A szakszervezeteket annak idején az az egyszerű fölismerés hozta létre, hogy a munkavállalók egyenként gyengék a nagy hatalmú munkaadókkal szemben, legyen a munkaadó az állam vagy magáncég. Az igazságukat egyedül kereső munkások vagy közalkalmazottak könnyen elintézhetőek. Kirúgják őket, és kész. Ha viszont sokan és együtt lépnek föl, aminek megszervezése a szakszervezet legfontosabb feladata, akkor olyan erőt jelentenek, amely rákényszerítheti a munkaadót a méltánytalan munkaszerződés módosítására, az éhbérnél nagyobb fizetésre vagy a munkakörülmények javítására. A szakszervezet lényege, hogy sokan, együtt és szervezetten majdnem akkora erőt képviselnek, mint a munkaadók. Ehhez képest, Galló Istvánné érdekes tanácsot adott a Klubrádióban azoknak a pedagógusoknak, akik sérelmezték a mostanában aláírandó új munkaszerződést: írják alá, majd forduljanak bírósághoz. Egyenként. A szakszervezet jogi tanáccsal segíti őket, sőt, jogászai még a keresetet is megírják nekik. Nem...

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: UKKAals
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

UKKAals
"...Galló Istvánné érdekes tanácsot adott a Klubrádióban azoknak a pedagógusoknak, akik sérelmezték a mostanában aláírandó új munkaszerződést: írják alá, majd forduljanak bírósághoz. Egyenként. A szakszervezet jogi tanáccsal segíti őket, sőt, jogászai még a keresetet is megírják nekik."

Wesztl László Facebook-on #

"Én megszavaznék a PSZ főnök asszonyának is egy trafikot.Ha már szivatni akar tegye legálisan."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.