Vészhelyzetet jelentett és visszatért Budapestre a cseh CSA légitársaság szerda délelőtti Prágába tartó járata – derül ki a közelkörzeti légiforgalmi irányítás és a repülőgép pilótái közötti rádióforgalmazásból.

A turbólégcsavaros ATR-72-es típusú repülőgépen 33 utas és a 4 tagú személyzet tartózkodott. A személyzet később leállította az egyik hajtóművet. Az Airportal.hu beszámolója szerint szemtanúk azt látták, hogy a repülőgép a felszállás után hosszú, fekete füstcsíkot húzott. Ez látszik a felvételen is.

A gép rendben leszállt, de a pályát nem tudta elhagyni, emiatt azt le kellett zárni. Mivel a repülőtér mindkét kifutópályája zárva volt, egy ideig a Lufthansa frankfurti, az Austrian Airlines bécsi, a Wizz Air kijevi és eindhoveni, valamint a Finnair helsinki járata késve tudott leszállni, az Air Berlin berlini és a Wizz Air brüsszeli járata pedig Pozsony-Stefanikon szállt le.

Az MTI egyelőre nem tudta elérni a Budapest Airport illetékesét.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
Hát ez, az! Amikor egy NEMZETközi repülőtérnek, EGY kifutója van!
hallgatag
én meg azt hittem, már az elsö " Szoljom " Nemzeti ereszkedett le...
kedwes
@Csizmás Kond: Ez, esetleg napi gond is lehet!
Tootsy
@kedwes: Ugyan, Kedves "kedwes" mit szorozol? Hat nem megmondtak most Neked, hogy ez nem baj? Majd ha a Szoljom is felszall, akkor majd csinalnak annak is egy kenyszerleszallo-palyat...:o)) Latod, igazan nem kellett sok gepet eliranyitani a lezaras idejere, es ki a fenet erdeklik az utasok?...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.