A Hajdú-Bét és a Novofarm károsultjainak kártalanítási igényét majdnem teljesen feldolgozta a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, a károsult gazdáknak csaknem 232 millió forintot már kifizettek – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szombaton az MTI-vel. A közlemény szerint augusztus 2-áig a beérkezett 233 támogatási kérelemből 165-öt hagyott jóvá a hivatal. Ezeknek a károsult gazdáknak csaknem 232 millió forintot fizettek ki. Az elbíráláskor 60 kérelmet elutasítottak, 8 támogatási kérelem elbírálásához pedig hiánypótlásra van szükség. A közlemény emlékeztet arra, hogy a Hajdú-Bét és a Novofarm károsultjai veszteségeinek enyhítésére a vidékfejlesztési tárca saját forrásaiból különített el 300 millió forintot. A kérelmek beadási határideje július 1. volt. Egy-egy kérelmező maximum 2,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat.

Forrás: mandiner.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
És mi van azzal a több tízezer emberrel, akik ebben a három évben lettek vesztesei Orbán kormányzásának. Mi van azzal a cca. 40.000 trafikossal, sok mozgáskorlátozottal, akik eddig abból éltek? Mi van azokkal a munkanélküliekkel, akik még közmunkát sem kapnak. Amit a Fidesz csinál, az semmi más, csak púder és politika. Ha Bajnai nem lépett volna a porondra, eszük ágában sem lett volna a Hajdú BÉT-tel foglalkozni. Nagyon jól tudják, hogy ehhez Bajnainak semmi köze. De lehet fújni a parazsat, és vannak fanatikusok, akik be is veszik a sok, Bajnai számára megnyert bírói ítélet ellenére. Mindegy, hogy mi van, a lényeg a szarkavarás Bajnai körül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Brother Louie
@tivoli: A Hajdú-BÉT az első számú baromfifeldolgozó volt, következett utána a Bábolna.

Mindketten szarba kerültek a madárinfluenza, az orosz piac stb. stb. Fúzionálni akartak, de a Hungerit aki akkor a harmadik volt megfúrta az egészet.

A Hajdú-Bét tönkrement, a Bábolnába ezzel szemben beletoltak 8 milliárd forintot, majd mikor a Bábolna lett az első és legnagyobb megindították a privatizálását.

Az akkori Fidesznek (és a mostaninak) annyi köze van, mint Csányi Sándornak az OTP-hez és a Fidesznek Csányi Sándorhoz.

Csányinak meg a Bábolnához ma. Egy konkurencia kicsinálása nem példátlan sem itthon sem külföldön.

Hogy miért pont most akarnak kárpótolni? Mert fél évig talán még megmarad az emberek fejében, hogy gonosz Bajnai.
Brother Louie
@lajospapa: Élő példa a Kapuvári Húsgyár, ami 2012. szeptemberében ment tönkre.

Lázár János decemberben azt mondta: "meg fogjuk menteni ezeket a munkahelyeket", majd hozzátette azt is, szeretné az ügyet még decemberben lezárni."

Áprilisban még el sem kezdték kifizetni a dolgozókat, most augusztus van, még mindig tartoznak. A gyár pedig nem működik.
Január
A devizahitelesek kára nem 232 millió nagyságrendű, hanem ennek a sokszorosa, őket ki fogja kárpótolni, akkor mikor az vagyontárgyakra felvett hiteleket mikre letelik a hitel csak 3x fizetik vissza. Ez mennyire tisztességes dolog a hitelesekkel?
Még arra sem képes a kormány, hogy az állampolgárait az uzsorakapitalizmustól megvédje, hiszen a mai napig érvényesek azok a jogszabályok, amik alapján adósrabszolgasorba taszították az embereket.
tivoli
@Brother Louie: Ó, hát az emberek. Nevek maradnak meg a fejükben, s közben fogalmuk sincs, hová lett az esetleges vagyonkájuk, a megélhetésük Pedig látható, hogy egyes cégcsoportok hogy terjeszkednek, mások hogy mennek tönkre. Egyik a másik rovására..
Pártoktól, kormányoktól függetlenül.
Brother Louie
@tivoli: Oké, de ez így megy már évtizedek óta. Én tudom, hogy a magyarok megszokták az állandó elnyomást meg a rajtuk való uralkodást de egy idő után csak változtatni kellene valamit.
tivoli
@Brother Louie: A világ állandóan változik, én pl. évtizedekkel ezelőtt sokkal fiatalabb voltam. Akkor se volt jó, de úgy szoktuk meg. És a gyerekeink is megszokják, és az ő gyerekeik is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.