Pintér Sándor szerint a közfoglalkoztatás rövid időn belül egész Európában megjelenik, sőt a kontinensen kívül is.

Szerinte ugyanis az emberek egyre nehezebben fogadják el, hogy életerős, egészséges emberek ne dolgozzanak, kizárólag segélyekből éljenek generációkon keresztül.

Pintér Sándor belügyminiszter a Népszabadság szerdai számában megjelent interjúban hangsúlyozta, hogy a kormányoknak kezelniük kell ezt a helyzetet, ennek a legkézenfekvőbb módja, hogy pénzügyi lehetőségeiktől függően munkalehetőséget teremtenek a munkanélkülieknek.

Arra a kérdésre, hogy ha a vízügy több tízezer közfoglalkoztatottnak tudna munkát adni, miért nem rendes foglalkoztatásban és tisztességes bérért végeztetik el a munkát, azt válaszolta, hogy a közfoglalkoztatás nem az elvégzett munkáról szól, hanem az emberről, akinek a munkaereje nem kell a piaci szférának.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ahogy azt elképzeli Pintér !
Amit ez a kormány művelt, azt más országokban
nem tűrték volna el, már rég elzavarták volna a kormányt !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mercis 26
sz@rba lennél,ha a szervezett bűnözés terjedne el!
senki nem szereti a konkurenciát.
Uborkakulcs
@soljanka: Majd meglátod külföldön, hogy lehetsz akármekkora nagy szakember, akkor is bevándorló leszel , azokat pedig nagyon, de nagyon nem szereti a kinti köznép. Az EU - n belüli egységes bér, csak kirakat. Én két évet dolgoztam mérnökként -!!!- Nagy Britannia autóiparában, Britt támogatással. Látod, mégis itt vagyok, pedig nagyon, nagyon nem kerestem szaru + telefon + autó! De, neked majd biztosan bejön, hiszen miért ne. De remélem nem állsz be azok közé, akik, mosogatói fizetésükből rendelnek a repülőn- nagy spórolások árán- 12€-s vörösbort. Sok sikert külföldön, de nem feledd: ott sincs kolbászból a kerítés,és nincs ingyen semmi.
gabrella
A gazdagok összefognak a kisember sanyargatására, csak a kisember nem fog össze,pedig mi többen vagyunk sokkal-sokkal!
soljanka
@Uborkakulcs: Drága Ubi!
Nem tudom még, hogy mi lesz.
De szerencsére nem úgy nőttem fel, hogy egy országra kelljen összpontosítanom. A középiskolát sem itthon kezdtem-bár itt fejeztem be.
Az életem során sem itthon dolgoztam mindig.
Viszont bármikor külföldön dolgoztam, jobban megbecsültek, jobban kerestem. És élveztem, hogy európai vagyok. És szerettem,hogy ott szeretnek. Persze nem voltak beilleszkedési problémáim, mivel beszélek nyelveket. és soha nem kezeltek idegenként. (Illetve néha- néhányan igen, de ők voltak kevesebben)
Csak elkapott ez a "magyar vagyok,érvényesüljek itthon" hullám.
Meg családügyi betegségek - így most itt vagyok.
Sajnálom, hogy neked nem jött be, és remélem, hogy érdemes volt visszajönnöd, és megtaláltad itt a számításaid.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.