Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója szerdán háttérbeszélgetésen erősítette meg, hogy nem szándékozik megválni a bank vezetésétől. Az oligarcházó Lázár Jánosról megjegyezte, úgy hallja, egy tehetséges fiatalamber, nézzük meg például, hogy a trafikügyet is milyen ügyesen elintézte.

Elmondta azt is, hogy részvényeladásait a kormány újabb devizahiteles mentőcsomagjáról szóló híresztelések befolyásolták ugyan, de az idén mindenképpen adott volna el OTP-papírokat a tervezett élelmiszeripari beruházásai miatt. A pénzintézet vezetője hozzátette: a hírek csak annyiban befolyásolták, hogy lejjebb vitte azt a limitárat, ameddig az eladásra megbízást adott.

Még vehetek is OTP-részvényeket

Olyan megbízást adtam, hogy bizonyos alsó árfolyamig folytassák az eladást, 300 forinttal vittem le ezt az árat - mondta Csányi Sándor. Kiemelte: ebben az évben mindenképpen adott volna el OTP-papírokat a tervezett élelmiszeripari beruházások miatt, de mint mondta, nem akarta, hogy ez a folyamat hónapokat vegyen igénybe. "Ezeket a részvényeket mindenképpen eladtam volna, mert szükség volt az összegre a tervbe vett élelmiszeripari beruházásokhoz" - közölte.

Csányi Sándor kifejtette, ha az OTP-papír 5000 forintról felfelé indult volna, akkor várt volna az eladással. "Még vehetek és eladhatok is OTP-részvényeket, a jövőben aktívabb portfólió-menedzselést akarok folytatni" - tette hozzá.

Csányi kicsit beszólt Lázár Jánosnak

Az élelmiszeripari beruházásokkal kapcsolatban elmondta: most egy hozzávetőleg 12,5 milliárd forint összegű, több projektből álló beruházási folyamat zajlik, a tervek között további, mintegy 10 milliárd forintot kitevő beruházások szerepelnek, emellett 11 milliárd forintra rúg majd az a vágóhíd, amelyet más befektetővel együtt valósít meg.

Nem születhet olyan mentőcsomag

Arra a kérdésre, hogy a jegybankelnök bankvezetőknek tartott reggelijein, amelyen ő is részt vett, szóba került-e az újabb devizahiteles mentőcsomag, elmondta: 3-4 ilyen reggeli volt, eddig nem esett szó arról, hogy esetleg újabb devizahiteles mentőcsomag várható.

Csányi Sándor kiemelte: nem születhet olyan, a devizahiteleseket mentő csomag, amelyet az OTP ne tudna túlélni.

A takarékszövetkezeti integráció szerinte rövid távon nem jelent veszélyt az OTP-csoportra, mert az átalakítás időigényes, de hosszabb távon se hiszi, hogy olyan "bombatermékek" jelennének meg a takarékok hálózatában, amelyek ne lennének meg az OTP-nél."

Maratont is futhatnék

"Nem tervezem a visszavonulásom, jobb állapotban vagyok, mint a műtét előtt" - mondta Csányi Sándor. A műtétjével kapcsolatban utalt arra, hogy születéskori rendellenesség miatt az aorta billentyűjével volt baj, most jött el az operációra ideje, de a műtét nem csökkentette munkabíró képességét.

Elmondta: azért Németországban műtötték, mert ott talált egy erre specializálódott orvost, nem azért, mert nem bízik a magyar orvosokban. "Teljesen meggyógyultam, maratont is futhatnék, fizikailag rendben vagyok" - emelte ki Csányi Sándor.

Lázár tehetséges fiatalember

Az oligarcházásról az Index szerint azt mondta (a parlamentben Lázár János fideszes politikus töbször is félreérthetetlenül utalgatott Csányira), hogy jóban van Orbán Viktorral, a politikának ez a szintje már nem érdekli, ő különben is olyan pozícióban van, hogy ezt nem tudja megúszni.

Lázár Jánosról annyit mondott, hogy úgy hallja, egy tehetséges fiatalember, nézzük meg például, hogy a trafikügyet is milyen ügyesen elintézte.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
@human: "Mutyi - igazság 1:0"
Biztos vagy benne, hogy csak ennyivel vezet a mutyi?
human
@kkalman: Nem akartam túl pesszimista értékelést adni. Van amúgy is elég baj, ami ráadásul ennél is fontosabb és kevesebbet beszélünk róla.
ranger47
@vörösfuvalat: Szerintem jó helyen kapiskálsz.Kötve hiszem,hogy a Csóró, OTP kis alkalmazottak veszik a Csányi papírokat.Nekem ez már most úgy bűzlik,mint a trafik mutyi anno.Félő,hogy nagy forint erősödés jön aztán "havay" a következő zuhanásig.Csányi a felcsúti és fehérvári szotyiköpködések alatt, Orbánnal együtt tervelik ki a forint árfolyam mikéntjeit, amit azután ultimátum szerűen, végigcsináltatnak a madzagon rángatott Vargával aki persze hűségesen /naná,hiszen az ő kezükből eszik/ csaholva el is fogadja azokat.
vörösfuvalat
@ranger47: Bizony bizony még olyan is lehet, hogy saját magának adja el . EGY KICSIT MEGBOLONDÍTJA A TŐZSDÉT ÉS UTÁNA MEGY A KASSZÁHOZ.
ranger47
@vörösfuvalat: Valami ilyesmire gondolok én is.Az Orbánnal közös, lelátói szotyiköpködések közben születnek ám mélymaffia ötletek!
verőce21
a Csóka átlag 4230 körül kitárazott, most majd' 4600-nál vagyunk. Ez neki több száz millió bukta! Ez valahogy nem stimmel!
visszavette a kertésze, a postása, autómosója, cipőpucolója ki tudja kije...? trükk ez az egész... (neki beszámolási kötelezettsége van, ha elad, vagy vásárol)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.