Kertész Imre Utolsó kocsma című kötetének németországi megjelenésére időzítette interjúját a die Zeit. A die Zeit nyilván jó pár hónapig „pihentette” az író budapesti otthonában készített interjúját, hogy a kellő pillanatban vegye elő: néhány nappal azelőtt, hogy Kertész Utolsó kocsma (Letzte Einkehr) című kötete megjelenik németül. A könyv a 2001-2009 között írt berlini naplójegyzetekből készült és szerepel benne egy regénytöredék is. Iris Radisch többek között azt kérdezte Kertésztől, hogyan vágyhatott magyar zsidó létére, akit 15 évesen vittek el Auschwitzba, az egykori birodalmi fővárosba. „Hogyan tudtam együtt élni a németekkel?” – kérdez vissza az író. „Még megdöbbentőbb, hogy korábban hogyan voltam képes magyarokkal élni. Magyarországon éltem a náci időkben, itt viseltem a sárga csillagot, itt voltam gettóban, itt fogott el a magyar csendőrség.”Az újságíró az Utolsó kocsma című műből idézi a „holokauszt bohóca” kifejezést, amit magáról írt a szerző, és hozzáteszi, hogy...

Forrás: nol.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mariaberta
Hát ami azt illeti, sokunknak szintén nehéz, de nem tudunk mindannyian külföldre menni.
Mobil123
„Még megdöbbentőbb, hogy korábban hogyan voltam képes magyarokkal élni. " - És a magyarok veled?
kedwes
Hát ... nem hoztál szerencsét nekünk, Magyaroknak!
mariaberta
Savanyú a szőlő? Mert akár mit is mondanak róla.Ő Magyarország egyetlen Nobel díjas írója. Akár tetszik, akár nem, ez az igazság.
Szomorú, hogy nem kíván Magyarországon élni, de teljes mértékben megértem.
Ebben az országban élni ma kalandvágy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.