Baján a Fidesz gyakorlatilag a Bokodi utcában nyerte meg a szeptemberben megtartott első időközi önkormányzati választást. Akkor a kormánypárti Kovács Csaba 68 vokssal kapott többet fő vetélytársánál az Együtt PM, az MSZP és a DK által is támogatott Teket Melindánál. Hétfő délelőtt arról kérdeztük az itt lakókat, most mi alapján döntötték el, hogy kire szavazzanak a vasárnap megismételt választáson.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

99 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ostor
Baján győzött a pörkölt,tüzifa,házfelújítási ígérgetés!És persze az ingyen buszozás egyik urnától a másikig Akik kaptak fát pörköltöt azok a fideszre, akinek nem jutott az az igéretre szavazott.Ennyit a fidesz "tisztességéről"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@spu00: 20:47 Ami a koromat illeti, nagyon kedves, de sajnos nem nyert.
Ami a történelmet illeti, szerintem ne versenyezzünk, mert a "nem nyert" villogna sűrűn Önnél.
Ami a médiát illeti, van Önnek tévéje? Papír, ceruza, írja össze hányszor, hányféle politikai reklámot adnak a tévécsatornák egy nap alatt. Nagyon meg fog lepődni.
Ami a különbséget illeti, a kommunista államosítás és az állami tulajdonba vétel között, nos, ha elmagyarázza, megköszönöm. Pl. Oktatás, ez különösen érdekel :)))))
entero
@ostor: Csak szánni tudlak, de komolyan. Állandóan kitiltanak, és visszajössz ugyanazzal a stílussal, hogy tovább fröcsöghess itt. 180 nap múlva majd beszélünk...Egyébként nekem nem kell innen elmennem, legyen bármilyen kormány, mert aki embereknek ad munkát, hasznot hoz egy országnak, azt minden kormány szereti, érted? Dehogyis érted...
entero
@JAJMÁR: Tényleg bedőlsz ennek a huszadrangú senkinek? Azért remélem, nem.
JAJMÁR
@verőce21: 20:10 "Meg kell találni az állami és a magánszektor helyes arányát"
Nem hiszem, hogy az arányokon múlik. A múlt rendszerben, (amit most le akar győzni a vezér) minden az államé volt, mégsem termeltek a vállalatok annyi nyereséget, amennyire szükség volt, amiből a nem profitorientált szektor is működhetett volna hitel nélkül.

Az államosítás az államot növeli, minél nagyobb, annál többe kerül az a szektor, amit majd "el kell tartani". Az állami foglalkoztatásában rengeteg a felesleges pozíció, hiszen itt törekednek legkevésbé az eredményességre. (Ez főleg igaz a hivatalokra, államigazgatásra, minisztériumokra stb.)

Mi lesz majd, ha befektetni, fejleszteni, állagmegóvni kell? Eddig csak csődközeli vállalatot, ill. szolgáltató céget vett az állam. (Egyik sem fog nagy hasznot eredményezni.) Ja, igen, a MOL, de azt meg tudjuk, hogy mi minden rizikóval együtt. Menekül belőle aki csak teheti.

Az állam működéséhez munkahelyek kellenek, hogy nőjön a fogyasztás, pörögjön a gazdaság. Nem vagyok a multik ellen, ha a multi itt adózik, a rizikót a cégéért ő vállalja, beruház, fejleszt pl. infrastruktúra stb. Mikor leszünk mi ilyen szinten erre képesek? Jóval magasabb színvonalú szolgáltatást, munkakörülményeket tudnak jelenleg ők biztosítani, az adójukkal pedig az állam gazdálkodhat.

Meg kellett volna építeni Sukorót, és számítani kellene a magyar emberekre, kis vállalkozókra, nem agyonnyomni őket a járulékokkal. Szomorú lenne, ha a 3-4 jelenleg milliárdos, ill. milliárdossá tett ember ötleteire szorulnánk. Az államnak az lenne a feladata, hogy minden polgára boldogulhasson.
verőce21
@JAJMÁR: (10:38) Te egy gyógyíthatatlan idealista vagy! :)

"... ha a multi itt adózik..." Nem veszed figyelembe, hogy a multik óriási adókedvezményeket kaptak az akkori kormányoktól, teljesen eltorzítva a hazai és külső cégek versenyképességét! Láthatod, hisz' a szemed előtt zajlott a kisvállalkozások tönkremenetele az egyenlőtlen versenyhelyzet miatt. :(
Nagyon sokan ezért is veszítették el munkájukat, vállalkozásaikat és ennek folytán a vásárlóerejüket.

Nem értem mit akarsz mondani Sukoróval? Egy játékkaszinóval, ahol tisztára moshatja pénzét a hazai drogdíler banda? :(
JAJMÁR
@verőce21: "Tudom, hogy a multik adózása "alku", természetes. Attól még lehet kedvező mindkét fél számára. Alku kérdése.
Az "előnytelen versenyhelyzet" a magyar nagy cégekkel szemben is megvan, erről beszélek. Tudom, van az "ingyen hitel", vagy mi, de ez sem a kis cégeknek kedvez. Ma, Mo.-n céget alapítani, vállalkozást elkezdeni, egyenlő a bukással.
A pénzek tisztára mosásához nincs szükség játékkaszinóra, ez eléggé látszik :)
Sukoró hozhatott volna állami bevételt, de ha nem is ott, és nem is úgy, meg fogják valósítani, meglásd.
Én vagyok idealista? Igen. Amúgy az államosításban, mint megoldásban hinni, micsoda?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.