Az emberi ítéletet már amúgy is kimondta saját maga felett. Azt, amit a jog vagy megerősít, vagy nem. Azt, ami ellen nem használ a mentelmi jog, és „osztjónapot-ország” ügyvédeinek serege sem. Akinek egyáltalán megfogan a fejében az ötlet, hogy a rekkenő hőségben a vízzel demonstráljon hatalmat, az aligha tekinthető olyannak, aki alkalmas egy város irányítására. Egyszerűen azért, mert onnantól nem a város, és annak lakói képviseletében, hanem az előítéletek, a hatalmi téboly, illetve a puszta hatalom jelentik számára az igazodási vonalakat. Ami akár lehet a külső hatalom is. Az, ami a csattanó bakancsok porfelhőiből bontakozhat ki.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
GeoCravker
Arccal a sivatag haszonélvezői felé...
Tootsy
Na, ezeknek a szerencsetlen embereknek probalja valaki beadni, hogy milyen jo a rezsicsokkentes, meg a tobbi al-intezkedes,...

Szegenyek,... Azert nem csodalnam, ha ez a polgarmester (?) alkiraly nagyhirtelen eltunne, es senki sem latott, hallott volna semmit sem... Meg megtortenhet,...
tivoli
@Tootsy: Könnyen meglehet. Az éhség nagy úr, de kezelhető. A szomjúság viszont...
Tootsy
@tivoli: Igen, etel nelkul az ember ellehet akar egy hetig is, de viz nelkul mar a 48 ora is veszes,...

Szegeny, szerencsetlen megvezetett, eldobott emberek,... Remelem, csak tortenik valami az erdekukben, hiszen ez olyan embertelenseg, amit mar nem lehet kimagyarazni, erre nincs utolag szepsegflastrom. ha ebbe sem bukik bele a kormany ez a sleppje, akkor mar csak egy ennel is galadabb lepes borithatja ki a bilit,...

Ezeket , mint valasztokat mar regesreg elveszitette a fideSS
GeoCravker
@nyanya001: Még esetleg valós pazarlásra is igaz lenne, ami a linkelt cikkben is van
"Előbb ne haljanak szomjan azok, akik amúgy is nyomorognak. Utána lehet azon jogászkodni, hogy a Fidesz-delegálta polgármester milyen szabályokat szegett meg, illetve milyen vizsgálatot lehet ellene elindítani. Ugyanez az utólagos vizsgálat lenne helyénvaló a polgármester szerinti pazarlásra is. Átmeneti megoldás pedig az lehetett volna, ha a lezárásssal egy időben azonnal megindul a vízosztás. Ám erről szegényesek a hírek. "
tivoli
@GeoCravker: Aki pazarol, büntessék meg. De ne kollektíve.
GeoCravker
@tivoli: Azért erős kétségeim vannak arra nézve, hogy túl sok hosszú limuzin áll ott a nyomorbodék mellett, amire pazarolják a vizet.
Kiváncsi vagyok, hgy pl. a rózsadombi házigarázsokban mennyire ellenőrzik a vizfogyasztást. Mert lehet, hogy ott fizetik, de 40 fokban akkor is közösségi erőforrást pazarolnak.
tivoli
@GeoCravker: Nagyon igaz. S aki most helyesli a vízdíjat, lehet, holnap már neki se lesz vize. Se ingyért se pénzért:

- Csak azt csodálom, hogy az emberek itt engedelmesen százszámra meghalnak, és sohasem fordult elő lázongás.
- Nem lehet... lázadás... A hátsó erőd... udvarban... van egy páncélszekrény, amelynek - hihetetlenül bonyolult kombinációs zára van... Nyolc betű és nyolc szám... A páncélszekrényben van a vízcsap...

(Rejtő Jenő: Előretolt helyőrség)

Andrew_s
vukkocska
Szerintem meg Pintér keze van a dologban. Nem tudott két hét után rendet tenni Ózdon, ezért ehhez a cselhez folyamodott, hogy szomjan halatja őket. :)
nyanya001
Érdekesen alakul az Ózdi vízkorlátozásos eset. Az önkormányzat múlthéten a legnagyobb melegben több kutat leszerelt, többnél pedig korlátozta a vízhozamot. Az önkormányzat szerint nem is a helyiekkel van gond, hanem "egyes kiskerttulajdonosok autóval, utánfutóval és 50-60 literes hordókat töltöttek meg vízzel". Így lényegében a szegény magyar és cigány embereket hozzák nehéz helyzetbe, miközben ők nem csináltak semmit. [...]
hirek.ma/hirek/ozdi-vizkorlatozas-a-vizhozamot-korlatoztak-de-a-csapot-nem-lehet-elzarni
GeoCravker
@nyanya001: Baromi életszerű tényleg, hogy a környék gazdag negyedeiből megjelennek a bolgár-kertészek, és csak úgy viszik a vizet, mint az ingyencukrot.
Amugy 1 mm cspadék az 1 liter/nm és az 1 cm talajbeázást jelent (átlagban -- homokon több, agyagon kevesebb). A gyökérzóna átlag 30-40 cm-re van legalább. Ez kb. 40 liter vizet jelent négyzetméterenként.
Nem tudom mekkora kertekről van szó, de ha kiszámolom, az esőtánc is olcsóbb, mint egy 2-300 négyzetméteres kert vízigényét elszállítani utánfutóval.
Ez akkora blöffnek tűnik tehát, mint ide Peking.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.