A kormány szerint hamisak azok az ellenzéki vádak, amelyek szerint a foglalkoztatási törvények célja a statisztikai adatok javítása és az adatok befolyásolása - jelentette ki az egyes foglalkoztatási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat keddi általános vitájában Czomba Sándor államtitkár. Czomba Sándor a foglalkoztatási törvények vitája előtt elmondott expozéjában hangsúlyozta: jelenleg különböző forrásokból többféle statisztikai adat áll rendelkezésre, amelyek esetenként eltérő képet mutatnak a foglalkoztatás adatairól, éppen ezért ad a törvénymódosítás lehetőséget egy új foglalkoztatási mutató bevezetésére. Kiemelte: ez csak egy lehetőség, ráadásul elfogadása esetén is csak a választások után lépne életbe. Így nem igaz az az ellenzéki állítás, hogy a módosítással a kormány célja az adatok befolyásolása a választások előtt. Hangsúlyozta: a cél egy pontos statisztika kialakítása, amelynek alapján ellenőrizhetők a kormányzati intézkedések. A módosítás értelmében a...

Forrás: hrportal.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ha nem az EU-ban alkalmazott foglalkoztatási mutatóval dolgoznak, akkor hogy tudjuk majd összehasonlítani magunkat a környező országokkal? Ez kb olyan baki lenne, mintha valaki az inche-et kavarán a centiméterrel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.