Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója szerdán háttérbeszélgetésen erősítette meg, hogy nem szándékozik megválni a bank vezetésétől. Az oligarcházó Lázár Jánosról megjegyezte, úgy hallja, egy tehetséges fiatalamber, nézzük meg például, hogy a trafikügyet is milyen ügyesen elintézte.

Elmondta azt is, hogy részvényeladásait a kormány újabb devizahiteles mentőcsomagjáról szóló híresztelések befolyásolták ugyan, de az idén mindenképpen adott volna el OTP-papírokat a tervezett élelmiszeripari beruházásai miatt. A pénzintézet vezetője hozzátette: a hírek csak annyiban befolyásolták, hogy lejjebb vitte azt a limitárat, ameddig az eladásra megbízást adott.

Még vehetek is OTP-részvényeket

Olyan megbízást adtam, hogy bizonyos alsó árfolyamig folytassák az eladást, 300 forinttal vittem le ezt az árat - mondta Csányi Sándor. Kiemelte: ebben az évben mindenképpen adott volna el OTP-papírokat a tervezett élelmiszeripari beruházások miatt, de mint mondta, nem akarta, hogy ez a folyamat hónapokat vegyen igénybe. "Ezeket a részvényeket mindenképpen eladtam volna, mert szükség volt az összegre a tervbe vett élelmiszeripari beruházásokhoz" - közölte.

Csányi Sándor kifejtette, ha az OTP-papír 5000 forintról felfelé indult volna, akkor várt volna az eladással. "Még vehetek és eladhatok is OTP-részvényeket, a jövőben aktívabb portfólió-menedzselést akarok folytatni" - tette hozzá.

Csányi kicsit beszólt Lázár Jánosnak

Az élelmiszeripari beruházásokkal kapcsolatban elmondta: most egy hozzávetőleg 12,5 milliárd forint összegű, több projektből álló beruházási folyamat zajlik, a tervek között további, mintegy 10 milliárd forintot kitevő beruházások szerepelnek, emellett 11 milliárd forintra rúg majd az a vágóhíd, amelyet más befektetővel együtt valósít meg.

Nem születhet olyan mentőcsomag

Arra a kérdésre, hogy a jegybankelnök bankvezetőknek tartott reggelijein, amelyen ő is részt vett, szóba került-e az újabb devizahiteles mentőcsomag, elmondta: 3-4 ilyen reggeli volt, eddig nem esett szó arról, hogy esetleg újabb devizahiteles mentőcsomag várható.

Csányi Sándor kiemelte: nem születhet olyan, a devizahiteleseket mentő csomag, amelyet az OTP ne tudna túlélni.

A takarékszövetkezeti integráció szerinte rövid távon nem jelent veszélyt az OTP-csoportra, mert az átalakítás időigényes, de hosszabb távon se hiszi, hogy olyan "bombatermékek" jelennének meg a takarékok hálózatában, amelyek ne lennének meg az OTP-nél."

Maratont is futhatnék

"Nem tervezem a visszavonulásom, jobb állapotban vagyok, mint a műtét előtt" - mondta Csányi Sándor. A műtétjével kapcsolatban utalt arra, hogy születéskori rendellenesség miatt az aorta billentyűjével volt baj, most jött el az operációra ideje, de a műtét nem csökkentette munkabíró képességét.

Elmondta: azért Németországban műtötték, mert ott talált egy erre specializálódott orvost, nem azért, mert nem bízik a magyar orvosokban. "Teljesen meggyógyultam, maratont is futhatnék, fizikailag rendben vagyok" - emelte ki Csányi Sándor.

Lázár tehetséges fiatalember

Az oligarcházásról az Index szerint azt mondta (a parlamentben Lázár János fideszes politikus töbször is félreérthetetlenül utalgatott Csányira), hogy jóban van Orbán Viktorral, a politikának ez a szintje már nem érdekli, ő különben is olyan pozícióban van, hogy ezt nem tudja megúszni.

Lázár Jánosról annyit mondott, hogy úgy hallja, egy tehetséges fiatalember, nézzük meg például, hogy a trafikügyet is milyen ügyesen elintézte.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hallgatag
lézerjani a nyomába sem léphet..." Mindenki annyit ér, amennyije van "...
Csányi az eszével lett gazdag, ez a kis bunkó meg a másoktól ellopott
pénzeket rakta pofátlanul zsebre...és az a cinikus, sunyi mosolya...
megérdemelne egy sallert, egy kokit, meg egy K.O-t az " ellenfelétöl "
mariaberta
No-No, majd beperli, mert nem tiszteli /ŐFŐ/ méltóságát.
Hát gondolom 500.000 ft-ot Csányi is ki tud majd fizetni ennek az annyit érő embernek.
Tootsy
@Január: Igen, Csanyi mintha egy kicsit pufokabb lenne,...:o))

Jo,jo, csak vicco"tem...:o))
Tootsy
@hallgatag: Jujnahat,... Megirtad, amit en akartam...:o((

Ugyi vagy nagyon...::o)))
Tootsy
@Január: Tudom, Veled is egy huron pendulunk...:o)) Ez nagyon jol van igy...:o))

EZT nem tudja kiradirozni a Nagy avagy Undok radirpok...:o)) Sot, ezt meg ki sem tudna mutatni (marmint a rahangolodast egymas gondolataira, arra, hogy mindegy, hogy az ember hol el, hogy el, honnan jott, akkor is tud a masik emberrel kozos hangot megutni,...:o))

En ugyan most mast utogetnek, mondjuk, valaki nagyvezirnek a fejet, es valahova, ami kemeny,...:o))
Betaloc
@hallgatag: Azt a sallert szivesen lenyomnám. A moslékkeverő fával kapna olyat, hogy kivirágozna.
keresztapa
Kicsi beszólás engedélyezve, a nagyhoz önállóság szükségeltetik, ez az önállóság viszont mindkét félnél hiánycikk, így szépen elvannak egymással. A firkászok kapnak mértékes kicsi rágcsálni valót, amin a köz eltud rágódni egy nap.
hallgatag
@Betaloc: Drukkolok Neked, hogy hatalmas erejü legyen !!!
coyote3
Ez a jancsibohóc elhitte, hogy okos...
szöszmösz
A Csányit egyáltalán nem érdekli egyik jancsibohóc sem. Nem fogják bevinni a bozótba, annál, sokkal okosabb, rafináltabb. Ügyesen lavirozik a politikai pártok mezsgyéjén. Mindig is ezt tette.Most mutatott egy fityiszt és ennyi.
gabrella
@Január: De, ugyanabban a súlycsoportban vannak, csak az egyiknek hamarabb sikerült felhizlalnia magát.
Január
@gabrella: Itt nem a testsúlyára gondoltam az uraknak...
dömdödöm
A Csányi is bírálta a trafik ügy lebonyolítását azért ezt jegyezzük meg ,tehát nem vagyunk egyedül !
Betaloc
@hallgatag: Felérne egy bibliai csapással.
Letörölné a sunyi vigyort az orcájáról.
hallgatag
@Betaloc: Kellene egy közvéleménykutatást végezni : ki szeretné lézerjani szájára fagyasztani a gunyos, cinikus vigyort...Hát nem lenne elég egy A3-as oldal két felén...
hallgatag
@dömdödöm: De még mennyire...pedig Csányi Úr több szinttel magasabban áll.mint
lézerjani, az OTP vezér a munkájával lett milliárdos, janika meg a fidesz seggnyalásból !!!
+ hab a tetején = a trafikmutyiból...
Csodapók
Számomra egyik kopó, másik eb...
...sajnálom, ha ezzel valakit megbántok,
de sem az "okos" dörzsölt Csányival,
sem a "sunyi" dörzsölt Lázárral nem rokonszenvezem...:(

Miért is jobb a magyar emberek kevésbé tehetős részének,
hogy Csányi adja-veszi az OTP részvényeket,
rángatja a tőzsdét, a forintot, a devizát,
cincálja a potenciális befektetők bajuszát...?

Tényleg nem értek hozzá, csak kérdem...
vörösfuvalat
Csányi aki akkor vesz fel vállalkozásai számára hitelt amikor akar ugyan miért a kiváló hozamot biztosító részvényeit adja el? A szívét műtötték nem az agyát sztem van ott még valami más indok is.
A másik kérdés ! Ki aki megveszi ezeket a részvényeket? Lehet, hogy egy ember lehet , hogy egy csoport .Jó volna ezt tudni és akkor talán az eladás okára is megkapnánk a választ.
kkalman
Csányit és Lézert egy lapon említeni? Lehet, de nem érdemes. Csányit sem szeretem, de ezt a sunyi Lázárt ki nem állhatom.
Csányi is tett elég rosszat a szülővárosomban, a MIZO és a Dél-Hús bezárása az ő nevéhez kötődik. Csak azért csinálta, hogy a szegedi üzemeinek ne legyen konkurenciája. De Lázár pökhendisége, sunyisága, megszólalása minden alkalommal kiveri a biztosítékot.
human
Én sem fogom Csányit magasztalni csak azért, mert (ahogy várható volt) a jobboldalon beindult a hatalmi harc. Az OTP a románokon segített a magyarok helyett. Ez nekem elég indok, hogy ne szeressem. Lázárról meg fent már leírtátok, mit gondolok.
Hozé
Nem tartom korrektnek Csányi húzását. Együtt szocsizik Orbánnal, de nem tájékoztatta, hogy mire készül. Vagy nagyon is tájékoztatta, és akkor egészen más van a háttérben.
Mindkettőröl eltudom képzelni!
Ami a Csányi munkából történő meggazdagodását illeti, meg kellene kérdezni a régi OTP-s
dolgozókat!!!
JAJMÁR
A piacnak jót tett, hogy megszólalt, az külön öröm, hogy az OTP ki fogja bírni a devizások "megsegítését".
Szeretet szót azért ne csépeljük el mindenféle celebekre :)
Yoda69
Erdemes megnezni a videofelvetelt. Foleg az utolso mondatat mikor Csanyi azt mondja "lazar jol elintezte a trafikugyet." Telitalalat. Kivancsi vagyok erre mit a lep a lezeres geci.
www.atv.hu/belfold/20130724-csanyi/hirkereso
sport50
azért nagy rafinált ez a csányi is...
mátmar
Állítólag a patkány is menekül a süllyedő hajóról, csak az nem magyarázkodik!
human
@JAJMÁR: Úgy legyen. Bár mást nem is nyilatkozhatott volna.
gergely
Jól megkapta a senkiházi!
Csányinak +1!
Mangu
Kár, hogy csak a plebsznek szóló (cirkusz) témával van elfoglalva mindenki. Senkinek sem jut eszébe, hogy ezen az eladáson Csányi úr mennyit nyert? Ki, kik vette/vették meg a részvényeit (biztos tönkre akart menni)? Hány ember adta el "olcsón" és vásárolták föl?
Ettől függetlenül a részvénypiac lényege - nyereséggel adni, venni.
mariaberta
Ajajjj! Majd bepereli méltóságsértésért!
human
@mariaberta: Lázár nyugodtan veheti dicséretnek. Írással, hangfelvétellel, tanúval alátámasztott a mutyi. Lázár mégis a helyén van és a pályázatot sem írták ki újra.
Mutyi - igazság 1:0
Yoda69
@human: Ki irt volna ki uj palyazatot? orban? lazar folott csak orban all, utana meg az uristen.
Jovore ha bukott a trafikdesz johet az uj igazsagos palyaztatas. Ennyi.
Aki pedig rokoni, barati alapon kapott nemzeti trafikot, az ne elje bele magat tulzottan.
Lehet hogy az enekes palcso is jobb ha ujra korulnez a showbizninszben, mert trafikjai repulni fognak.
Sándor Gyuláné
@Yoda69: A kommented első mondatához szólnék hozzá ha megengeded. Azt mondod hogy a létra felső fokán már csak az úristen van? A majomlétrán felmászott a mások hátán és csak azt gondolja ,hogy onnan már nincs le csak föl! Az úristenhez mehetne,csak nem biztos hogy ott szívesen látnák.Onnan tényleg nincs visszaút!
De a nagypapám mindig azt mondta: Lehet nagy arca,és megalázhat másokat,az emberséget tanulni kellés kitűnőre vizsgázni belőle. Ja!!! és láttunk már másik ilyen hegyes sz...t is és lemosta az eső!!!
Halszem
Ha jól számolom Lázár eddigi ténykedése már a letöltendő életfogytiglant eléri!
kkalman
@human: "Mutyi - igazság 1:0"
Biztos vagy benne, hogy csak ennyivel vezet a mutyi?
human
@kkalman: Nem akartam túl pesszimista értékelést adni. Van amúgy is elég baj, ami ráadásul ennél is fontosabb és kevesebbet beszélünk róla.
ranger47
@vörösfuvalat: Szerintem jó helyen kapiskálsz.Kötve hiszem,hogy a Csóró, OTP kis alkalmazottak veszik a Csányi papírokat.Nekem ez már most úgy bűzlik,mint a trafik mutyi anno.Félő,hogy nagy forint erősödés jön aztán "havay" a következő zuhanásig.Csányi a felcsúti és fehérvári szotyiköpködések alatt, Orbánnal együtt tervelik ki a forint árfolyam mikéntjeit, amit azután ultimátum szerűen, végigcsináltatnak a madzagon rángatott Vargával aki persze hűségesen /naná,hiszen az ő kezükből eszik/ csaholva el is fogadja azokat.
vörösfuvalat
@ranger47: Bizony bizony még olyan is lehet, hogy saját magának adja el . EGY KICSIT MEGBOLONDÍTJA A TŐZSDÉT ÉS UTÁNA MEGY A KASSZÁHOZ.
ranger47
@vörösfuvalat: Valami ilyesmire gondolok én is.Az Orbánnal közös, lelátói szotyiköpködések közben születnek ám mélymaffia ötletek!
verőce21
a Csóka átlag 4230 körül kitárazott, most majd' 4600-nál vagyunk. Ez neki több száz millió bukta! Ez valahogy nem stimmel!
visszavette a kertésze, a postása, autómosója, cipőpucolója ki tudja kije...? trükk ez az egész... (neki beszámolási kötelezettsége van, ha elad, vagy vásárol)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.