Schmuck Andor azért címezte nyílt levelét Rogán Antalnak a Facebookon, mert felháborítja a szociális temetésről szóló törvényjavaslat.

Visegrádon nem győzhet a gonoszság címmel intézett nyílt levelet a Fidesz frakcióvezetőjének, Rogán Antalnak Schmuck Andor. Az írásban a szociális temetés javaslatával, annak embertelen voltával foglalkozik a politikus.

Íme a teljes szöveg:

Nyílt levél Rogán Antal úrnak, a FIDESZ-KDNP frakcióvezetőjének
Visegrád

Tisztelt Frakcióvezető Úr!

Visegrádon nem győzhet a gonoszság!

Napjainkra a magyar társadalmat feszítő problémák közül sok kérdésben szinte áthidalhatatlan az ellentét a politikai térfél szereplői között. A pártok cselekvései, tettei láthatóan egyetlen célt szolgálnak: a szavazatszerzést, a bizonytalanok meggyőzését, a már meglévő szekértáborok szimpatizánsainak bővítését.
Vannak azonban olyan ügyek, amelyek nem a kampány, nem a rövidtávú pártlogika eszközei, hanem ennél jóval fontosabbak: mindennapi politikai közérzetünk javítását, egy élhető, emberséges táradalomban való tudatos részvétel esélyét jelentik.
Emberség vagy embertelenség? Tették föl a szociáldemokraták a kérdést, miközben a parlament a szociális temetkezésről szóló törvényjavaslat tárgyalta.
Emberség vagy embertelenség? Kérdeztem én is többször az ország nyilvánosságától.
Emberség vagy embertelenség? Fogalmazódott meg a felvetés a törvényalkotók, a parlamenti patkóban felelősen helyet foglaló politikusok irányába.

Tisztelt Frakcióvezető Úr!

Csak emlékeztetőül: az Önök által javasolt új szabályozás lényege, hogy az állam csak akkor vállalja át a temetés költségeit, ha az elhunyt hozzátartozója is kiveszi a részét a munkából, azaz átöltözteti a halottat, a temetőben a koporsóban odaviszi a sírhoz, amit előtte megásott, leengedi a koporsót, végül pedig betemeti azt.

Ez megengedhetetlen! Nem hiszem, nem hisszük, hogy ez a jogalkotók valódi szándéka!

Sokszor szembesülünk az alaptalan váddal, hogy a kormányoldallal szemben nincsenek érveink, nincs érdemi módosító jobbító szándékú javaslatunk. Szándékaim szerint jelen soraim cáfolják ezt a vélekedést, hiszen van megoldásunk! Olyan javaslatunk, amely mindenki számára elfogadható lehet, és nem kérdőjelezi meg a szociális temetés intézményét.

A Magyar Szociáldemokraták Pártjának javaslata, hogy egyetlenegy szó beiktatásával, a megfogalmazás finomításával ne tegyék kötelezővé, hanem csupán lehetőségként jelöljék meg a személyes részvételt. A kötelezettség embertelen, a lehetőség pedig emberséges megoldás.

Őszintén bízom benne, hogy javaslatunk elfogadható és a támogatható a Visegrádon ezekben az órákban ülésező FIDESZ-KDNP frakció számára. Köszönöm, hogy frakciótársaival együtt segít egy élhető, szociális értelemben is a társadalmi szolidaritás értékeit magáénak tudó Magyarország megteremtésében.

Kérem, adja vissza a reményt, hogy nem a gonoszság, hanem a megértés győz e törvény elfogadása kapcsán.

Tisztelettel,

Schmuck Andor
A Magyar Szociáldemokraták Pártja elnöke

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
Mehet a box !!! Bár nem egy súlycsoport...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csikknorisz
Schmuck benne akart lenni a hírekben. Sikerült. Erről ennyit.
verőce21
@A Tündik bündije: És rövid idő után újra elhúznak más égtáj felé... :)
kkalman
Schmuck teljesen feleslegesen kéri, hogy a törvényben csak egy szót változtassanak meg. Nem szolgálja a fide$$ érdekeit, így semmi nem fog válozni.
Meine Ehre heisst Treue
@A Tündik bündije: Ezért hasonlítottam üstököshöz. Csakhogy neki és a hozzá hasonló figuráknak nem kellene visszatérniük.
igazszó
Én csak azt nem értem ezért miért csak Schmukk Andor harcol ellene? Az emberek hol vannak ? Vagy mindenki egyetért mert hallgat? Vagy mindenki fél? Vagy mindenki reménykedik hogy nem vele történik majd meg,? Más országokban ezért megbukott volna miniszter oltári tüntetések és lázongások lettek volna ellene. De gyáva népnek nincs hazája és még sírja se lesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.