Budapest — Gőzerővel folynak a néhai miniszterelnök, Horn Gyula (†81) temetésének előkészületei. A Fiumei úti temető 15-ös parcelláját tegnap már locsolták, az eseményt előkészítő bizottság többször is ülésezett. A Bár sok minden még bizonytalan, s Blikk megtudott néhány részletett a szartartással kapcsolatban. Az már eldőlt, hogy nem a legmagasabb szintű katonai tiszteletet adás mellett temetik Horn Gyulát (+81), így például nem lesz díszsortűz a koporsó leeresztésekor, s nem ágyútalpon szállítják a koporsót a ravatalhoz sem. Így döntött a szertartást a néhai kormányfő családjával közösen szervező Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság. Erről a napokban egyeztettek minderről a védelmi tárcával, ahol megkezdték az előkészületeket a gyász szertartás lebonyolítására.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tűzróka0919
@Csizmás Kond: Nem örököltem át a szokását . Viszont rettentőre felháborít mikor egy halottról cinikusan és gyalázkodóan írnak egyesek . Horn Gyula volt az egyetlen kommunista a 800 000 közül ki nem tagadta le a múltját . Ha már másért nem is , de ezért megérdemel egy kis tiszteletet . Sajnos jó magyar szokás szerint csak gyűlölni tudunk megbocsájtani nem . Meg miniszterelnöknek sem volt az utolsó . Neki a hagyatékából tudott az első orbán kormány dőzsölni , osztogatni .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gibgab
@Kutyafüle: Szerintem is a család kérése volt, és szerintem jó döntés volt több okból is. (Te ezt biztosan érted!)
Ami engem elgondolkodtat, hogy Mádl Ferenc temetésén óriási felhajtást csináltak, pedig érdemeiben, népszerűségében messze alulmúlta Horn Gyulát. Most pedig, a köznép szinte semmit nem tud-persze lehetnek biztonsági okok-, még a tévés (köztévés netán) közvetítésről se hallottam. Pedig az idősebb generációból sokan, főleg vidéken legalább így szeretnének tisztelegni az emlékének.
Dr.luigilongo60
@szablyafűrész: Disznóknak ne szórj gyöngyöt, mert képtelenek vele kezdeni valamit.:-)))
bakegya
Fő "sírtipró" még itt se hagyja "BÉKÉVÉ OLDANI A VÉGTISZTESSÉGES EMLÉKEZÉST"!-ott a helye-feneke?-az ország aminek miniszterelnökét temetik,hol róhatja le kegyeletét pártfüggetlenkedésmentesen!?
A FENTI CIKK MEG NYILVÁN CSAK SAJTÓHIBA ÁLDOTATA!-a "szertartás "helyén "szartartást"bevésni ide elég meredek.Gratulálok.
Nauta
@Csizmás Kond: ...inkább egy elszabadult sz@rszippantó! Hát neeem?Horn Gyulát Tisztelik,nagyra becsülik a világ tisztességes felén!De orbant??
Nauta
@lajospapa: Hagyd ezt a szarfényező orbanbirkát! Ejakulál!!
lajospapa
Horn "uralkodása idején" Magyarország külföldi megítélése egészen más volt mint azóta bármikor. Hogy milyen, az majd akkor tűnik ki amikor megjelennek a temetésén. Állítólag még Orbán is elmegy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.