Az elmúlt hetekben szinte valamennyi alapvető élelmiszer előállítója áremelési szándékkal kereste meg a kereskedőket, az elhúzódó tárgyalások több esetben is eredményesek lehetnek - írja keddi számában a Napi Gazdaság.

Az elmúlt hetekben több gyártónak is sikerült szolid, 10 százalék alatti mértékben emelnie az átadási árat, igaz, ez nem minden esetben jelent meg a termékek fogyasztói áraiban - mondta a lapnak Csorbai Attila, a Baromfi Terméktanács elnöke. Leginkább a kereskedelmi láncon és a feldolgozó üzemméretén múlott, hogy sikerült-e egyáltalán bármiféle áremelést elérni.

A tejpiacon is megvalósulni látszik az emelés - mondta a Napi Gazdaságnak Lukács László, a Tej Terméktanács főtitkára. Véleménye szerint van esély rá, hogy a terméktanács júliusban kiadott, 8-10 százalékos emelésről szóló prognózisa teljesüljön.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Rezsicsökkentés ugye ?
A többszörösét fogjuk megfizetni
mint amennyi rezsicsökkentést adott ez a kétszínű
hazug banda !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
A rezsicsökkentésből kiesett pénzt innen szedik be.
Zsuga
Már eddig is összeszorult a gyomrom egy-egy hétvégi bevásárlás alkalmával a pénztárnál a végösszeget meglátva. Hiába igyekszünk mindenből az olcsóbb kategóriás élelmiszert vásárolni - figyelmen kívül hagyva az egészségesebbet - mégis jól érezhetően fizetünk egyre többet érte. A rezsicsökkentésen meg csak röhögni lehet, ha van kedve hozzá valakinek.
tivoli
@kukac50: A rezsicsökkentés csak a szolgáltatókra nézve kevesebb bevétel. Az állam adóbevétele nem csökkent ezzel.
Január
@gibgab: A cikk állítása már meg látszik a piacon is, mert sokkal kisebb a felhozatal a zöldségekből-gyümölcsökből..Uralkodnak a kereslet-kínálat törvényei. Még 500 Ft/kg. os áru őszibarackot eddig nem láttam erre felé - pedig az ország gyümölcsöskertjeként emlegették a megyénket anno - , csak az idén.
Van már 700 Ft-os szőlő, és 700 Ft-os petrezselyem is.
gibgab
@Január: Tegnap téma volt a családomban, hogy soha ilyen kevés gyümölcsöt nem ettünk, mint az idén. Nekünk is drága, pedig mi még (vagy már!!) az alsó középosztályhoz sorolhatjuk magunkat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.