Az Államadósság Kezelő Központ legfrissebb adataiból az derül ki, hogy finoman szólva sem túl sikeres az államadósság elleni harc. A központi költségvetés bruttó adóssága ugyanis 22,238 milliárd forintra kúszott fel, ami az ÁKK statisztikái szerint az utóbbi évek legmagasabb száma. Ez egyben azt is jelenti, hogy cirka 3 ezer milliárddal több az államadósság, mint amennyi a kormányváltáskor volt. Összehasonlításul: a magánnyugdíjpénztárak államosításával szintén háromezer milliárd forintnyi pénz került az államhoz. De úgy tűnik, sem az einstand, sem az egyre újabb sarcok nem hozták meg a várt eredményt. A GDP-arányos hiányról majd egy hónap múlva jön ki az MNB adata, de valószínűleg ez a szám sem lesz túl fényes. Az első negyedévben az államadósság a GDP 82,2 százalékának felelt meg – a kormányváltáskor ennél alacsonyabban, 82 százalékon állt a mutató.

Forrás: fn.hir24.hu
Feltöltő: UKKAals
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
UKKAals
Már miért ne tudna változtatni a Nemzetgyűlés? Ha a Nemzetgyűlés úgy határoz, hogy ki kell lépni az Eu-ból akkor kilépunk. Persze ehhez nagyon sok olyan ember kell akik hozzád hasonlóan gondolkodnak. Csupán ezen mulik. A jelenlegi felállásban arra esély sincs, hogy szavadat meghallja a hatalom.

"Általában az a cél, hogy az Ideiglenes Nemzetgyűlés olyan civilekből álljon, akiknek nem is elsősorban a szakértelmére, inkább a józan eszére kell apellálni.

Működésük kicsit hasonlítana az angolszász jogban ismert esküdtszékek munkájához. Feladatuk a demokratikus elvek megfogalmazása – az elvek jogszabályokba öntését rá lehet bízni jogászokra.

A nemzetgyűlés mellett természetesen lehetnek – sőt szükség van rájuk! – különféle szakértők, de a döntés a kiválasztott polgároké legyen.

A javaslat szerint az Ideiglenes Nemzetgyűlésnek 200 tagja lenne:

minden megye és Budapest delegálna 10-10 személyt a testületbe. A kiválasztásnak alapvetően véletlenszerűnek kell lennie.
tivoli
@UKKAals: 13.14
Köszönöm, hogy üdvözlöd a gondolataim. Bizony, én már az idősebb generációhoz tartozom és mindent amit leírtam, magam tapsztaltam meg. Viszont a fiatalabbak hisznek a napi össze-vissza híreknek, illetve nem is tudják, hogy kinek higgyenek. Össze vannak zavarva a fejek. Manapság minden a pénzről szól, holott nem a pénz mennyisége számít, hanem az értéke. A jó emberi kapcsolatok, egymás segítése akár egy pohár vízzel is, nagyon nagy érték lehet. Várjuk politikusoktól, hogy csináljanak rendet? És hogyan? Olvass el csak sorban néhány kommentet, nincs kettő olyan amely csak hasonlítana egymásra véleményben. Olyan soha nem lesz, hogy mindenkinek jó legyen, akár hány tanács ül is össze, mert minde egyes embernek más az érdeke. Van itt már özön párt, szövetség, liga, összefogás, széthúzás stb, de végsősoron mindegyik csak meg akar élni, lehetőleg azok nyakán, akiknek állítólag a kedvéért álltak össze.
UKKAals
@tivoli18.52: Én sem nyeretlen kétéves vagyok.Talán ez lehet az oka, hogy vannak azonosságok az életszemléletünkben.Tisztában vagyok mindazzal amire felhívod a figyelmet de én nem adom fel. Újból és újból megpróbálom meggyőzni az embereket az általam igaznak vélt dolgokról.
tivoli
@UKKAals: Én szintén , s bár rekedtre verem a billentyűket, nem sok foganatja van.
UKKAals
Persze ez nem befolyásolja az államadósságot. Sajnos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.