Az MSZP mindenkinek ígér valamit, az Együtt visszafogottabb, de már náluk is látszik, hogy közeledik a kampány – írja az Origo.

„Öt társadalmi csoport, a gyermekek, a nők, a munkavállalók, a nyugdíjasok, valamint a kis- és középvállalkozók egészen biztosan nyertesei lesznek a szocialisták kormányzásának" – mondta szerényen Kormos Kata, az MSZP szóvivője nemrég. A lap összeszedett néhány választási ígéretet.

Az MSZP leghangsúlyosabb ígérete, amelyet már lassan egy éve ismételnek, az áfacsökkentés. Az MSZP nemcsak az alapvető élelmiszerek áfáját csökkentené, hanem az általános áfakulcsot is, 27-ről 25 százalékra. A párt mindenkinek visszaadná a nyugdíjjogosultságát, akinek korábban – bármilyen elnevezéssel – öregségi nyugdíjnak minősülő ellátást állapítottak meg.

Az MSZP a budapestiekről sem feledkezett el. Horváth Csaba azt szeretné, ha meghosszabbítanák a kisföldalattit, és a Vidám Parkot átköltöztetnék Rákosrendező mellé. Ezzel párhuzamosan azt is szeretné, ha bővítenék az állatkertet – írja az Origo.

Az MSZP rezsicsökkentésre adott közvetlen válasza a még nagyobb, illetve rászorultsági elven működő rezsicsökkentés.

Olcsóbb benzin, több segély a rászorulóknak és szociális bérlakás. Ezek is szerepelnek a legnagyobb ellenzéki párt javaslatai között.

Bajnai Gordon még megpróbált küzdeni a rezsicsökkentési láz ellen, és fűtéskorszerűsítési programot ajánlott a szolgáltatóktól einstandolt pénzért cserébe. Néhány hete azonban már merészebbet gondolt, és garantált munkát adna 100 ezer harminc év alatti, hat hónapnál hosszabb ideje munkanélküli fiatalnak. Az Együtt-PM még ingyenes felsőoktatást is ígért, és azt, hogy a GDP legalább 1 százalékát a felsőoktatásra fordítják – olvasható az Origo cikkében.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Hát ezek még mindig reálisabban mint anno az 1 millió új munkahely...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ostor
@jameska: A piaci szélhámosok "itt a piros,hol a piros átverő "showján" is sok buta balek verődik össze.azután meg,hogy lenyúlták őket a vezír rokonai,sírnak,nyafognak! Na kérem szépen,most ugyan az van csak más felütéssel,amit rezsi csökkentésnek hazudnak be a buta pógároknak.
creativehun
Mennyi sok ígéret és mind miért...,hogy ellophassák még a maradékot!
bretagne
@adrenalink: Lehet, de majd visszafogom magam!
szablyafűrész
Amúgy a rezsivakítással nem az a gond, hogy némi morzsákat ad vissza a lefosztott embereknek, hanem az, hogy nincs arányban azzal a hatalmas dicshimnusszal, amely választás előtt övezi !
Továbbá nem súlyoz, ennek alapján pedig valóban azok járnak a legjobban, akik szaunára fűtik a 300 m2-es házaikat, lakásaikat !
Az átlag magyarnak nem hoz akkora megtakarítást, mint amennyitől most könnyezik a Fidesz !
szablyafűrész
@Orsós Rodrigó: 20-ról - 25-re ! De mellette nem volt 23 féle adó !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.