Aki olvas, az művelődik. Vagy nem – könnyen megeshet vele manapság, hogy egyszerűen csak felmegy a vérnyomása, amit aztán kizárólag jól hűtött sörökkel és klasszikus kínai versekkel tud a helyére tornászni. Netán azokkal sem, ha történetesen azt olvassa, hogy Petőfi sátánista, vérnösző barom volt, Kazinczy az illuminátusok pokoli helytartója, Haynau angyali jellem, az aradi tizenhárom vértanút pedig igen helyes volt kivégezni, sőt, Osztrolenka véres csillaga egyenesen ötágú.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

darwin
Tegnap Kölcsey volt homokos,ma Petőfi sátánista.Kell nekünk újságot olvasni?
nemkati
@darwin: Kell, de attól még tudjuk, ki kicsoda és hol a helye. Se Petőfi, se Kölcsey költészete nem változik attól, hogy egyesek minek nevezik őket (Nyáry egyébként nem állította határozottan, hogy Kölcsey homokos volt, csak kutatásai alapján erősen feltételezhetőnek tartja, hogy Kölcsey soha be nem teljesült plátói szerelmet érzett Szemere iránt), és a történelem se változik meg attól, hogy egyesek a feje tetejére állítják a tényeket, vagy sajátos ízlésviláguk alapján magyarázzák az eseményeket és ítélik meg múltunk szereplőit.
GeoCravker
@nemkati: Ha elolvasod a linkelt írást, akkor nem elsősorban Petőfi sátánizmusáról szól :-)
JAJMÁR
"Hát így állunk, feleim. Aki ezek után azt állítja, hogy a magyar szélsőjobboldal ideológusainak bármi köze volna a nemzethez, azt tessenek szembesíteni ezekkel a szavakkal. Annyira sem érdekli őket a haza vagy a szabadság, hogy elénekeljék a kedvükért a Kossuth-nótát. Nem egyéb a szándékuk, mint Magyarország visszaszorítása valami kora középkori állapotba, a rabszolgatartás és a feudális anarchia határára, és úgy gondolják, ha ez sikerül, ők lesznek az urak."
nemkati
@GeoCravker: Elolvastam, ezért is írtam amit írtam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.