Akár 500 ezer forintos büntetésre is számíthat az a veszprémi trafikos, akinél a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrei egy kiskorú fiú bevonásával próbavásárlást tartottak. A trafikban a két ellenőr vásárolt, miközben beállított a fiú, aki csak téblábolt. Az eladó kiszolgálta a két fogyasztóvédőt, majd miután fiatalnak vélte a fiút, elkérte az igazolványát. Mivel 17 és fél éves volt kiküldte a boltból, nem szolgálta ki. A fogyasztóvédők szerint ezzel azonban megsértette a jogszabályt, mert a belépéskor már ki kellett volna küldeni a fiút.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Dr plágium
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nakimaga
Mint étlap kínálat a vendéglő ajtóban,úgy leltár a trafik ajtóban az árusított termékekről,igaz akkor nem lehet büntetni !
Feraj49
Na ez sem "népszerűsíti" a Fogyasztóvédelmi Hatóságot! Néhány kérdés felmerül bennem.például jogilag rendben van-e,hogy fiatalkorúakat,vagy kiskorúakat vonnak be ,és bírnak rá szabálysértés /vagy bűncselekmény / elkövetésére ? Így a fiatalkorú is elköveti a szabálysértést,mert be sem mehetne a boltba , függetlenül attól,hogy ismeri-e a törvényt ! Mivel a fk. is elköveti a szabálysértést ,őt is felelősségre kell vonni,azaz eljárást kell kezdeményezni ellene, Akkor a trafikos üzlete előtt egy embernek kellene állni,aki be nem engedni a fiatalkorút ? !!!Ha többen vannak az üzletben,pénzel dolgozik a trafikos is,és kiszolgál,közben nyitva a kassza,de Ő személyi kérjen a belépőtől !! Nem védeni akarom a trafikosokat,de amikor az állampolgár panaszt tesz mert finoman fogalmazva silány árút vesz az áruházban és otthon derül csak ki akkor nem ilyen buzgók a fogyasztóvédelmiek. Az " ombusmanus" csak néz ilyenkor ,vagy még nem jutott el odáig az ügy.
Javaslom pereljék be a Fogyasztóvédelmi Hatóságot,akik tisztességtelen és életszerütlen módon járnak el.
Dr plágium
LEFOGLALTÁK AZ ELADÓT, akinek esélye sem volt a boltba belépő fiatalt szemügyre venni, csak amikor már vásárolt volna. Nem akarom védeni a trafikosokat, de ez azért túlzás.
Feraj49
Azt írják 17,5 éves fiatalkorú ment be az üzletbe,szeretném látni azt a fogyasztóvédelmist aki hónapra pontosan megmondja hány éves valaki !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.