Ismét emelte árelőrejelzését a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács: várakozásai szerint augusztusra 8-10 százalékkal drágul a tej nagykereskedelmi ára, ami gyorsan továbbgyűrűzhet az üzletekbe is - írja az fn24.hu.

Az Agrárgazdasági Kutatóintézet összesítése szerint a szupermarketekben 250 forintért lehet egy liter dobozos 1,5 százalékos importtejhez jutni, míg a hazai körülbelül 35 forinttal (14 százalékkal) drágább. Ha tízszázalékos drágulás lesz, akkor a lap szerint a tej ára őszre a 275-300 forintot is meghaladhatja.

A bajt növeli, hogy a termelők költségei is növekedtek. Itt van rögtön a július elsejétől érvényes e-útdíj, valamint az adórendszer és az energiaárak vállalkozásokat sújtó változása is. Fontos tényező a terméktanács szerint az is, hogy az elmúlt időszakban többször tapasztalt szélsőséges időjárási viszonyok rontják az egyenletes alapanyagellátás biztonságát - olvasható a lap cikkében.

114 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Az E útdíj hozadéka !
Aztán a hús, a tojás, a zöldség, és minden !
Nesze neked rezsicsökkentés !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
entero
@adrenalink: Igazad van, kicsit pontatlanul fogalmaztam, természetesen nem 100 % - os béremelésről van szó, de elég jelentős így is összességében. Ráadásul ez még csak a kezdet:-))
adrenalink
@entero: Nettóban 35-40ezer Ft-ot jelentene, ha nem lennének pótlék elvonások... Így aztán lesznek akik az emelés ellenére is kevesebbet fognak kapni! De tudjuk, hogy a fityisz szerint a "negatív növekedés is növekedés" /forrás: Dancsó József orosházi polgármester/.
Félő, hogy ez a kezdet egyben a véget is jelenti! Ha folytatódik az Orbán rémuralom, akkor azért, mert már nem lesz szükség a 150ezer szavazatra, mert ez már kőkemény választási ígérgetés, ha nem is ismeritek el! A fityisz különben sem arról híres, hogy az ígéreteit betartja... Ha meg csere van, akkor az új gárda másképp kívánja rendezni a pedagógusok helyzetét.
entero
@adrenalink: Akár nettó 50 ezer is lehet ez jövőre, de mindegy. Az új gárda pedig valóban mást tenne, ők nyíltan kimondanák, hogy még sincs béremelés, mert a Fidesz az elmúlt 4 évben elherdált minden pénzt...
adrenalink
@entero: Konkrétumot entero, konkrétumot! Ki, mikor, hol mondta? Bajnai a tanárok megbecsüléséről, és kezdeti 15%-os béremelésről beszél...
entero
@adrenalink: A megbecsülésük nem a 15 % lenne...
adrenalink
@entero: Megnyugtatlak, ha nem lennének választások a fityisztől még most sem kapnának egy árva buznyákot sem! Ti már a 34%-kal elinditottátok a folyamatot, gondolom nem akarnak a Medgyessy féle fedezet nélküli 50%- béremelés hibájába belemenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.