Az emberi ítéletet már amúgy is kimondta saját maga felett. Azt, amit a jog vagy megerősít, vagy nem. Azt, ami ellen nem használ a mentelmi jog, és „osztjónapot-ország” ügyvédeinek serege sem. Akinek egyáltalán megfogan a fejében az ötlet, hogy a rekkenő hőségben a vízzel demonstráljon hatalmat, az aligha tekinthető olyannak, aki alkalmas egy város irányítására. Egyszerűen azért, mert onnantól nem a város, és annak lakói képviseletében, hanem az előítéletek, a hatalmi téboly, illetve a puszta hatalom jelentik számára az igazodási vonalakat. Ami akár lehet a külső hatalom is. Az, ami a csattanó bakancsok porfelhőiből bontakozhat ki.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@tivoli: Azért erős kétségeim vannak arra nézve, hogy túl sok hosszú limuzin áll ott a nyomorbodék mellett, amire pazarolják a vizet.
Kiváncsi vagyok, hgy pl. a rózsadombi házigarázsokban mennyire ellenőrzik a vizfogyasztást. Mert lehet, hogy ott fizetik, de 40 fokban akkor is közösségi erőforrást pazarolnak.
tivoli
@GeoCravker: Nagyon igaz. S aki most helyesli a vízdíjat, lehet, holnap már neki se lesz vize. Se ingyért se pénzért:

- Csak azt csodálom, hogy az emberek itt engedelmesen százszámra meghalnak, és sohasem fordult elő lázongás.
- Nem lehet... lázadás... A hátsó erőd... udvarban... van egy páncélszekrény, amelynek - hihetetlenül bonyolult kombinációs zára van... Nyolc betű és nyolc szám... A páncélszekrényben van a vízcsap...

(Rejtő Jenő: Előretolt helyőrség)

Andrew_s
vukkocska
Szerintem meg Pintér keze van a dologban. Nem tudott két hét után rendet tenni Ózdon, ezért ehhez a cselhez folyamodott, hogy szomjan halatja őket. :)
nyanya001
Érdekesen alakul az Ózdi vízkorlátozásos eset. Az önkormányzat múlthéten a legnagyobb melegben több kutat leszerelt, többnél pedig korlátozta a vízhozamot. Az önkormányzat szerint nem is a helyiekkel van gond, hanem "egyes kiskerttulajdonosok autóval, utánfutóval és 50-60 literes hordókat töltöttek meg vízzel". Így lényegében a szegény magyar és cigány embereket hozzák nehéz helyzetbe, miközben ők nem csináltak semmit. [...]
hirek.ma/hirek/ozdi-vizkorlatozas-a-vizhozamot-korlatoztak-de-a-csapot-nem-lehet-elzarni
GeoCravker
@nyanya001: Baromi életszerű tényleg, hogy a környék gazdag negyedeiből megjelennek a bolgár-kertészek, és csak úgy viszik a vizet, mint az ingyencukrot.
Amugy 1 mm cspadék az 1 liter/nm és az 1 cm talajbeázást jelent (átlagban -- homokon több, agyagon kevesebb). A gyökérzóna átlag 30-40 cm-re van legalább. Ez kb. 40 liter vizet jelent négyzetméterenként.
Nem tudom mekkora kertekről van szó, de ha kiszámolom, az esőtánc is olcsóbb, mint egy 2-300 négyzetméteres kert vízigényét elszállítani utánfutóval.
Ez akkora blöffnek tűnik tehát, mint ide Peking.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.