Az őszi díjemelésekkel újabb pofont kaptak a bankszámla-tulajdonosok, nagyon résen kell lenni a készpénzfelvétellel, és nem mindegy, milyen számlát használunk. Érdemes újragondolni az alapelveket. Nagyjából túl vagyunk a banki drágítások újabb hullámán, amely a tranzakciós adó legutóbbi emelése miatt augusztus utolsó napjaiban kezdődött el, és igen komoly díjemeléseket hozott. A csekkadó néven elhíresült, tavaly ősszel bevezetett, majd idén augusztusban újrahangolt sarc momentán 3 ezrelékkel sújtja a banki átutalásokat, és 6 ezreléket von el minden készpénzfelvétel után, utóbbiaknál bármilyen felső korlát nélkül. (A 6000 forintos plafon csak az átutalásoknál maradt meg.)

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Aki teheti szabaduljon meg a kártyától!Főleg nyugdíjasok és a munkások bár sok helyen már csak bankkártyára lehet utaltatni a pénzt,de kisebb cégeknél meglehet oldani,hogy borítékba kapd a fizetést a nyugdíjasok meg bármikor kérhetik,hogy a postás hozza ki a pénzt amivel több 1000 forintot is spórolhatnak havonta!Valamikor megérte bankkártyát használni,mert kényelmes volt,de most ezért a kényelemért rendesen meg kell fizetnünk!!!
Január
Ezt érdemes elolvasni :

Szőke nő2013-09-24 09:54:11
Akik a 13. havi bért "jogtalannak" tartják, azok figyelmébe:
A 13. havi bérnek semmi köze nincsen a hónapok számához. A Gergely naptárhoz azonban igen. Hazánkban a XX. század elején heti fizetést kaptak a dolgozók. Mivel ez sok adminisztrációval járt a költségek csökkentése végett nagyszüleink átálltak a havi bérfizetés rendszerére. Osztásban igen jók voltak, s kiszámolták, hogy 52/4=13. Majd társadalmi megegyezés született, hogy 12 hónapon keresztül havi fizetést kapnak, s az elveszett négy hétben megtermelt fizetést plusz 1 hónap kifizetéseként kapják meg.
Pl. az USA-ban még most is heti fizetés van !!!
Mert így valójában mi hitelbe dolgozunk egy hónapig/ Amerikában egy hétig/,
A munkák értékét a munkáltató előbb bezsebeli mint azt nekünk kifizetné, a pénz megy a multi bankjába, ott napi kamaton működik ami nem kis összeg!
Nem adomány a 13.havi bér ill. ebből fakadóan a nyugdíj. Valamikor született egy társadalmi megegyezés a bér rendszer átalakításáról, aztán ebből az lett, hogy egy havi bérnek megfelelő összeget nem fizet ki a munkáltató!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.