„Lehet-e erősebb érdekvédelem annál, mint amikor az érintettek maguk is részt vesznek a törvények megalkotásában? Akarhat-e többet annál, mint azt, hogy bármely részére káros törvény bevezetését meggátolhatja? A kétkamarás törvénykezés intézményének bevezetése által valósítható meg az érdekvédelem, és akaratérvényesítés legteljesebb demokratikus formája.” Az alapgondolat az, hogy az állampolgárok, civil szervezetek, szakértők közvetlenül vehessenek részt az ország irányításában. Ezért a létrehozandó felsőházból (szenátusból) kizárnák a pártpolitikát, és csak a szakterületek képviselőit és a civilek delegáltjait engednék oda. A pártoknak maradna az alsóház, aminek tagjait az eddigiekhez hasonló módon választanánk meg.

Feltöltő: wolk
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wolk
Mindeközben gőzerővel indul az újabb kilakoltatási hullám! Úgy gondoljuk, hogy egy ilyen – a társadalom széles rétegeit érintő csaláshalmazt, főleg ilyen előzmények után a „gondos államnak” alapvető kötelessége lenne kezelni.

Ez a dolga, az adófizetők pénzéből ezért (is) „tartjuk”!

Arról nem is beszélve, hogy egy normális országban, ahol a korábbi ellenzék kitűnő szakemberei (jelenlegi kormány) szinte nagyobb számban ültek a parlamenti bizottságokban és albizottságokban, mint az akkori mszp, (ergo minden stratégiai lépésről időben tudtak (döntöttek, szavaztak), – eddig, az erkölcsi és gazdasági szakadékig el sem juthattunk volna…. (!)

Mindössze annyi történt, hogy a kormány továbbra sem kíván konfrontálódni a bakszterekkel, így hát az idegileg tönkretett, pénzükből kiforgatott, erkölcsileg megalázott és jogilag felkészületlen átvert emberek tömegét ismét odaveti a csaló hiénák elé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.