Összesen tizenhat millió forintos bírságot szabtak ki Békés megyében egy magyarbánhegyesi nőre a trafiktörvény kétszeri megsértése miatt – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

A NAV pénzügyőrei a napokban jövedéki ellenőrzést tartva igazoltattak Magyarbánhegyesen egy biciklis férfit, akinél 14 doboz, adójegy nélküli cigarettát találtak. Ezt követően lakhelyén is ellenőrzést tartottak, ahol további 1001 doboz adójegy nélküli ukrán cigarettát találtak, melyet a férfi édesanyja magáénak vallott.

A nő a pénzügyőröknek azt mondta, hogy a dohányárut a magyarbánhegyesi és medgyesegyházi piacon vásárolta, majd a házánál és a lakóhelye környékén eladta, hogy haszonra tegyen szert. Többször alkalmazott biciklis futárt. Elmondása szerint majdnem egy éve kereskedik így.

A pénzügyőrök megállapították, hogy a magyar állampolgárságú nő a dohányterméket kiskereskedelmi jogosultság hiányában értékesítette üzletszerűen.

A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvény, a "trafiktörvény" szerint a NAV engedélye szükséges ahhoz, hogy valaki dohánytermékek kiskereskedelmével foglalkozzon. Mivel ilyen engedélye nem volt  nőnek, a pénzügyőrök a dohányterméket lefoglalták és az egymillió forintot meghaladó jövedéki bírság mellett a trafiktörvény megsértése miatt ötmillió forint közigazgatási bírsággal sújtották.

Kedden a pénzügyőrök "ügyfélmeghallgatás céljából" is elmentek a nő házához, és ismét nagy mennyiségű dohányárut találtak nála, újabb 671 doboz adójegy nélküli cigarettát és három kilogramm fogyasztási dohányt.

A pénzügyőrök a két ellenőrzésen a három kilogramm fogyasztási dohány mellett összesen 1672 doboz cigarettát foglaltak le a magyarbánhegyesi nőnél. Előbb hat, majd tízmillió forintos bírságot szabtak ki – olvasható a NAV közleményében.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
Kerékpáros dealer a Nemzeti Dohánybolt konkurenciájaként
Több ezer van az országban...és még mennyi lesz !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kofoka
Amíg ilyen idióta, saját zsebre dolgozó kormányunk van, addig úgy az ország, mint mindenki csak veszít mindenen. A feketekereskedelem meg virágzik, mint tavasszal az ibolya...
mátmar
Ha lenne annyi pénze, hogy abból megéljen biztos vagyok benne, hogy nem kereskedett volna csempész cigivel! Nem valószínű, hogy ki fogja fizetni a bírságot. Majd leültetik, utána meg a rossz fogvatartási körülmények miatt neki fizetnek jóvátételt. Ezek a szaros 2/3-osok hoztak ilyen helyzetbe nagyon sok embert, és sajnos egyre több lesz aki a megélhetéséért a bűn útjára lép. Nincs tüzelője? Lop! nincs a gyerekeinek kajája? Lop! Nincs pénze? Bankot rabol! Elítélendő!!! De ha a gyerekeimnek nem tudnék enni adni én is elmennék lopni.
Zsuga
A legbrutálisabb büntetést azokra szabják ki, akik az államkasszát próbálják megrövidíteni. No persze ott is csak a kis- illetve jelentéktelen embereket "sikerül" többnyire elkapni. A rafinált nagyokat soha. Meg azokat sem akik "csak" gyilkolnak némi haszonért, vagy dolgos, de viszonylag kispénzű embereket lopnak meg, sokszor szabadlábon szaladgálnak, vagy egy gyenge büntetés után tovább keserítik a lakosság életét.
kkalman
@Tootsy: Már sikerült bizonyítaniuk, hogy a "legmélyebbnél" is van még lejjebb. Itt valójában akkor lesz csak feljebb, ha a jelenlegi politikai "elit", párthovatartozástól függetlenül, eltűnik a süllyesztőben. Erre most Mesterházy tesz egy kísérletet a pártján belül. A "veterán partizánokat" hátraküldi az utolsó sorokba. Jövőre a veteránok nem indulhatnak a választáson, nem kerülhetnek fel a pártlistára. Érdeklődve várom, mi lesz belőle.
Tootsy
@mátmar: Egy fenet mennel el lopni! Mindenaron megprobalnal valami melot keresni, AKARMILYET, ezert tud a kormany BARKIT megalazni a kozmunkaval, mert a lopasnal meg az is jobb! Ha eleve nem vagy bunozo alkat, akkor meg ugyis elkapnak, es az olyanokat, mint Te, tutira az Alcatrazba viszik, mert nincs szerencsejuk,...:o((

Na, merdd azt mondani, hogy nincs igazam!...:o)) (Nagyon sokszor voltam eletemben en is penz nelkul es etetnem kellett a gyerekemet, megsem mentem el lopni - az nem olyan egyszeru! Tehat ne mondj ilyet Magadrol, Kedves, inkabb menj el szavazni, hogy ez megvaltozhasson egy eletre!...:o))
Tootsy
@Zsuga: Ezert irtam matmar-nak, hogyha O menne el lopni egy zsirosdofit a gyerekenek, akkor Ot az Alcatrazba vinnek tutira, persze, talpig vasban, mert veszelyes bunozo,...:o)) Minden torvenynek addig van ertelme es haszna, amennyi vegrehajthato belole,...Igy aztan a 16 milliosnak semmi ertelme sincs, mert a Mari neninek van egy felig bedolt valyogviskoja, nincs a neven maganvagyon, amit elkobozzanak, nincs allasa, jovedelme, amibol levonjak, sot, svajci bankbetetje sem, amit zaroljanak. Na, akkor az egesz mire volt jo? Hogy allam bacsi verhesse a mellet, hogy "En jol megbuntetem a torveny ellen vetkezoket!" "TENYLEG???"

Ezert legyintek az amerikaiak 1000 eves letoltendo bortonbunteteseire is, vagy a 3-szori halalraitelesre - EGYSZER! (ha megerdemli,) EGYSZER ultessek az illetot a villamosszekbe, oszt jonapot! Vagy kapjon EGYSZERI eletfogytiglant, ami alatt nem kaphat kegyelmet meg veletlenul sem, (ha megerdemli), es mondjuk az uj kormany se adhasson neki amnesztiat,...

Szoval, ha azt mondanak egy ilyen esetben, hogy most elkobzom az 1500 karton cigidet, es 300 ezer forintra megbirsagollak, amit egy honapon belul be kell fizetned, mert utana a kovetkezo stadium 5 ev bortonben letoltendo buntetes, akkor mar az illeto sokkal jobban meggondolna. Lehet, hogy elkoboznak tole a cigit, lehet, hogy hataridore be is fizetne a 300 ezret, es az is lehet, hogy tovabbfolytatna a feketekereskedelmet, de esetleg meggondolna, erdemes-e? Viszont az allamkasszaba egy kezzelfoghato osszeg folyna be, persze, ami megintcsak a csokosokat gazdagitana a simicskan keresztul, de ez mar a jelenlegi kormany visszassaga, ami ellen magasabb szinten kene kuzdeni, mert 22-es csapdaja,...:o((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.