében az államtitkárság. Közölték, Magyarországon a gyermekek több mint fele ingyen kapja meg a tankönyveket.

A kormány és az Országgyűlés döntése szerint ez évtől egyetlen első osztályos tanuló szüleinek sem kell fizetnie értük. Emellett továbbra is térítésmentesen kapnak tankönyveket a nagycsaládosok és a rászorulók - tették hozzá.

Mint írták, a kormány a köznevelés megújításának részeként - a szülők és gyermekeik, valamint a pedagógusok érdekében - alakította át a tankönyvellátás rendszerét. Ennek célja az egységesen magas színvonal biztosítása, a tankönyvellátás átláthatósága és biztonsága - írta a közlemény.

A Népszava csütörtökn írt arról, hogy a megszokottnál jóval korábban, július 31-ig kell a szülőknek csekken befizetniük az állami tulajdonú Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) számlájára a tankönyvcsomagok árát. Eddg jellemzően augusztus végén, illetve szeptember elején kellett fizetni az átvett tankönyvekért.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
Menj a helyedre Rózsika, ülj le szépen.
adrenalink
Amióta ezek a zagyva lelkek uralmon vannak, volt már olyan törvény, rendelet, intézkedés, amit záros határidőn belül ne módosítottak volna?
human
@adrenalink: Például a trafik pályázat. Hányszor módosítottak a feltételeket, mire azt kapták amit eredetileg is akartak :)
kréta
Még az aug.15. határidő sem stimmel. Tk. osztás szeptemberben... előre fizessen a szülő???
Az én fizetésemet sem utalják egy hónappal előtte. Fizessem ki a jövő havi kenyeret a boltban előre, s vegyem át 3-4 hét múlva? Micsoda eljárás ez?
A csekk egyébként a gyerek nevére szól, ami szintén törvénytelen, hisz kiskorúról van szó!
Tankönyvrendeléskor nem csak a gyermek összes adatát, a gondviselő nevét, lakcímét, adatait... szinte a fehérneműje színét is meg kellett adnunk. Ebből nem tudták beemelni a gondviselő nevét a számlára?
Vagy az informatikusaik tévedtek ekkorát? Ezt nem hiszem...

Íme egy cikk, ahol a kommentekből azt érzem, hogy ébredeznek a szülők:

www.origo.hu/itthon/20130627-nepszava-mar-nyar-kozepen-keri-a-tankonyvek-arat-az-allam.html
Powerforce
Takarodjál Hoffmann Rózsa, ugorj be a szaros tóba !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.