Az ügyfelek jellemzően 6-7 százalék teljes hiteldíj-mutató (THM) mellett vették fel a deviza jelzáloghiteleket, ami 2005-2006 során a referenciakamathoz (CHF-LIBOR) képest 5 százalékpont körüli felárnak felelt meg. A teljes hitelköltségek 2007 környékén sem változtak lényegesen, holott a svájci referenciakamat megemelkedett. Az erre az időszakra jellemző, az ügyfelekért folytatott rendkívül erős versenynek tulajdonítható, hogy a kamatfelár így 4 százalékpont alá csökkent. A már megkötött szerződés futamideje alatt azonban a bankok könnyedén meg tudták változtatni a hitelkamatot és ezáltal a felárat is. A válság alatt ezt meg is tették: az átlagos THM 2 százalékponttal 8-9 százalékra emelkedett. Történt mindez annak ellenére, hogy a referenciakamat közben nulla közelébe csökkent, vagyis a THM jelentősen elszakadt a referenciakamattól. Ennek következtében átlagosan 20 százalékkal emelkedtek a havi törlesztőrészletek, és így ezen a csatornán a bankok évente mintegy...

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: UKKAals
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

UKKAals
@verőce21: Ez így nem igaz. Egy ocsmány uzsora áldozataivá váltak a hitelre rászorulók.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csodapók
@verőce21: ...agy akinek a helyébe vitték, mint Orbán Viktornak és lézertannyitisér városának, Hódmezővásárhelynek, meg a többi spekulánsnak...
wolk
2001-től számítva 12x65 milliárd az 780 milliárd uzsora. Most pedig majd visszaadnak (és nem adnak mint ahogyan a legtöbb szalagcimben fogalmaznak) többszázmilliárdot a bankok a devizahiteleseknek. De mennyit is pontosabban? Hiszen a 200 milliárd is többszázmilliárd meg a 780 milliárd is de jókora rés tátong a két összeg között.
verőce21:
Nem kötelező sem a saját fedél az ember feje fölött sem a computer sem a házimozi sem a mosakodás naponta mégis az emberek többségének van számítógépe,szines tv-je és a saját otthonában még naponta fürdik is de legalább lábat mos. Pedig nem kötelező.
UKKAals
De mennyit is adnak vissza pontosabban?

"Hiszen a 200 milliárd is többszázmilliárd meg a 780 milliárd is de jókora rés tátong a két összeg között."
Dr.luigilongo60
Az első 20 leggazdagabb magyarnak is nő évente ennyivel a vagyonkája,vagy az nem baj?
UKKAals
@wolk: "...sokan kezdtek carry trade ügyletekbe, illetve vettek fel devizahitelt, vagy deviza alapú hitelt.

Kik is voltak ezek a személyek? Tessék már egy kimutatást adni erről kedves PSzáF!"

Biztos lehetsz benne, hogy a PSzáF nem tud (nem akar) ilyen listát adni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.