A Naprendszer bolygóit ábrázoló szoborcsoport darabjai közül elvitték az ötvenkilós bronz Szaturnuszt. Előtte még rendőrök is jártak a helyszínen.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Ha az igazi Hold rézből volna, már azt is lelopták volna az égről, integrálódni vágyó fémgyűjtő honfitársaink!! :-(
gabrella
Mi ez ahhoz képest amit az állam pazarol?
lópicigáspár
Rájöttem miért kellett! Én meg mindjárt rosszra gondoltam! Most láttam a tv-ben a reklámot: www.naprendszer-modell.hu/ ! :-))))
bubu1
"Segítsünk a Planetáriumnak!
Kérlek terjesszétek és osszátok meg!!! Sajnos mi csak ma értesültünk a dologról?! :((( Megrongálták, és ellopták augusztus 18-án éjszaka a Hanga órásbolt mellett található "Szaturnusz" szobrunkat, ami egy tíz részből álló szoborcsoport tagja volt, és komoly ismeretterjesztési feladatot töltött be (a Naprendszer égitestjeinek méret-, és távolságarányos szemléltetése). Mivel Lakatos Pál Sándor - Munkácsy Díjas szobrászművész alkotása volt, tehát a művészeti értéke is rendkívül jelentős. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy turisztikai látványosság is volt!
Sajnos Kecskeméten már nem ez az első frekventált helyen levő szobor, amit elloptak!!! Volt a közelben térfigyelő kamera, de erről információt még egyelőre nem tudunk! Egyébként a szobor egy 41 cm átmérőjű gömb volt, és kb. 40-50 kg lehetett a súlya.Kérjük, aki bármilyen használható információval tud szolgálni, az értesítsen telefonon, vagy email-on az asztrovision kukac gmail pont com-on, vagy a 309311899-es számon. Aki tud a környéken illegális színesfém átvevőt, arról is érdekelne információ! A megtaláló, vagy az érdemi információval szolgáló részére jutalmat ajánlunk fel!!!
A segítséget ezúton is köszönjük!!!
A Kecskeméti Planetárium kollektívája "
www.facebook.com/kecskemet/timeline?filter=3

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.