Egy kétkeresős, kétgyermekes családnak havonta 249,3 ezer forint kellett tavaly az elfogadható színvonalú megélhetéshez - írja a Napi.hu.

Magyarországon a létminimum egy felnőtt számára a múlt évben átlagosan 85 960 forint volt, a 2011-es 83 941 forint után - derül ki a KSH friss számításaiból. Az egy főre jutó érték háztartástípusonként az 53-86 ezer forintos sávban szóródott 2012-ben.

A KSH által számított létminimum értéke 2012-ben 2,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, szemben a 5,7 százalékos éves átlagos fogyasztóiár-növekedéssel (2011-ben e két érték 6,6, illetve 3,9 százalék volt).

Az egyetlen felnőttből álló háztartás átlagosan havi 86 ezer forintból élt meg a múlt évben, míg két főnek már 150,4 ezer forintra van szüksége a létminimumhoz. Egy kétkeresős, kétgyermekes családnak havonta 249,3 ezer forint kellett az elfogadható színvonalú megélhetéshez - írja a Napi.hu.

Két gyerekhez havi negyedmillió kell - íme, a friss számok

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
@Mobil123: Az elfogadható színvonalat az éppen aktuális kormány határozza meg. Maguknak a csillagos égben, nekünk a bányászbéka hátsója alatt húzódik az elfogadható színvonal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Mobil123: Ezt én is így gondolom. Csak egy példát mondtam.
Mobil123
@human: Értettelek. :-)
Más példa:
Az este volt valamelyik csatornán a hírekben, hogy egy nő egyedül neveli a 16 éves fiát, és szociális rászorultsága miatt ingyen kapott beltéri egységet a digitális átálláshoz. A nő elmondja, hogy csak letöltötték az internetről a nyomtatványokat, kitöltötték, és beküldték. Na már most ha van internetük akkor mitől lesz szoc.rászorult?
kukac50
4 tagú család a közmunkabérből hogy tud megélni,ezen miért nem rágódnak a politikusok.
darwin
@kukac50: Ha szerencsés esetben mindkettőjüknek van munkája,mindketten minimálbéresek,65-65000 Ft.Két gyerekre kb 30000 a csp./nem tudom mennyi/Most sem értük el a 2/3 -ot.Mármint a létminimum 2/3-át.És ez a szerencsés eset,amikor nem munkanélküliek,nem gyesen van az egyik,vagy táppénzen.Mennyit nélkülözhetnek hónapról hónapra a családok?Vagy most,hogy jön az ősz,a beiskolázás.Másodikos középiskolai könyv 22000,+füzetek,sportcipő,tornafelszerelés,alapítványi díj sportköri,diákköri díj,diákigazolvány,bérlet meg a többi.Áhhh,nem is érdemes ezen filózni,mi tudjuk mit jelent,a politikusnak halvány gőze sincs erről.Nem ebben a világban élnek.
entero
@kukac50: Ha ennyiből kellene megélni, nem tudom, mit csinálnék az öt gyerekkel...2 gyereknél is ennek a duplája megy el minimum. Kissé el van ez számolva, hiszen a két gyerek mellett ott a két felnőtt, a rezsi, stb.
soljanka
Havi negyedmillió nem az elfogadható élethez kell, hanem a vegetáláshoz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.