A Fővárosi Önkormányzat tegnapi közleményében figyelmeztet arra, hogy az új hulladéktörvény értelmében a "lomizók" tulajdonképpen az FKF Zrt.-t lopják meg, így akár két év börtönt is kaphatnak. A hír erősen megosztotta az embereket. Ti mit gondoltok róla? Végre rendezi a lomtalanításkor rendre előjövő balkáni állapotokat, vagy a szabályozással radikálisan túllőttek a célon?

Forrás: zold8.hu
Feltöltő: Judka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Judka
Na ez jó vitatéma, ki fog először cigányozni?!
varirmag
Elég lenne az is ha néha megjelennének a rendőrök !
A mi utcánkban ( kerületünkben )most van a lomtalanítás. Már tegnap este óta folyik a lomok "szét válogatása" azaz szanaszét dobálása, nem számít hova hajigálják, Járdára vagy az ott parkoló kocsikra. Megy az üvöltözés,kalapálás,üvölt a kocsikból a "lakodalmas"zene. A kisteher autók beállnak a parkolók mögé,igy időnként lehetetlen közlekedni az egy irányú utcában. A lomisokat hozó szgk és a teherautók vezetőire a parkoló őrök sem szólnak rá. Rendőrök nincsenek az utcán. Döbbenetes ami itt folyik !
Itt az utcákban vannak téfigyelő kamerák, kiváncsi lennék mit csinálnak a kamerákat figyelők. Lehet hogy bekötött szemmel ülnek a monitorok előtt ??? Vagy alszanak ???
Mobil123
@varirmag: Hát így Téged végig olvasva tényleg kell valamit csinálni!! Rettenet ami ott folyhat Nálatok!!
Nyuszicsibe
@varirmag: nálunk meg a Rendőrségtől kb 250 méterre lett kipakolva pár konténer, hogy oldották meg a dézsmálást ?? A roma picsa vezeti a mercit, a többiek kiugranak a kocsiból és hipp-hopp !! már be is vágtak valamit hátulra, aztán ott sincsenek. Ami nem kell, azt még véletlenül sem vissza, neeeeem: a konténer köré hajigálják. Persze a rendőröknek ilyenkor annyi más dolguk van, még az ablakból sem érnek rá kinézni.
varirmag
@Mobil123: Hidd el , embertelen ami itt folyik !!! Csa azt nem tudom mi a ...ért hoznak törvényeket, amikor nyilvánvaló hogy nem tesznek semmit a betartatásáért !!!
Itt az utcabeli idősek rettegnek, mert a "6-8 fős lomis brigádok " nem csak esznek,isznak
( a fent leírtakon kívül ) hanem időnként szeretnének bejutni a házakba pisilni meg egyebek miatt. Bár zárjuk a kaput mégis beosonnak.A hazaérkezők mellett betolakodnak.
Volt aki megkérdezte a betolakodó asszonyságot hogy mit keres itt. Válaszként az üvöltötte """ mit keresek mi,mitkeresek,tégd akarlak lesz...te g...i"""
Mobil123
@varirmag: Te jó ég!! Na de ehhez akkor nem elég egyékét rendőröcske!! Ide kommandó kell basszus!!
varirmag
Már azzal is elégedettek lennék ha néhány GYALOGOS rendőr itt sétálgatna. De egy se jár erre ! Már sötét van,de az utcán még mindig nagy a nyüzsgés. Azt hiszem holnap sok autós fog sírdogálni ebben az utcában
Mobil123
@varirmag: Te gyalogos rendőrt max. nappal láthatsz , azt is "elit" utcában! Ilyen helyekre nem járnak autóval sem nem hogy gyalog!! (régen az "átkosban" igen mentek késő este is gyalogosan , na de ma már ugyan!!) Igaz akkor még volt tekintélye a rendőrnek, és ha elpicsázot egy-két szarházit nem kellett utánna börtönbe mennie.
varirmag
@Mobil123: Nem rossz környék ahol lakom,de nem tudom megmondani mikor láttam utoljára rendőröket az utcában.
Ilyenkor az jut eszembe hogy vissza kellene hozni az "átkosban" szolgáló rendőrök munkamódszereit.
Nekem az jobban megfelelne :))))
taglo
Láttam amikor 30-centis rugós késsel piszkálta a pohos a körmeit ,jelezve a konkurenciának ,hogy övék az utca !Sőt , pár kézzel ,körmölt papirt a fákon , GUSZTIJÉ ! 12tül- 25-ig -felirattal !Mikor meglátták őket a gyalogosok áttmentek a túloldalra , szerintem féltek !
Mobil123
@varirmag: Na látod azok elmentek nyugdíjba , és épp akkor amikor meg kellett volna tanítaniuk a fiatal suttyokat (bocs tőlük!!)a rendőri munka " alapjaira" . Sajnos a mai rendőrök nem mernek tenni és nem is tudnak tenni semmit. A törvényeink olyanok hogy már a szarházinak több joga van mint rendőrnek!!
darwin
Nem olvastátok végig.Még az elejét sem.Az a baj,hogy lopják a szemetet.Az nem gond,hogy szétdobálják,dorbézolnak,zavarják az embereket.Nem.Lopják a szemetet,ami a FKF Zrt .tulajdona.
Csodapók
@varirmag: Nem rossz környék, valóban, ha nem csalódom, Újbuda...
darwin
@darwin: Egyébként a mi önkormányzatunk megoldotta a lomtalanítást:megszüntette.Nincs tovább lomtalanítás.A szomszédban még okosabban csinálták.A lomtalanítás időpontja után két héttel hirdették meg a helyi újságban.
qxy
Már a szemétre is rendőr kell hogy vigyázzon? beszarok.
varirmag
@qxy: Nem a szemétre kell(ene) vigyáznia a rend őreinek !! Hanem a rendre,a lakosság biztonságára. Arra hogy (ha már nem találnak jobb megoldást a lomtalanításra ) ne keserítsék meg az itt lakók életét,hogy lehessen közlekedni a járdán és az úttesten,biztonságosan. Hogy ne kelljen féteni a kocsijukat,kerülgetni a zajongó,lehetetlenül viselkedő,ordítozó 6-8 fős lomis csoportokat.
varirmag
@Csodapók: Nem csalódsz :)))) ! Valóban jó !
qxy
@varirmag: Tudod sajnos azt kell mondanom.
Nem hazudtolják meg magukat a magyarok külföldön sem .
Itt ha lomi van, és ha valaki meg lát a lomiban olyat ami kell neki, csendben el viszi és kész . De ha jönnek a " Magyarok" és nem csak a barnábbik, tényleg szét dobálnak mindent, vagy el viszik, és nem jó másnap meg kidobják szó szerint az utcára.
Hogy miért? - A válasz.- mert amúgy is onnan való.
qxy
@varirmag: ja, na meg . Itt nincs kec mec. Ha meg csíp a rendőr hogy el viszed a lomit, kemény euró a büntetés. ha nem tudsz helyben fizetni semmi baj. már visznek is. aznap már nem otthon alszol. és ezt tudják is és nem igen mernek lomizni .Kemény de hatásos.
Példa engedély nélküli horgászat .- 500 Eu . helyben fizetendő! ha nincs nálad, annyi Két hét. Már visznek is Épp ezért, a lomi az utcán marad, a hal meg a tiszta vizű folyóban
és ez otthon is működne.
miazavalami
@qxy: De itt tömve vannak a börtönök! Ilyenekért nem visznek be senkit .
varirmag
@qxy: Itt is így kellene. De hogy rend legyen végre össze kellene fogni a pártoknak.
De a pártokat nem érdekli hogy az emberek mit szeretnének. Meg ha mégis csoda történne és a pártok összefognának , akkor a megélhetési jog(?)védők kezdenének óbégatni.
@miazavalami: Akkor van elég "munkaerő" ,megépítetthetnék velük a lakhelyüket.
qxy
@miazavalami: semmi gond. Ne vigyék be .
Megoldás.- Tavasszal a belvíz, - tessék árkot ásni! víz el vezetés.
majd jön az árvíz.- gát építés karban tartás.
Aszály? ? ahova el folyik a víz onnan lehet ám öntözni is . Régen működött akkor most is mert a víz ugyan az .
qxy
@varirmag: Minek ide párt? csinálja a polgármester . és rend lesz a városában ingyen tudja megoldani azt amiért puncsol a pártoknak.
miazavalami
@qxy: Ebben van valami. Csakhogy az embereknek sincs munkája, az ilyen munkákra majd küldik az önkormányzatok a közmunkásokat. Azokat etetni se kell eldolgoznak éhbérért is.:-(
qxy
@miazavalami: Nincs munka? " Csinálni kell!
Mekkora aparát is kellene ahhoz hogy a csatornák, árkok gátak töltések rendbe menjenek? na az ingyen dolgozóknak étel kell, ruha kell, ki kell őket vinni . szerszámok, készletek, raktárak,
ez már nagyon sok munka lehetőség .
Ja Miből lenne a fizetésük?
Az egy évben kifizetett belvíz , aszály árvíz okozta károkra a kifizetés ötöde fedezné a költségeket.
és még mindíg kifogyhatatlan a munka erő. mert bűnösök mindig vannak .

Ja nem tud dolgozni? fáj a háta? lába? sebaj! üljön le pucolja a krumplit ennyi embert etetni kell. varrni, mosni kell a munkaruhát, na, kinek kell még munka ?
miazavalami
@qxy: Ezt így nem gondoltam át. De szerintem nem jutna egyik politikus eszébe sem annyira kézenfekvő.
qxy
@miazavalami: @miazavalami: na ezért nem vagyok otthon . Mert mindenki hegyet tudna görgetni! " szóba" de előbb valaki hordja el a kis köveket az útból ami a hegy felé vezet. A sok szellemi rövidnadrág akinek hatalmat adtak szart sem ér.
miazavalami
@qxy: Nem itthon élsz?
De szépen fogalmaztál. Babás.:-))
qxy
@miazavalami: Nem. Németeknél gyarapítom tudásom. immár 14 éve. Amt otthon csináltam, abból is meg tudtam élni . De a könyvelőm megkérdezte.-
naponta meg keresek100, 000 et ebből - Mindennel együtt, az államé,- 80 ,000.
Igaz az a napi 20, 000 is nagyon jól hangzik, de megéri neked ? ?
Igaza van. Abba hagytam . Már az " átkosban is ugye mindenkinek a fizetése néhány százalékát fogták le attól ha gyermeked a vállalati óvodába van. Nekem akkor is annyit vontak le mint egyesek majdnem egy havi bére. Egyszóval, nem volt akkor sem gondom. De az a sok Pöcs ! aki osztotta az észt " ész nélkül. és a többi el is hitte hogy neki van igaza , hisz ő osztja a pénzt is. . Vagyis ki az okos? ? meg az ügyes, és sorba lopták el az ötleteimet dolgaimat ,
Csizmás Kond
A lom a kidobott szemét és minden más hasonló dolog ha tulajdont képez akkor annak megőrzése, tárolása ismét a törvényeknek megfelelően kel történjen.
Az FKF zrt csak akkor vádolhat meg valakit lopással, ha a lomtalanításból származó anyagok tárolására használt területet béreli, őrzi stb.
miazavalami
@qxy: Mivel foglalkozol te hogy ilyen jól megy? :-)
qxy
@miazavalami: nem az a fontos hogy jól megy . Mindig azzal, amihez kedvem van . Lényeg, szerintem, merni kell. Szakmám szerint mindig csak azt mondom, Egyszerű hentes vagyok. Hogy mihez értek? az egy más dolog. Hogy milyen papírom van? Az sem fontos. Én azon vagyok, hogy mindig az vagy, ami szeretnél, vagy " akarsz lenni . "Nagyon hosszú lenne fel sorolni mivel foglalkozom . " Hentes ként" a Szegedi műjég pálya megvalósítása is szerepelt.. De kinek az érdeme lett? " Meg lettem győzve" hogy én nem is érthetek hozzá. . Szabadidőmbe, európai szakácsversenyen veszek részt, zenét szerzek, és a csillagközi utazáshoz a kellő energián agyalok, amit most vizsgálnak a nagy fizikusok, hogy tényleg lehetséges. Na meg a többi. Ja, gyógyítok is .
miazavalami
@qxy: Húúú:-)) Elállt a szómenésem...:-)
Csillagközi utazás? Hova szeretnél menni? Mely planétára?
gabrella
@Csizmás Kond: Ebben igazad lehet! Csak a kihelyezett konténerből büntethetők, mert azt talán bérli (a területet és a konténer saját) a többit úgy vihetik ahogy akarják!
bakegya
Az összes lomizó cigányt helybőól vigyék be ,ha nem húz el az állandójába-kötrözködnek,rongálnak és nagyon pocsékul szétszórják a lomokat-ebben jeleskedjen a TARLÓS ÉS A SINTÉR SANYA,a rend fenntartása a dolguk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.