Tömeges pedagógus-elbocsátásokra enged következtetni az a Népszava birtokába került kormányelőterjesztés, amely szerint az idén szeptembertől bevezetett béremelés számítási alapja mintegy 11 milliárd forinttal kevesebb a Matolcsy György által korábban említettnél. A tervezetből az is kiderül, hogy az "objektív szempontok" szerinti minősítési eljárások ellenére évente csak adott számú pedagógus kerülhet majd magasabb fizetési kategóriákba, és ez még nem minden.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

deviance
kirúgják a nagyját, megemelik az ott maradók bérét, de azok dolgozhatnak a távozók helyett is...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
entero
@szaboria1: Az az érzésem, hogy hirtelen nem tudják, mit csináljanak. Elkezdték ezt a deviza őrületet is közben, szóval egyszerre csak egy fontos dolgot kellene megcsinálni, de azt tökéletesen. A kapkodás nem vezet sehová. Mondjuk én szkeptikus vagyok, ez ugye a Népszava...
Tootsy
@entero: Irtam egy valaszt, es a klikkel egyutt teljesen eltunt... Ez mar a harmadik ilyen esetem a Propival...

Entero, nem Te vagy a hibas, valaki beleugat a Propin a blogolasba,... Hogy van ez?
Egy masik cikkhez hozzaszoltam, valakinek valaszolva, es meg az a kerdes is eltunt, amire irtam a valaszt... Hmmmm

A Big Braner figyel, muxik a nagy radirpok...:o)
kkalman
Hú, de megy a porhintés. Pedagógus életpálya?
Pedagógus vagy? Tudsz valamit az életpálya modelledről, amit kitaláltak neked? Ugye, hogy semmit.
Na, majd én elmagyarázom! Először is az idősödő, nyugdíj előtt álló kollégáidat kirúgjuk, hogy te többet dolgozhass. Azok is mennek, akik betegeskednek, de még messze vannak a nyugdíjtól. Így te, még többet tudsz, és fogsz majd tanítani. Természetesen, ezt nem kívánjuk ingyen, kapsz fizetésemelést is. Nem sokat, csak annyit, amennyit az ezután bevezetésre kerülő új adókkal és egyéb trükkökkel vissza tudunk venni tőled. Sőt, mi többet fogunk visszavenni, mint amennyit adunk, mer az azé mégse járja, hogy többet kell dolgoznod, és ezé még több pénzt is kapsz. Kevesebbet! Azt igen!
Az előmeneteled is tőlünk függ. Akkor léphetsz egyet előre, ha mi megengedjük. Mi pedig csak akkor engedjük meg, ha van narancsbőrbe kötött pártkönyved, és a nemzet rejtett tartalékainak a kölykeit is integrálod. De nem ám közénk! Oda integrálod őket, ahová csak akarod, de közénk nem! És még az is feltétel, hogy a nyelved kellően sima és barna legyen a nyalástól, ahogy igyekszel benyalni magad a kegyeinkbe, hogy előléptessünk, hogy még több lóvét tudjunk tőled elvonni. Aztán ha kellően idős leszel, mint azok, akiket most kirúgunk, akkor téged is jól kirúgunk.
Na, ez a pedagógus életpálya modell. Ezt jól jegyezd meg!
szaboria1
@entero: Nem csak a népszava foglalkozik ezzel a témával.
Szvetlana
@szaboria1: Már egy év óta szinte naponta foglalkoznak a témával, ami arra jó, hogy feszültséget-bizonytalanságot szítson az érdekeltek között, és nagy ellenszenvet meg irígységet ellenük.
Még meg sem kapták, de már szapulják őket ostoba irígy megjegyzésekkel, hogy "ezeknek" minek? Na és persze a sok szabadság.:)) ha ennyire vonzó, miért nem mennek tömegével pedagógusnak???Pedig kurva vonzó 106 nettóért kiröhögtetni magát, és a az állandó szülői vegzálást hallgatni.:((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.