Nem az államnak és nem is a magyar letelepedési engedélyre vágyó kínai üzletembereknek jelent igazán nagy üzletet a kormány letelepedési államkötvényről szóló programja - írja az Index -, hanem annak a hét közvetítő cégnek, amelyek akár tízmilliókat keresnek majd minden egyes emberen.

A letelepedési engedélyek értékesítésére ugyanis az Államadóság Kezelő Központ közvetítő cégeket bízott meg, a bejelentkező kajmán-szigeteki, liechtensteini és ciprusi magántársaságok a parlament gazdasági bizottságának jóváhagyásával köthetnek szerződést.

Az Index cikke szerint a cégeket Rogán bizottsága egy szigorúnak nem mondható szempontrendszer alapján értékelte – legyen valóságos a cég, és legyen engedélye – a jelentkező cégek neveit is ő dobta be, majd támogatásra buzdította a bizottsági tagokat. Olyan érvek mentén, hogy az egyik pályázó cég munkatársának „impozáns az életrajza”, a másikat meg leinformálta a nagykövetnél, és meggyőző.

Hogy mi győzte meg a bizottság tagjait arról, hogy a közvetítő offshore cégek – amelyek jó részét egyébként idén alapították, kimondottan erre a célra – a legalkalmasabbak arra, hogy milliárdos ügyleteket bonyolítsanak le, nem derül ki az ülésekről készült jegyzőkönyvekből. Sok érdemi ellenvetés mindenesetre Rogán felvetéseire nem érkezett - írták.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Milyen offshore lovagokról beszélnek fidesznyikék?
craven
persze.hullik oda vissza a pénz... rohadékok!
Endy
Ez a tróger ,tolvaj banda veszi a bátorságot és szid bár kit is aki előtte volt,Fidesztán Kim Orb Vic-al az élen eltünjön a büdös redvába, csak rajtunk múlik , az a magyar aki nem rájuk szavaz.
mekkelek
Mi győzte meg őket? Az egyik lehetőség, hogy melyik csorgat vissza többet nekik az offshore számláikra... persze ez csak egy aljas feltételezés. Ezek bizonyítottan áldott jó, becsületes emberek, a mutyizás távol áll tőlük és nem tennének ilyesmit. Hazaáruló és nem igazi magyar aki ezt gondolja róluk.
Naki
@amaramaistanna: hát akiket támogatnak a drágák!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.