Meglepő szabályozás lépett hatályba idén januárban, de eddig nem váltott ki különösebb érdeklődést. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósága szerdán azonban közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy az új hulladékgazdálkodási törvény szerint a lomtalanításkor kihelyezett tárgyak az utcára kerülésük pillanatában a Fővárosi Közterületfenntartó (FKF) Zrt. tulajdonába kerülnek, így aki ezekből elvisz valamit, az lopást követ el. Tehát nemcsak a lomisok követhetnek el lopást, hanem mindenki, aki az utcákon elhelyezett kukákban guberál.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Még a hulladékgazdálkodási törvény is népellenes! A szerencsétlen emberektől ha már mindent elvettek még azt sem engedik nekik,hogy összeszedjék más kidobott szemetét?
Embertelen!
pictor
No, erre kíváncsi leszek, hogy büntetik meg Kanalas Rómeó anyósát, mikor elfoglalja a lom kupacot!:))
gabrella
Nekem teljesen mindegy,hogy ki viszi el amit már kidobok!Érdekes a hulladékgazdálkodási cégek hozzáállása a szemétügyhöz!
Az a lényeg minél többet szemetelj!
2 éve vezették be a lakásonkénti szemétdíj fizetést, ami azt jelenti,hogy akkor is fizetek ha nem szemetelek egy l-t sem.
Arra ösztönös,hogy rengeteget szemeteljek és ne vigyek flakont a szelektívbe,mert akkor kevesebb lenne a szemetem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.