Jóváhagyta a Margitsziget átadás-átvételi eljárásának menetét és a Sanghajjal kötött testvérvárosi megállapodást a Fővárosi Közgyűlés kedden.

Az Országgyűlés döntése nyomán a Margitsziget július 20-án került a fővárosi önkormányzat közvetlen igazgatása alá a XIII. kerülettől. Az átadás-átvétel részleteiről szóló megállapodást augusztus 22-én írta alá Tóth József, a XIII. kerület szocialista párti polgármestere és Tarlós István főpolgármester.

A dokumentum rögzíti egyebek mellett a folyamatban lévő ügyek átadásának menetét, továbbá azt is, hogy a fővárosi önkormányzat 2014. január 1-jétől jogosult a kerületek által beszedhető helyi adók bevezetésére.

A Fővárosi Közgyűlés kedden 21 igen szavazattal, az MSZP és a PM tartózkodása mellett hagyta jóvá a megállapodást. A XIII. kerület képviselő-testülete csütörtökön tárgyalja az előterjesztést.

A közgyűlés hatályba helyezte a Budapest és Sanghaj közötti testvérvárosi megállapodást is. A dokumentumot a múlt héten írta alá a két város főpolgármestere, Tarlós István és Jang Hsziang. A megállapodás - amely öt évre szól és korlátlanul meghosszabbítható - alapvetően a kulturális területre koncentrál, miközben városüzemeltetési, városfejlesztési, egészségügyi és szociális kérdésekre is kiterjed.

A javaslatot egyhangúlag támogatta a testület.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Mert ebben a rendszerben ennek a kormánynak
szart sem ér a nép szava !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@kacsa0707: Okoska nem az ott lakó 3 emberről van szó hanem közigazgatásilag a XIII.ker.hez volt csatolva. A XIII.ker lakosok szavaztak több mint 50% felett. a XIII.ker lakosainak szám 105000 fő körül van. A népművészeti termékeket meg a külföldi turisták előszeretettel vásárolják. Ha értelmesen olvasgatnál akkor azt is tudnod kellene ezek szolgálati lakások voltak aki évtizedeket dolgozta a szigeten. Budapest összes kerültében a volt házmestereket sem lakoltatták ki a szolgálati lakásból mára már sokan meg is vették.
kacsa0707
@szaboria1: Úgy látom pályát kell változtatnom, ha házmester lennék a Margitszigeten lakhatnék.
szaboria1
@kacsa0707: Kedves az én dédapám tanítóként szintén szolgálati házban kezdte a tanítói pályát. Egy kis falúban Szabolcsban.
tivoli
Mivel kompenzálják a kerület a bevételkieséseit? Vagy az már a kínai gondja?
Everest
Valamikor még kisiskolás koromban tanultunk a Tanácsköztársasággal kapcsolatos intézkedésekről. Abban szerepelt egy olyan tétel, hogy ezentúl a Margit szigetre bárki ingyen bemehet. Akkor tudatosodott bennem az, h addig ugyebár f i z e t n i kellett azért, h a Szigetre bemehessenek a népek.. MÁS: anno volt egy pajtásom, akinek a szülei a Sportuszoda gondnokai voltak és ott is laktak a szolgálati lakásban.
mátmar
Még szerencse, hogy a helyi népszavazás elutasította az átadást! Így kell a törvényt betartani!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.