A szentesi Horváth Mihály Gimnázium cáfolta a Délmagyarország hírét, miszerint A legnagyobb magyar című, a mai magyar közélet visszásságait karikírozó színdarab miatt kapott fegyelmit az iskola két tanára.

„Valóban születtek az iskola drámatagozatán írásbeli figyelmeztetések – ami nem azonos a fegyelmivel –, azonban ennek az oka nem a színdarabok témája vagy mondanivalója, hanem az egyik színdarab (Önmagával vívja) egyik szegmense volt" – írta az iskola honlapján Tóth Tamás igazgató, aki korábban nem nyilatkozott az ügyről a Délmagyarországnak.

„Történetesen a magyarságot súlyosan sértő, annak nemzeti jelképét, a magyar nemzeti lobogót megbecstelenítő jelenetet adtak elő a diákok. Tételesen: a nemzeti lobogóval leterített asztalon közösült a szeretőjével (pontosabban imitálta a közösülést) XY. Ezzel – sajnos ismételten – olyan dolog történt a színpadon, amely méltatlan iskolánk és nemzetünk szellemi örökségéhez. Emellett azt sem hagyhattam szó nélkül, hogy többszöri figyelmeztetés ellenére a drámai produkciókban igen gyakran megjelennek a direkt, durva szexuális jelenetek, amit ez az igen jelentős személyiségbeli változások közepette járó korosztály nem képes megfelelően kezelni, így ezek a jelenetek súlyosan megzavarhatják, káros irányba terelhetik a fiatalok pszichoszexuális fejlődését" – írta az igazgató. Itt a teljes szöveg.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
csak kérdezem, hogy piros-fehér-zöld színű szalvétába szabad-e parízeres kenyeret csomagolni? Nehogy valami nemzetellenes bűnt kövessek el, vagy csomagoljam inkább klozetpapírba, mert csak ez a két féle csomagolóanyag van idehaza.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
igazszó
@martinpalermo: A tanárok nyilván nem vették és lopták a diplomájukat ők valószínűleg nem fideszesek akiknél ez már bevált szokás! Jó hogy nem fejvesztést javasolt esetleg kerékbe törést mert nem egyezik az ízlésével a műsor !4 Tipikus fideszes hozzáállás . Felnégyelni , felnégyelni!Hajrá etika hajrá hittan ilyen embereknek ilyen vérgözös agyaknak , mint ön? Na ebből az erőszakból már rohadtul elég/!!
martinpalermo
@igazszó: Már a neve sem szerencsés.Én nem szorítom önt--abroncsok közé,,hiszen már ott van.Lenne oly kedves, a jelenséggel kapcsolatosan,véleményt mondani,mint itt,olyan kísérletet tenni s,olyan gondolatokkal elárasztani, amikkel én mondanivalómmal arra okot nem adtam!Véleményem fenntartása mellett,üdv.
varrólány
Valami értéket kellene közvetítenie a pedagógusoknak, de mit várjunk amikor a náluk feljebb trónolók is erkölcsileg lesüllyedtek a mocsárba.
De minden emberben kell lenni egy féknek hogy "állj és ne tovább" mert már nem érzem jól magam ,ha belekényszerülök a tetteimmel ebbe a modernek csúfolt világba.
igazszó
@martinpalermo: A 14.03 perces hozzászólására írtam amit írtam, amit fenntartok . Nem tudom mi szorul rajta magyarázatra, szerintem mindenki megértette amit leírtam kivéve önt nyilván mert nem akarja érteni!!A jelenséggel kapcsolatban az a véleményem amit leírtam.
azt nem mondanám hogy az ön neve nagyon szerencsés lenne de tőlem távol áll ez a fajta magatartás hogy másokat a saját ízlésemre formáljak és megmondjam neki hogy mi a szerencsés és mi nem ! Ugyan ez a téma csak kicsiben mint amiről az előbb beszéltem ! Nem szeretem ha mások akarják megmondani nekem mi legyen és hogyan !
martinpalermo
@igazszó: A két kommentje között--csak a múló idő változott,és lehet,hogy jót tett önnek egy kis alvás.!Azt a kommentjét is--ezt is érintettségem hiánya miatt semmisnek veszem.Egyébként ,ha rám, hallgat azt csinál amit akar--csak nem itt ,és nem velem.
JAJMÁR
Az egész darabot látni kellene ahhoz, hogy megállapítható legyen, történt-e "megbecstelenítés". Lehet, hogy csak a darab mondanivalója sikerült túl erősre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.