Pintér Sándor már májusban elmondta, hogy emberei a tantestületekbe épülve fognak működni. Márpedig egy tantestületben státuszt foglaló nyomozó nyilvánvalóan hatalmi gócpont, és demonstráló erő. Nem csak a folyosón szaladgáló, és a WC-fülkékben továbbra is nyugodtan cigiző diákok, hanem a tantestület többi tagja számára is. S ettől a ponttól teljesen mindegy is, hogy minek hívják a nyomozót hivatalosan. Könnyedén lehet, hogy nem más, mint a nagy testvér szeme és füle az iskolákban. Ahogy az is lehet, hogy amennyiben a belső megfigyelés a hatalom szerint eléri a kívánt hatást, akkor a jelenleg, úgymond veszélyeztetett, kétszáz iskola után szinte mindre ki fog terjedi ez a kiváló projekt. S csak azért szinte mindre, mert az oligarcha elitiskoláira majd alighanem a TEK vigyáz majd.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@gabrella: Nem vitatom. De gondolj bele, hogy mit tud tenni. A WC-ben füvezők ellen semmit. A suli után pofozkodók, telefont elszedők ellen szintén semmit. A folyosón elcsattanó pofonok ellen sem. Legfeljebb utólag beszállhat a verekedésbe.

Tehát valójában elég pótcselekvés jellegű.
Hacsak nem minden folyosóra teszenek egyet járőrszerűen, mint a szovjet kor szállodáiban a folyosó-ügyeletes gyezsurka.
gabrella
@GeoCravker: Lehet,hogy igazad van,amennyire félnek a balhéktól a rendőrök, egyszerűbb egy autós sebességét bemérni, vagy biciklist büntetni.
qxy
Na ezért kellene a hittan meg az erkölcstan. és nem kellene rendőr a suliba.
Na meg relaxálna a gyerek és nem azon agyalna, kinek kellene a mobilját el lopni és eladni vagy kit kellene meg félemlíteni? . De ma sem értem minek a mobil a gyereknek a suliba? Ja, mert kinézik a gyereket ha nincs!
Szvetlana
Ez egy elgondolkodtató kérdés, mert vannak olyan ipari szaközépiskolák, ahol a tanulók több mint fele már deviáns viselkedésű, ahol megverik a tanárnőt, leköpik az igazgatót, bemegy a szülő és inzultálja a pedagógust. A folyosón egymást verik a forróvérű 15 éves lányok és védelmi pénzt szednek a 16 éves fiúk.
Itt a nevelőtestület tehetetlen.
De gondolom a felső tízezer elit iskoláiban ilyen tanulók nincsenek.Akkor viszont nem indokolt a rendőri járőrözés.
GeoCravker
@Szvetlana: Ezekben az iskolákban nem fog szerintem semmit segíteni a tanáriban üldögélő tanácsadó nyomozó. Ahogy gabrella-nak is írtam tegnap, 20:20
De persze tévedhetek.
Szvetlana
@GeoCravker: Igazából így előre én sem látok tisztán, mert nem tisztázott előttem, hogy ezeknek a rendfenntartóknak mennyiben az igazgató, és mennyiben a rendőrség az irányító-ellenőrző- számonkérő munkáltatója.Kinek tartoznak beszámolási kötelezettséggel.
Akkor látnék tisztán, ha elolvastam volna a Szervezeti és Működési Szabályzatot.
Az sem tisztázott előttem, hogy az iskolamilíciának meddig terjed ki a hatásköre a gyerekek felé? MIvel nem látok bele, elég bizarr dolognak tartom. De fenntartom azt a véleményemet, hogy némely iskolában elkel a fegyelmezés, gondolj a leköpött tanárokra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.