Mint ismert, a napokban kormányhatározatot adtak ki a 2011. szeptember 27-én elhunyt Makovecz Imre munkásságának megőrzéséről. E szerint jövő május 30-ig többnyelvű monográfiát kell kiadni a Kossuth-díjas tervező munkásságáról, és március 15-én meg kell nyitni egy róla szóló kiállítást is. Ez azonban még nem minden. A tervek szerint műemléki védelem alá vonnák a Makovecz-épületeket. Sőt, a minisztériumoknak át kell nézniük a hátrahagyott terveket is, és javaslatot kell tenniük arra, melyek érdemesek megvalósításra. Makovecz leggrandiózusabb, hosszú évekig tökéletesített budapesti terve a Felső-Krisztinavárosi "Szentek és Kárhozottak Temploma". Az Apor Vilmos térre megálmodott, katedrális méretű épület terve egy pályázatra készült még 2004-ben. Megvalósításának elsődleges és komoly akadálya az anyagiak hiánya volt; de a korábbi hírek szerint a katolikus egyháznak szüksége sincs igazán a kiszemelt területen egy ekkora épületre.

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
Javaslom, hogy vegyük meg inkább a barcelonai Familia Sagradát és ezentúl majd a madár nekünk fötyöl.
Vagy egyszerűen hozzuk fel a felcsúti stadiont an blok, építsünk hozzá 7 db tornyot, és voálá! Máris világhírűek leszünk, most már templomilag is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lenhardtibolya
@bretagne: Ha van véleményem bármiről is, akkor én nem szoktam hallgatni. Elnézést, hogyha ezzel vétek bárki/bármi ellen.
bretagne
@lenhardtibolya: Jól van, részemről befejezve.
sport50
@furfang: mondj már egy művészt,vagy akár kit,aki 2010-től kapott elismerést,és nem volt fideszes-kdnps!!!és igen is van benne politika...
m.macskosz
@Brother Louie: 2013. október 20., 11:44
:-)
furfang
@sport50: Csak úgy kapásból Tokody Ilona mesterművész lett az Operában, pedig a botrányával kezdődött az igazgató váltás ha jól emlékszem, az Omega, a Csík zenekar, Hobo, ezek nem fideszesek. Én inkább azt mondanám, hogy azok kapnak végre, akik a szoclibek alatt nem voltak a pikszisben, holott letettek az asztalra nem is keveset.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.