Biztos finom, de muszáj olajban úszni és cukorban tocsogni egy húsmentes vasárnapi ebédnek? Fásy Ádám lájtos menüjét a Blikkben találtam, és nem a "Zöldséget zöldséggel" címre figyeltem fel, hanem arra lettem kíváncsi, hogy lehet beletuszkolni egy egyetlen fogásból és egy desszertből álló lájtos vasárnapi ebédbe 1000 kalóriát, ha bort is kérsz utána, akkor 1300-at. Fásy rántott zöldségtálja és ribizlis piskótája ugyanis 930 kalóriát tartalmaz adagonként. Ha az ember megiszik utána 2 dl bort, vagy 3 deci üdítőt, máris bőven túllépi az 1000 kalóriás lélektani határt. Ha levest is kér előtte, talán az 1500 kalóriásat is. 1000 kalória egy ülőmunkát végző ember napi ajánlott energiabevitelének a fele. Jó humorra vall, ha valaki ezt az energiabombát egészséges, húsmentes menüként sejteti a cikk ajánlójában.

Forrás: maria.blog.hu
Feltöltő: No_Fidesz_No_Problem
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Ebédre megyek ma vega menüre! Ha minden igaz vegetáriánus marhából lesz pöri! :-)
Csizmás Kond
Marhaságnak tartom ezt a kaloriaszámolós zabálást. Azt ugyan figyelembe veszi, hogy mennyi megy be de a kijövőt is vajon analizálja, esetleg ha több jött ki azt visszaeszi ?
tivoli
Ez az egységesített kalória számolgatás a legnagyobb marhaság amit valaha is le akartak nyomni az emberek torkán. Mert minden embernek más és más az egészséges kalória szükséglete. Alapvető, hogy milyen korú, milyen nemű, milyen magasságú, milyen alkatú, milyen egészségi állapotú, milyen munkát végező és eleve milyen étvágyú egyénről van szó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.