A Jobbik szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelnet Magyarország számára a náci háborús bűnösök után kutató Simon Wiesenthal központ működése, ezért a párt felszólítja a kormányt: tiltsa be annak működését, a nem magyar állampolgárságú alkalmazottait pedig utasítsa ki az országból.

Szilágyi György országgyűlési képviselő erről keddi sajtótájékoztatóján beszélt azt követően, hogy a központ levelet küldött az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) amiatt, hogy az MTK Budapest elleni augusztus 17-i bajnoki labdarúgó mérkőzésen FTC-szurkolók egy csoportja In memoriam Csatáry László feliratot feszített ki a lelátón, a háborús bűntettekkel vádolt Csatáryra emlékezve.

A képviselő szerint "a gyűlölködés, a gyűlöletkeltés, a magyarellenes uszítás szervezete ismét támadásba lendült Magyarországgal szemben", és olyan kijelentésekre ragadtatta magát, amely súlyos beavatkozás a magyar politikába.

Szilágyi György elmondta: Nyakó István szocialista képviselő hétfői, a Jobbikkal szembeni parlamenti felszólalását valamint a Simon Wiesenthal központ levelét összevont támadásnak véli. Nyakó István a Magyar Gárda kapcsán azt kérdezte a Belügyminisztériumtól, hogy hajlandóak-e megvizsgálni azt, hogy a magyar törvények és a Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság döntése alapján a gárda "alapítóját, támogatóját és parlamenti képviseletét", a Jobbik Magyarországért Mozgalmat "felszámolják, betiltsák és eltüntessék az országból".

A Simon Wiesenthal központ a Michel Platini UEFA-elnökhöz írt levelében arra hívta fel a figyelmet, hogy az FTC-szurkolók "folyamatosan visszaeső magatartást" tanúsítanak, "Magyarországot feltüzelte az antiszemita és romaellenes Jobbik párt és a - hivatalosan betiltott, de még mindig aktív - félkatonai Magyar Gárda".

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
aremy
titeket meg töröljenek el ti nagyon fajj magyarok de mond hatnám úgy is
hogy dogevők
Hellcat
Hát nekem az is durva, hogy van ilyen központ...ez azért elég elvetemült dolog a zsidók részéről...a jobbiknak meg csak annyit, hogy ha a jelen körülmények között ez a legnagyobb bajuk Magyarországon akkor takarodjanak a picsába...
űrbán
Mocskos náci jobbik, takarodjatok már a halál f@szára!
A csúti focistával foglalkozzatok gyökerek!
solyom7561
Először is a jobbiknak kéne eltűnni a bánatos f@szba,ezta náci bandát nem kéne be engedni az Országba... Vinném őket Szibériába havat lapátolni...
Orsós Rodrigó
Helyes!
Wiesenthal Center = WC
A név stimmel!
bandusi
A Jobbik betiltási igénye jogos...ha önmagával kezdené !
kamazuka
Milen érdekes a világ a német parlamentben közel 30% os jelenlétel van jelen egy neonácinak titulált párt.
Hja,ők kordában tartják az időnként lázongó vendégmunkás telepeket?
Hja, az rendben van,.
Dehát ilyen a világ.
Mosolyogjunk a világra !
Apró szarházi törpék játszák a hatalmasságosokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.