Baján a Fidesz gyakorlatilag a Bokodi utcában nyerte meg a szeptemberben megtartott első időközi önkormányzati választást. Akkor a kormánypárti Kovács Csaba 68 vokssal kapott többet fő vetélytársánál az Együtt PM, az MSZP és a DK által is támogatott Teket Melindánál. Hétfő délelőtt arról kérdeztük az itt lakókat, most mi alapján döntötték el, hogy kire szavazzanak a vasárnap megismételt választáson.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

99 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ostor
Baján győzött a pörkölt,tüzifa,házfelújítási ígérgetés!És persze az ingyen buszozás egyik urnától a másikig Akik kaptak fát pörköltöt azok a fideszre, akinek nem jutott az az igéretre szavazott.Ennyit a fidesz "tisztességéről"!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Megvették a szavazatokat...így is lehet...gondolom nem a saját pénzükből osztogatták a fát és csinálták a "bulit"...
entero
Ez csak egy ATV sztori, bizonyíték semmi.
Hellcat
@entero: A saját médiájuk ezt nem reklámozza...ez azért nyilvánvaló...
Gemüs52
Ahogy elnéztem,tisztelt honpolgárunknak nem is kellett volna több ! Szórakozása aznapra megvolt,még az étellel sem kellett foglalkoznia . A hölgynek egy darabig nem kell tűzifa után szaladgálnia.Sajnálom ,de ez most nekik elég volt ! Ocsmány ,de meggyőző politika !Kíváncsi vagyok ,hogyan ellenőrzik ,hogy tényleg rájuk szavaztak e !
entero
@Hellcat: Ahogy az is nyilvánvaló, hogy az ATV hazudhat is, ha a Fidesz ellen kell valamit felhozni.
nyanya001
Na majd kiderül minden előbb utóbb !
Mert ha 2014 választások után nem kapnak pörköltet meg tűzifát,
akkor majd kiordítják a világba !
Persze, ha valamit az atv mond, akkor az hazudhat is
noha az összes kormány média hazudik , na meg az összes szóvivőjük
éjjel nappal kánonban !
Január
A Fidesz már a jövő évi választás lebonyolításának módszereit tesztelte Baján, ugyanis változott a választási törvény.
nahát
Ide jutottak a ballerek, hogy a pörköltfőzés is választási csalás! Ilyenekbe kapaszkodni? Atya ég! 20 év múlva is röhögni fognak ezen a reménytelen vergődésen az emberek , amit most levágnak baján a bukottak!
JAJMÁR
@nahát: Miért bukottozol? Nézzük ki nyert többször: Az MSZP-nek 3 kitöltött kormányzási időszaka volt eddig. A Fidesznek 1 van eddig. Ha ezt kitölti, még akkor is alulmaradt. Ráadásul egymás után bukott 2x a Fidesz, de ezt a pejoratív jelzőt "gyűlölködő baloldal " mégsem használta. Nos, ez is egy nagy különbség.
Szánalmas ez az erőlködés a másik alázására :(
amit a fityesz csinál, de nem muszáj átvenni.
nyanya001
Maradjunk annyiba, hogy nem a Fidesz nyerte a választás Baján, hanem azok
nyerték meg a Fidesznek, akiket itt bő nyállal naponta szapulnak
a fanok hiszen ők vannak annyira ellehetetlenülve,
hogy egy tál ételért és némi tűzifáért megvehetőek voltak !
Hellcat
@entero: És ugyan ez igaz fordítva is ugye azt sem felejted el. Bár ha tudsz nekem mutatni bal oldali médiában helyreigazítást azt megköszönném...csak mert a jobb oldali tele van vele.
entero
@Hellcat: Emlékezz arra az adásra, ahol bemutatták, hogyan igyekezett Demszky a maga oldalára állítani embereket. "Kifizetem az elmaradott számláit, hölgyem..." A börtönben ülők is kapnak némi "engedményt" ha...Tudod, az ilyen dolgokban egyik oldal sem különbözök annyira, habár a Fidesz mocskolása lassan 4 éve divat.
Hellcat
@entero: Már megint csak az egyik oldalt nézed...gondolj már bele a fidesz mióta szidja a szocikat! A fidesz mocskolás még nagyon gyerekcipőben van...soha ne felejtsél el belegondolni a másik oldalról is mert így tök vitaképtelenné teszed magad.
entero
@Hellcat: A Fidesz az "emúttnyócév" miatt hibáztatja még mindig a szocikat, hozzáteszem, nem alaptalanul. Sok aljasság történt akkoriban, és a válság sem véletlenül érte tragédiaként országunkat. Most kifele megyünk ebből, és valóban igazad van, felesleges ezt már annyiszor hangoztatni, én a Fidesz helyében csak egy cinikus mosollyal reagálnék a baloldal vádjaira.
Hellcat
@entero: Tételezzük fel, hogy a fideszt leváltják és a következő kormány minden fidesz megnyilvánulásra azt realája, hogy " Köszönjük de olyantól nem kérünk semmi féle tanácsot akiknek megadatott a 2/3 os kormányzás és csak rablásra mutyizásra használták...ilyenektől nekünk nem kell tanács" Te erre hogyan reagálnál mint szimpatizáns? Mert a fidesz ezt a fegyvert használja a mai napig. Érdemi válasz nincs csak ez...
nahát
@Hellcat: Ezt te miért csak mástól várod el? Téged idézve:"..soha ne felejtsél el belegondolni a másik oldalról is mert így tök vitaképtelenné teszed magad. "
Hellcat
@nahát: Te mondod ezt aki messziről sem hajlandó beismerni a fidesz hibáit? De hát mit is várok olyantól aki mindenki aki rosszat mond egyből ballibantoz...
nahát
@Hellcat: ez nem válasz a kérdésre, de tőled már megszoktam, Elvakult balfan vagy, aki szerint az "elmúlt nyolc év" kánaán volt! Neked lehet, de az országnak nem!
Hellcat
@nahát: Menjél át a gyurcsány nem jut be a parlamentbe cikkhez aztán olvasgassad el miket írtam te idióta mielőtt általánosítgatsz...ott megtalálod a válaszaidat ha annyira számonkéred.
ostor
Baján győzött a pörkölt,tüzifa,házfelújítási ígérgetés!És persze az ingyen buszozás egyik urnától a másikig Akik kaptak fát pörköltöt azok a fideszre, akinek nem jutott az az igéretre szavazott.Ennyit a fidesz "tisztességéről"!
lenhardtibolya
Sajnos mindkét oldal bevett szokása, hogy "beeteti" a választókat. Jövőre biztosan elcsapják a hasukat, annyit kell majd kajálni, mert mindkét társaság tömi őket, mint a kövér libát...
ostor
@entero: Mikor hazudott?Tényeket! Az tény,hogy Baján csalt a fidesz maffia!És nem az ATV híresztelte,hanem az ott lakó fideszre szavazók mondták el.Különben is az egész világ tudja,hogy miféle maffia banda revolverezi, bitorolja az országot cinkelt lapokkal.
Dr. Felipe
Azt eddig is tudtuk hogy a fideSS egy csaló, hazug, korrupt párt amit Baján fényesen be is bizonyítottak.
ostor
@nyanya001: entero szerint a fidesz angyali társaság!Csak a baloldal bűnöző banda, aki ellopta 3 millió ember nyugdíját,koldusbotra juttatott több mint 4millió embert,éhezésre kárhoztat 450ezer gyermeket,éhbérért dolgoztat rabszolgákat,csal,lop mutyizik,fenyeget,zsarol,meglop stb...
ostor
@nahát: Pörköltös baján nem a fidesz nyert,hanem a pörkölt,tüzifa,házfelújítási ígérgetés,ingyen buszoztatás egyik választó fülkétől a másikig.
nyanya001
@Hellcat: Csak azt tudja ismételgetni amit a szemináriumokon
a fejébe plántálnak ! Troll !
ostor
@entero: Demszky ilyet soha nem mondott! HAZUDIK!!
ostor
@entero: Mi,ki megy kifelé?Ja,azok,akik mások megnyomorítása,kirablása, megzsarolása,kihasználása árán összerabolták magukat!Röviden a fidesz és a megmaradt talpnyalói.
gabrella
A kurucinfon vagy egy video,hogy 10 mázsa fát kaptak, mondja a c.asszony.
Zsuga
Fidesz erkölcs itt is bemutattatott. Na meg az is, hogy kiket tudnak megvásárolni.
ostor
@Zsuga: Azokat vásárolják meg,akiket 3 és fél alatt koldusbotra juttattak!2010-ig azok az emberek sokkal jobban éltek!
szaboria1
Megnéztem 10 fideszes képviselőjük van magyarul óriási többségben vannak akkor mi a fenének kellett ez a nagy felhajtás.
JAJMÁR
@szaboria1: A Zsigó nem engedhette meg magának, hogy veszítsen, ez presztízs kérdés, a jövőjét befolyásolja.
A baloldal pedig meg akarta mutatni, hogy a fidesz legyőzhető,
szaboria1
@JAJMÁR: Sok ismerősöm van Baján ha az Ő véleményüket veszem figyelembe akkor jövőre bukta lesz a fidesznek.
nemkati
@szaboria1: Az a kérdés, hogy egy-egy körzetben hány olyan ember szavaz, akiket meg lehet venni pörkölttel, tüzifával, és hányan vannak akik a politikájuk miatt szavaznak valakire.

A választásnak nem az egyszeri, választási szociális juttatásokról kellene szólni. A szociális juttatást addig kell kapni a rászorulónak, amíg olyan lehetőséghez nem juttatják, amivel maga is képes magát eltartani. Ezt a feladatot a Fidesz nem teljesítette - ígérete ellenére -, sőt, százezreket, milliókat hozott rosszabb helyzetbe, mint korábban voltak. És az ő rovásukra segített más százezreket nagyságrendekkel jobb pozícióba.
entero
@gabrella: Na igen, a kurucinfó is egy hiteles hírportál...:-))
entero
@ostor: Akik most nagyon rosszul élnek, azok régen is nagyon rosszul éltek. Lehet, hogy te ezért nem kifelé mész, hanem visszafelé. Próbálj tenni valamit azért, hogy másképp lehessen, mert a puszta siránkozás meg gyűlölködés nem vezet sehova. Egyébként találó az új neved, habár a stílusod nem sokat változott, mondjuk a trágárság mintha nem lenne most jelen...:-))
entero
@Hellcat: A következő kormány, amennyiben az nem a Fidesz lenne, mindenre azt fogja mondani, hogy mégsem tudjuk betartani amit ígértünk, mert az előző kormány jóval kevesebbet hagyott meg nekünk, mint azt gondoltuk. Vajon hová vándorol majd az a jóval kevesebb? Veszik majd fel ész nélkül megint a hiteleket, és kezdődik minden elölről.
szaboria1
@entero: 13,03-ra Most megint rosszul érted a dolgokat. 1992-től rosszabb az emberek sokaságának az élete. Onnantól kezdve mindig emelkedett a munkanélküliek száma .Csak gondolj bele nem a te szemszögedből, hanem a máséból, hogy ha a családból egy kereső kiesik az már csak a rosszabb megélhetés felé vezet. Amikor meg a másik félnek sincs munkája akkor az a legrosszabb.
entero
@szaboria1: Értem én, meg igazad is van, ez sajnos egy folyamat, amin senki nem fog tudni változtatni, neked nem hiszem, hogy magyarázni kellene a miértjét, én csak reagáltam a "mindenért az elmúlt 4 év a hibás" felvetésre.
entero
@nemkati: Na de mi van akkor, ha a soha véget nem érő juttatásokkal jól el volna a többség? Erre már volt példa, igen hosszú időn keresztül. Rossz szemlélet.
Hellcat
@entero: Neked tök mind1 ki jönne a fidesz helyett amit majd mond az hazugság lesz igaz?
szablyafűrész
Qrwa nagyot csodálkoztam volna, ha a bajai II. fordulóra 'megtisztességeskedett' volna a fidesznyik bagázs !

A helyi NVB-t polgári perbe kell vonni és ezáltal bizonyítani az alkalmatlanságát elfogultság okán !
JAJMÁR
@entero: 13:03 "Akik most nagyon rosszul élnek, azok régen is nagyon rosszul éltek." Ezzel szokták elaltatni a lelkiismeretüket azok, akik ezért felelősek, de persze nem igaz.

Statisztikai adatok bizonyítják, és látványos is, mi kell még? Hányan ugorjanak még vonat alá, vagy le az x-edik emeletről, hogy fény gyúljon sötét agyakban?
Ilyen mély és nagy tömegeket érintő szegénység még soha nem volt. Talán a II.Vh.után. Ez pedig ennek a kormánynak a hozadéka. Ők szűkítették a szociális hálót, és vették el emberek rokkant nyugdíját... stb. Kivetettek számtalan új adót, és adják oda a saját köreiknek a meg nem érdemelt juttatásokat stb. Igen, ez a kormány az oka.
nemkati
@entero: Nem soha véget nem érő juttatásról beszéltem, csak arról, hogy aki rászorul, azt segíteni kell addig, amíg nem hozzuk olyan helyzetbe (már akit lehet), hogy saját magáról gondoskodni tudjon. Nem csak henyélő, naplopó, élősködők vannak, hanem olyanok is, akik például az imádott 0rbánod jóvoltából elvesztették az állásukat, a lakásukat, vagy a megszolgált járadékukat. Mint kiderült, üres beszéd volt az, hogy "senkit nem hagyunk az út szélén". De bizony, otthagytak sokakat, másokat meg oda löktek. Az embertársunkért, a honfitársunkért érzett szolidaritás, segíteni akarás ismeretlen fogalom a Fideszben. Megint mondom, de már mennyien, mennyiszer mondtuk neked: ne csak magadból indulj ki, bizony sok ember nem képes vállalkozni és degeszre keresni magát, hanem sokan képesek erejükön felül is becsületesen megdolgozni a pénzükért, ha van hol.
ostor
@JAJMÁR: És meg fogja mutatni 2014-ben is!! Még kb.6 hónap!!
ostor
@entero: Érdekes!!2010-től mindenért a megelőző eeemúút nyóóc év volt a fideszes szlogen! Csak ismételni tudom!!! orban 2010ben agyba főbe dicsérte Bajnait a ""kimagaslóan sikeres válság menedzselésért"" és a gazdaság rendbetételéért itthon és Brüsszelben egyaránt!Mo. tul jutott akkor a válságon. Mi történt azóta? Miért él az ország 60%-a sokkal rosszabbul,mint 3 és fél évvel ezelőtt? Hová lett a 3000 milliárd mny.vagyon,mert az államadósság újra 81.6%?! Tudjuk,sokba kerülnek a stadionépítések!De vajon azok helyreállítják e majd az ország tönkretett gazdaságát,oktatási,egészségügyi közlekedési rendszerét? Vagy valami csoda folytán varázs ütésre világszínvonalú foci fog hipp-hopp-ra ide reinkarnálódni?Ön talán mindezt nem érzékeli?Jól élhet,mert a tecnokratikus indíttatású írásai ezt bizonyítják.
ostor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
ostor
@entero: Már megint hüjitesz mindenkit? A következő kormány biztos nem a tolvaj bandád lesz! A következő kormány el fog számoltatni benneteket minden elrabolt,herdált forintról!Már most kezdhetsz szedelődzködni,mint te magad írtad itt a fórumon,hogy időben puccolhass külföldre a cégeddel.
ostor
@JAJMÁR: Egy luxus Lexusos banántokajisnak ez nem téma! Ő jól él,más meg dögöljön meg! Ráadásul egy fideszbuzgó bérfirkász!
ostor
@szaboria1: Ez a bélflóra lakót nem érdekli! Ő jól él!Élvezi az egykuklcsos orban ajándékot,a rezsihumbukot,a banánevés Tokaji ivás böfögtető kéjérzetét,az elsötétített luxusLexus kényelmét.Ha egyáltalán igaz az,amit itt előadott!!
JAJMÁR
@ostor: Nem rossz fej az entero. Csak azt látja meg, amit látni akar. Ami tetszik neki. Úgy gondolja biztos, hogy minek nézegessen oda, ami nem tetszik, ha nem látja, nem zavarja. Majd kinyílik a szeme... egyszer.
ostor
@nemkati: A fideszben egy dolog fontos!Csak a fidesz!
ostor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
ostor
@szaboria1: Ezt a fidesz "jó zsivány" érzékkel tudja!Ezért fog minden gazságot elkövetni a kétes győzelem érdekében!
nemkati
@ostor: Hát ez az, ha tehetnék, kiüldöznének mindenkit az országból, aki nem fideszes. Meg ugye ellenzék nélkül is lehet kormányozni. Sőt. Tök jó ez a cikk a Der Tagesspiegel-től
propeller.hu/itthon/2799969-ahol-europa-veget-er-orbanekrol#v957604

Kiépítette a médiabirodalmát, hogy a kritikát ne, csak a fényezést hallhassa. A hideg kiráz már ettől a mondattól "Magyarország jobban teljesít". Egy frászt! A Fidesz csalásban, lopásban, mutyiban, hazudozásban jobban teljesít mint az MSZP, az ország pedig meg van rokkanva.
verőce21
@nemkati: (17:50) Ezt úgy mondtad, mint "a kórházak egész jól elgazdálkodnának, ha nem lennének a betegek" :)
ostor
@nemkati: Szisztematikus hatalom bitorlás.Ez orban szisztematikus irány elve!
ostor
@szaboria1: Én hasonló meglátásokkal bírok a saját lakhelyemen! A fidesz propaganda egy velejéig hazug, terror politika kiszolgáló "intézménye" Ehhez képest Gyurcsány "hazudtunk reggel délben és este" a poltikai elit HANGSÚLYOZOM!!! /ne érts félre kérlek,mert nem Neked szánom!/ az EGÉSZ POLITIKAI ELIT /benne a fidesszel/ hazugságaira világított rá Öszödön, homokozói gyerekcsÍny! De orban?Nos az mostanában csak egy dologra képes "rávilágítani" éspedig arra,hogy minél gyorsabban épüljenek a stadionjai! Bármi áron,még az ország pusztulása árán is!És ezt is tudja minden károsult ember,legyen az bal,vagy jobb oldali!Egy fideszes város szomszédságában lakom és ott azok,akikről tudom,hogy a fideszre szavaztak 2010-ben most a 80%-uk már ezért átkozza magát!Szóval,ez nem hiszem,hogy csak elszigetelt eset lenne! Ez országos vélemény, amelynek 2014-ben fognak "hangot" adni az érintettek!
ostor
@nemkati: Nem ismered az exkomcsi fideszt? Ígér,csepegtet és kamatostul vissza rabol!!
ostor
@verőce21: Miért ferdited,forgatod ki mások írását? Nemkati nem azt írta,hogy akkor gazdálkodnának jól a kórházak,ha nem lennének betegek!! Nagy bajban lehetsz értelmileg,mert képtelen vagy egy egyszerűen leírt szöveget értelmezni!Ez egyébként a fideszfanok kizárólagos sajátsága! Nem kéne provokálni!!
nemkati
@verőce21: Én mondom úgy??? Én 0rbánt idézem az 1998-2002-es időszakából, akkor mondta ezt az akkori ellenzékre. Már akkor nagyon csípte a szemét, hogy valaki akinek más a véleménye, az ki is mondhatja. Már akkor eltakarította volna az ellenzéket a Parlamentből, ha tehette volna. Igen, 0rbán biztosan a kórházakra is azt mondaná, hogy ha nem lennének betegek, akkor nem lenne hiánya egyik kórháznak se.
Hát mi megy a Parlamentben, és hogyan szólnak a Parlamenten kívüli kommunikációjukban is? Hogy az ellenzéknek kuss, egyáltalán örülhetnek, ha néha szót kaphatnak, de legjobb lenne, ha befognák a szájukat. Micsoda aljas gondolkodás ez?
JAJMÁR
@nemkati: Tele van a média a kormány fantasztikus reklámjaival. Az ellenzék megszólalási lehetősége minimális, néha megszólalnak a híradóban, max. 1-1 mondat erejéig, de pártreklámot ebben a kormányzati ciklusban nem lehet látni.
Nagyon sokan pedig csak a tévét nézik. Ez a tény önmagában igazolja a hsz.-odat.
nemkati
@JAJMÁR: Ezt olvastad? propeller.hu/itthon/2799969-ahol-europa-veget-er-orbanekrol#v957604

A végét. Jól ki van ez találva és jól ki van építve. Sunyi róka mindegyik, komolyan a gyomrom forog ettől a módszertől.
verőce21
@nemkati: (18:56) Mert Orbán lényegét kell megérteni. Ki akarja irtani az országból a kommunizmus minden csíráját és megnyilvánulását! És ezt a lakosság 70%-a támogatja.
(Ez fogja hatalomban tartani még vagy 15 évig.) :)
ostor
@nemkati: verőcének ez tetszik!Meg a haverjának a bélflórásnak!
verőce21
@nemkati: Úgy tudom informatikus vagy. Előadódott egy kis üzemzavar a gépemen. Lehet egy húszforintos kérdésem? :)
nemkati
@verőce21: Igen??? Akkor ezt miért kommunista módszerekkel csinálja?
ostor
@verőce21: Mennyit ittál?Menj aludni kishaver!Itt komoly kommentelés folyik és nem részeg dajdajozás!
nemkati
@verőce21: Nem vagyok informatikus. Programozó vagyok, bár egyszer kijavítottak, hogy azt így kell szépen mondani: szoftverfejlesztő. :)
nemkati
@ostor: Hehe, még ezt akartam írni neki, hogy ha gondja van a gépével, akkor a legjobb, ha kikapcsolja, és elmegy aludni. :DDD
gabrella
@verőce21: kommunizmus

Osztályok nélküli társadalmi, gazdasági rendszer, amelyben mindenki képességei szerint dolgozik és a termelt javakból szükségletei szerint részesedik.
...és helyette a grófokat, hercegeket, nagybirtokosokat szeretné kialakítani ahol a cselédek dolgoznak a napi ételért.
verőce21
@nemkati: Az menő foglalkozás! Nem gondolod, hogy el kellene menned innen egy időre, ahol több a liberalizmus? :)
gabrella
Mindenesetre viszek saját tollat a szavazásra.
nemkati
@verőce21: Már ne is haragudj, de hogy képzeled, hogy az gondolod, hogy nekem el kellene mennem innen? Én maradni szeretnék. De téged szivesen elküldenélek. :) Tudod, oda!
gabrella
@verőce21: Az én nagymamám még cseléd volt tizenévesen már. Azt a világot nem szeretném,hogy visszahozza a fidesz!
JAJMÁR
@verőce21: 19:15 "Orbán lényegét kell megérteni?"
Mert Ő a kommunizmus csíráját akarja kiirtani és megszüntetni? Ja, értem, szóval ezért államosít. Ezért van a "munkaalapú társadalom" szlogen, az országos közmunkaprogram. Ezért van a média jobboldali kézben.
Ez ki fogja irtani a kommunizmust. Mi mással lehetne kiirtani, mint saját magával, ugye? Hát igen, ezt az ország nagyobb része egyáltalán nem érti, nem is csodálom.
Na és mi lesz, ha már kiirtotta?

.
verőce21
@gabrella: (19:20) Tudod veled az a baj, mint már írtam volt, hogy valószínűleg a világon semmihez sem értesz! És ez most itten egy tudásalapú társadalom, ahol nem is lesz helyed vélhetően soha. :(
gabrella
@verőce21: Ezt a nagyképűséget részedről! Remélem jövőre rád nem lesz szükség! Én mindenesetre megteszek ezért amit tudok.
verőce21
@JAJMÁR: (19:19) Írtam már korábban ma este, hogy meg kell találni az országban az állami és magánszektor helyes arányát, az állami feladatok kielégítő ellátásához, mert különben csak a végeláthatatlan adók jöhetnek, ami senkinek sem jó!
gabrella
@verőce21: Te olyan ostoba vagy,hogy még a kommunizmus szó jelentését sem tudod!
Miről beszélsz, tudás apapú társadalomról?Akkor neked Afrikában valahol egy erdőben lenne a helyed!
Csak most olyan "pozícióban" vagy,hogy ezt tudod mondani.
verőce21
@nemkati: (19:44) Ha maradni szeretnél, akkor barátkozz meg a jelen helyzettel. :)
nemkati
@verőce21: Az a nap sose jön el, hogy én egy ilyen helyzettel, amit mostanra a Fidesz teremtett, megbarátkozzak! De ha végre eltakarodnak, abba az én kezem is beteszi a lábát! :)
verőce21
@nemkati: 20:20)Csak meg ne égesd magad! (Ilyen piacképes foglalkozással kár lenne érted!) :)
nemkati
@verőce21: Tudod, milyen foglalkozásnak kéne a leginkább piacképesnek lenni? A növénytermesztőnek, az állattenyésztőnek, az építőmunkásnak, az orvosnak, az ápolónak, a tanítónak/tanárnak, az asztalosnak, a színésznek, az írónak/költőnek, a takarítónőnek/~férfinak, és akiket még kihagytam.
verőce21
@nemkati: (20:35) Azt hiszem nyitott kapukat döngetsz! :)
spu00
@JAJMÁR: Valószínű, hogy fiatal, s nem tudja mi a különbség a kommunista államosítás és az állami tulajdonba való vétel között. Érdemes az ország újkori történelmét / XX. század/ tanulmányozni. Továbbá érdemes a média tulajdonok érdek körét is tanulmányoznia, hogy valós képe legyen róla, s az alapján nyilatkozzon. Ha lehet, az után pedig igazat írjon.
JAJMÁR
@spu00: 20:47 Ami a koromat illeti, nagyon kedves, de sajnos nem nyert.
Ami a történelmet illeti, szerintem ne versenyezzünk, mert a "nem nyert" villogna sűrűn Önnél.
Ami a médiát illeti, van Önnek tévéje? Papír, ceruza, írja össze hányszor, hányféle politikai reklámot adnak a tévécsatornák egy nap alatt. Nagyon meg fog lepődni.
Ami a különbséget illeti, a kommunista államosítás és az állami tulajdonba vétel között, nos, ha elmagyarázza, megköszönöm. Pl. Oktatás, ez különösen érdekel :)))))
entero
@ostor: Csak szánni tudlak, de komolyan. Állandóan kitiltanak, és visszajössz ugyanazzal a stílussal, hogy tovább fröcsöghess itt. 180 nap múlva majd beszélünk...Egyébként nekem nem kell innen elmennem, legyen bármilyen kormány, mert aki embereknek ad munkát, hasznot hoz egy országnak, azt minden kormány szereti, érted? Dehogyis érted...
entero
@JAJMÁR: Tényleg bedőlsz ennek a huszadrangú senkinek? Azért remélem, nem.
JAJMÁR
@verőce21: 20:10 "Meg kell találni az állami és a magánszektor helyes arányát"
Nem hiszem, hogy az arányokon múlik. A múlt rendszerben, (amit most le akar győzni a vezér) minden az államé volt, mégsem termeltek a vállalatok annyi nyereséget, amennyire szükség volt, amiből a nem profitorientált szektor is működhetett volna hitel nélkül.

Az államosítás az államot növeli, minél nagyobb, annál többe kerül az a szektor, amit majd "el kell tartani". Az állami foglalkoztatásában rengeteg a felesleges pozíció, hiszen itt törekednek legkevésbé az eredményességre. (Ez főleg igaz a hivatalokra, államigazgatásra, minisztériumokra stb.)

Mi lesz majd, ha befektetni, fejleszteni, állagmegóvni kell? Eddig csak csődközeli vállalatot, ill. szolgáltató céget vett az állam. (Egyik sem fog nagy hasznot eredményezni.) Ja, igen, a MOL, de azt meg tudjuk, hogy mi minden rizikóval együtt. Menekül belőle aki csak teheti.

Az állam működéséhez munkahelyek kellenek, hogy nőjön a fogyasztás, pörögjön a gazdaság. Nem vagyok a multik ellen, ha a multi itt adózik, a rizikót a cégéért ő vállalja, beruház, fejleszt pl. infrastruktúra stb. Mikor leszünk mi ilyen szinten erre képesek? Jóval magasabb színvonalú szolgáltatást, munkakörülményeket tudnak jelenleg ők biztosítani, az adójukkal pedig az állam gazdálkodhat.

Meg kellett volna építeni Sukorót, és számítani kellene a magyar emberekre, kis vállalkozókra, nem agyonnyomni őket a járulékokkal. Szomorú lenne, ha a 3-4 jelenleg milliárdos, ill. milliárdossá tett ember ötleteire szorulnánk. Az államnak az lenne a feladata, hogy minden polgára boldogulhasson.
verőce21
@JAJMÁR: (10:38) Te egy gyógyíthatatlan idealista vagy! :)

"... ha a multi itt adózik..." Nem veszed figyelembe, hogy a multik óriási adókedvezményeket kaptak az akkori kormányoktól, teljesen eltorzítva a hazai és külső cégek versenyképességét! Láthatod, hisz' a szemed előtt zajlott a kisvállalkozások tönkremenetele az egyenlőtlen versenyhelyzet miatt. :(
Nagyon sokan ezért is veszítették el munkájukat, vállalkozásaikat és ennek folytán a vásárlóerejüket.

Nem értem mit akarsz mondani Sukoróval? Egy játékkaszinóval, ahol tisztára moshatja pénzét a hazai drogdíler banda? :(
JAJMÁR
@verőce21: "Tudom, hogy a multik adózása "alku", természetes. Attól még lehet kedvező mindkét fél számára. Alku kérdése.
Az "előnytelen versenyhelyzet" a magyar nagy cégekkel szemben is megvan, erről beszélek. Tudom, van az "ingyen hitel", vagy mi, de ez sem a kis cégeknek kedvez. Ma, Mo.-n céget alapítani, vállalkozást elkezdeni, egyenlő a bukással.
A pénzek tisztára mosásához nincs szükség játékkaszinóra, ez eléggé látszik :)
Sukoró hozhatott volna állami bevételt, de ha nem is ott, és nem is úgy, meg fogják valósítani, meglásd.
Én vagyok idealista? Igen. Amúgy az államosításban, mint megoldásban hinni, micsoda?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.