Megsérült egy mentőautó személyzete, amikor járművükkel egy nagyjából 150 kilogrammos szarvasnak ütköztek szerda délután Zalaegerszegen – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke.

Nothoff Ingrid elmondta: az Alsóerdei úton történt a baleset, a mentőautó megkülönböztető jelzést nem használva, beteg nélkül tartott Gellénháza irányába, amikor a szarvasbika elé ugrott. Az ütközés következtében a mentő az árokba csúszott, a szarvas betörte a szélvédőt és agancsaival kifelé a vezetőfülkébe szorult.

Szarvassal ütközött egy mentőautó – durva kép

Az első információk szerint a mentőautó sofőrje súlyos koponyasérülést szenvedett, a mellette ülő mentőápoló pedig könnyebben megsérült.

Nothoff Ingrid az erdészeti szakemberek véleménye alapján hozzátette: egy nagyjából négyéves, körülbelül 150 kilogramm súlyú szarvassal ütközött a mentőautó. Az állat a helyszínen elpusztult.

Szarvassal ütközött egy mentőautó – durva kép

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Jaj, ez borzalmas. Ettől rettegek én is a 21-es úton. Mindig nézem a kétoldali mezőt, nem jön-e. De kivédeni nagyon nehéz, hiszen ha lassabban megyek, leeszik a fejemet, mutogatnak. Így csak remnykedem, hogy elkerülöm.
Yoda69
@vukkocska:
Engedj magad ele egy mutogatost es tapadj ra, Hasznald ot kozuti buldozernek. :)
vukkocska
@Yoda69: Én mindig elengedem az erőszakosakat, tapadni meg azért nem akarok rájuk, mert ezek legnagyobb többségben túllépik a megengedett sebességet. Pedig tök igazad van, ezt kellene csinálni. Szeretek vezetni, az elérhető sebességgel közlekedem, nem totyogok, de miután életemben egyszer fizettem az "objektívbe" 30.000 forintot, igyekszem betartani a közlekedési szabályokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.